Jobbarhelg igen

Nu har jag jobbat klart för den här helgen. Några barn frågade om jag kunde komma imorgon också men jag tackade nej :p Haha, åker inte dit till halv 7 bara "för att" :p Igår var en prakitkant där också, kände att vi blev lite mycket folk fast det gick bra ändå. Idag var vi tre personal som vi "skulle" vara och det gick bra det med, fick jobba lite lagom :) Har varit en bra helg på jobbet, lugnt men ändå har vi haft något att göra :) Känns bra när man kan ägna barnen den tid de vill ha och behöver :) Satt och tittade lite på "Mr Bean" idag, jag hade glömt hur roliga vissa saker är, haha :p  Har haft kul på jobbet hela helgen så det känns verkligen kanon att ha jobbat :)

Jaja, nu är jag hemma i alla fall, blev trött när jag fick komma hem och slappna av lite. För tillfället så är mina varma mackor i ugnen och Andréas ska snart rosta några till sig. Sen drar vi igång "Kung Fu Panda" och hoppas på att den är bra :)

 

Ännu en vecka...

Vet tyvärr inte riktigt vad jag ska skriva om som har hänt denna vecka :s Har nog inte hänt så mycket. Var i skolan två dagar i alla fall och skrev på fältarbetet, fy fasiken så bra det gick! Om jag inte minns fel så har vi skrivit 11 av 15 sidor, känns kanon :) Tyvärr har det gått sämre med den enskilda skriftliga uppgiften... Jag har börjat men mer än så är det inte. En vecka kvar till inlämning men skulle vara skönt att vara klar snart. Ändå tar jag inte tag i att skriva den! Vet ju att det är det enda som påverkar när den blir klar. Skulle säkert kunna skriva den på någon timme om jag bara la manken till och det irriterar mig.

Jag och Andréas har adventsshoppat idag eller vad man ska kalla det :) Har inhandlat en adventsljusstake och två adventsstjärnor på fot. Nästa vecka kommer den en meter stora stjärnan in på Karlssons igen så då åker vi dit och handlar den med :) Fick med oss lite annat hem också, bland annat grytlapp, grytvante och handduk till köket, kommer blir superfint tror jag.

Nähä, nu kanske jag skulle göra en kraftansträngning på den där uppgiften som häckar över mig innan jag åker och hämtar Andréas på jobbet. Imorn är det dags för mig att jobba igen :)

 

Plötsligt händer det!

Ja, vad jag har väntat på det här ögonblicket, är förvånad över att det inte skett tidigare faktiskt. Jag och Andréas har ju hand om trappstädningen i vår trappuppgång så med andra ord har vi städat den ett antal gånger sedan vi flyttade in. Idag när jag höll på att sopa och var precis på slutet så stod jag lite i mina egna tankar när en dörr helt plötsligt öppnas. Jag hann inte flytta på mig utan fick dörren på mig, blev rädd som attan och försöker flytta mig samtidigt som jag tappar balansen vilket innebär att jag snubblar på mina egna fötter och landar mot ledstången. Haha! Fick inte det minsta ont utan blev mest bara rädd, därav min fina lilla "Ohh! Oj! Shiit!"-ramsa :p Stackars kille, han trodde ju att jag slog mig. Tror vi båda tyckte att det var rätt pinsamt :p

Som sagt så är det lustigt att det inte hänt tidigare, jag tänker tanken nästan varje gång när jag står precis utanför en dörr och sopar :p

 

Skön helg

Fick både The Sims 2 och Photoshop att funka sen med lite hjälp av Andréas via mess :) Hann dock inte sitta så mycket vid datorn i lördags kväll. Stack hem till mamma och pappa där jag åt och kikade lite på TV. Sen framåt tolv kom M hem till mig :) Satt och snackade fram till närmare halv 3 tror jag, jättemysigt! Var verkligen jättekul att hon passade på att titta in hos mig där på kvällen/natten.

Igår blev det väääldigt lugnt... Större delen av dagen spenderades framför datorn om jag ska vara ärlig. Fast eftersom jag nästan hade planerat det så gjorde det inget. Efter middagen promenerade jag dock hem till min syster och satt där i två timmar och pratade lite. Ruskigt mysigt! :) Längesen vi pratade på det här sättet bara hon och jag faktiskt så jag uppskattade det jättemycket. Gav Nalle Puh kläderna till lillpojken också och de verkade bli jätteglada :)

Jag och Andréas såg "Wall-E" igår och jag måste erkänna att i början av filmen undrade jag vad det var för skitfilm, funderade nästan på att stänga av men eftersom jag läst på flera ställen att den ska vara bra så fick den fortsätta gå. Som tur var! För hur gullig blev den inte? Åh, så mysig verkligen :) Är glad att vi inte stängde av :p

 

Skit också!

Den här dagen som började så bra, vart gick det fel? Vi hade tvättstugan imorse, pest när klockan ringde men sen är det rätt skönt att vara uppe och igång. Jag fick energi och städade badrummet så nu är det rent och fräscht :) Efter lunchen tappade jag gnistan dock.. Ser ut som bara den här hemma nu. Nej, det gör det inte men jag vill ha det mer städat.. Får se om jag får lust att ta tag i det eller inte.

Skulle i alla fall installera Photoshop nu så tänkte jag att jag kunde sitta och leka med lite bilder senare ikväll, kändes kanon :) Ända tills skiten inte funkar. Åh,  så irriterad jag blir! Andréas som kan sånt här stack precis så han kan inte hjälpa mig annat än via mess men han behöver nog titta på det har jag en känsla av eftersom de första hjälpauktionerna inte hälpt... Så ruskigt jäkla surt! Avskyr när saker inte funkar som de ska och jag inte kan lösa det. Hade dessutom verkligen sett fram emot att få sitta och knåpa lite... :( Lär ju sitta själv senare ikväll så då hade jag haft hur mycket tid som helst ju. Funderar på att installera The Sims 2 istället nu, har en känsla av att det kommer bråka det också så kanske är lika bra att låta bli... Sticka till någon syster innan jag sticker till mamma och pappa kanske? Har ingen lust men mitt humör kanske blir bättre? Ska sura lite till över det här först tror jag :p

Vill någon göra något ikväll så är det bara till att ringa ;)

 

Hustomte

Förresten så måste jag bara visa den här otroligt fina tomten som vi fick av svärmor häromdagen! Så himla fin ju :) Är säkert en meter hög eller något också så han syns verkligen och kommer definitivt bidra till julstämning här hemma :)




Det är ju så man börjar längta efter julen ;)

 

Seg fredag..

Blev fruktansvärt seg nu och fredagen känns inte alls lika mysig som den gjorde förut :( Har bara suttit vid datorn hela eftermiddagen och inte gjort ett skit.. Tänkte ta en promenad till mamma och pappa en sväng eftersom min syster är där och jag tänkte lämna en present till hennes lille son. Tänkte också passa på att hämta en ljusstake jag har kvar där hemma som jag vill ha hem hit nu. Segade så dant så till slut blev det ingen idé :( Vill ju inte komma mitt i middagen hos dem plus att jag skulle behöva gå hem nästan direkt sen för att inte komma hem så sent.. Ville ju göra något åtminstone i eftermiddag.. Och så ville jag ju ha en riktig fredagsmys-kväll! :( Jaja, nu blev det inte så och det är inget att gräma sig över. Fixa till det på bästa sätt kanske? Börja med att lägga bort datorn kanske och sen kanske ta en liten promenix? Hmm, det tåls att fundera på ;)

 

Bra dagar

Igår var en kanondag och idag har än så länge också varit toppen. Igår gick allt bra i skolan och när vi åt lunch hade vi hur kul som helst verkligen tyckte jag :) Fick några fina skrattanfall :p Mötet med Fältassistenterna gick också bra men det de hade att säga var rätt skrämmande, usch.. Och ändå var det inte alls länge sen det var mig det handlade om! Ja, inte att jag har behövt blivit omhändertagen eller så när jag varit ute och festat men jag var ju nyligen i den ålder de pratade om och kände igen en hel del.. Fast nu har det visst sjunkit ännu mer i åldrarna, skrämmande..

Mamma och pappa var här igår kväll och fikade, vi bjöd på jättegod fruktsallad :) Sen bjöd de med oss på bio, tyvärr hade inte Andréas någon lust så jag följde med själv. "Rallybrudar" var det vi såg och den var helt okej, lite lagom sådär :) Har så svårt att säga att filmer är dåliga så finns säkert massa andra som tycker att den här är det men jag tyckte den var heeelt okej i alla fall :) Skönt att komma ut och göra något också :)

Idag blev det shoppingrunda med svärmor :) Hon köpte julgardiner till köket och två juldukar åt oss :) Jättesnällt! Jag hittade två snygga tröjor på REA som hon också köpte åt mig, hur snällt som helst ju! :) Var trevligt att åka runt och kika lite i affärer, blev sugen på att köpa en himla massa julgrejer men jag måste tänka igenom först för annars har jag snart köpt på tok för mycket av allting :p Haha, är ju så kul :)

Vad som händer ikväll vet jag fortfarande inte, vi får väl se :)

 

Linköping

I söndags åkte jag och Andréas till Linköping :) Kom iväg lite senare än planerat på grund av olika saker, bland annat för att pappa skulle byta till vinterdäck på min bil, vi skulle tanka och så lät bilen inte så bra så vi fick kolla på det också :p Som tur var var det nog ingen fara :) När vi väl var iväg hörde Andréas ett knakande ljud då och då. Jag hörde det inte först men när jag började höra det försökte jag lista ut vad jag gjorde när det lät. Fick panik när det började låta ännu mer och körde in i en P-ficka på vägen fort som bara den. Visade sig att huven inte var tillräckligt stängd.. Tur att spärren höll fast den så jag inte fick den i vindrutan!! Hade blivit lagom kul.. Skönt dock att det var jag som hade stängt den så jag fick ju skylla mig själv, tyckte dock att jag stängde den ordentligt.. :s

Väl i Linköping körde vi snabbracet på IKEA, köpte inte mycket kul men lite :) Kunde ju inte låta bli att äta köttbullar i restaurangen heller ;) Sen hade alla andra affärer stängt nästan så då åkte vi över till Ica Maxi och kikade lite där. Sen styrde vi in mot stan för att leta oss fram till parkering och bio :) En ombyggnation av vägen ledde oss dock lite fel och att vända i en gigantisk rondell var inte det lättaste :p Tog fel väg ut så sen visste jag inte vart jag var eller vart jag var på väg, jag som aldrig kört i Linköping och nästan aldrig åkt med någon inne i centrum heller. Blev lite frustrerad och slängde ur mig några väl valda ramsor innan jag insåg att jag visst visste vart jag var :) Hittade ett P-hus och sen hittade vi bion också :) Vi såg "Saw V", men alltså, att folk inte kan vara tysta på bio! Gaah.. Och sitta stilla vore också bra om de kunde lära sig, eler åtminstone inte sparka på någon annans stol (ja, i det här fallet min såklart). Filmen var bra i alla fall :)

Hur eller hur så blev det trots allt en riktig toppendag tycker jag! Var jättemysigt att göra något tillsammans bara Andréas och jag :)

 

Årets julklapp

Förresten hörde jag att årets julklapp i år är en upplevelse. Måste säga att jag tycker det är en bra och trovärdig julklapp som årets julklapp. Åtminstone vet jag att jag alltid uppskattar det :) Många gånger kan man ju få saker man verkligen inte behöver, vilket jag i och för sig oftast brukar gilla men ändå :p Upplevelser är ju aldrig fel för att göra saker tillsammans uppskattas alltid :) Plus att det är sådant som åtmonstone jag inte riktigt har råd att lägga pengar på annars... Jag gillar årets julklapp :)

 

Teater

Var på teater med Ellen idag, så himla mysigt! :) Hon var verkligen en kanonduktig stor tjej som lyssnade på vad jag sa och satt tyst och stilla under hela föreställningen. Men.. Jag förstod inte riktigt teatern. Jag hade jättesvårt att hänga med i vad som var fantasi och verklighet :s Kände verkligen att vuxna och barn tänker helt olika för hon hängde säkerligen med jättebra och tyckte teatern var toppen. Men om det nu är så, så får jag ännu svårare att förstå hur en vuxen människa kan skriva en sådan teater för barn och veta att de gillar den? Haha, får ta mig en funderare på det ;)
Blev kvar hemma hos systern och hennes familj nästan hela eftermiddagen sen. Fikade och lekte med barnen, så mysigt! Slagsmål om vem som skulle kramas med mig och själv ville jag bara gosa med dem båda två hur mycket som helst :p En bra eftermiddag med andra ord :)

Nu dags för risgrynsgröt som hjärtat mitt har lagat :) Sen kanske en snabbstädning om det hinns med innan Marlene kommer :)

 

Christian The Lion

Åh, jag älskar verklgen den här filmen! Första gången jag såg den började faktiskt tårarna rinna på mig :p Musiken gör ju inte det hela lättare att stå emot.. ;p Tycker det är så himla fint så det finns inte!

Hoppas ni gillar den lika mycket som jag gör :)

 


 

Effektiva

Det är definitivt vad vår grupp har varit den här veckan! Vårat fältarbete har tagit stormsteg framåt och paniken över att vi inte fått något gjort är som bortblåst :) Igår satte vi fart ordentligt och trots mängder av motgångar hela dagen, vi hann knappt ens pusta ut över att löst den ena saken förrän den andra slog till, så fick vi massor gjort. Idag har jag och A varit och gjort vår gruppintervju, det gick bra trots att de var några färre än planerat och väldigt mycket tystare :p Killar kan dock ta plats när de är i högstadieåldern, en kille vägrade gå ur rummet och frågade A om hon gillade banan :p Haha, känner igen det där från när jag själv gick på högstadiet :p

De här två dagarna på besök i skolan har jag träffat några av mina gamla lärare. Ibland går inte känslan att beskriva! Jag saknar vissa av dem så otroligt mycket, just den där atmosfären som fanns i vårt arbetslag. Jag trivdes verkligen på högstadiet, känner det när jag är tillbaka och ser allt och alla igen :) Tjejgänget i vår klass, inte vanligt att tio tjejer håller sams i tre år och att ingen är utanför, eller hur? Det lyckades vi med och vissa av lärarna gjorde verkligen mig till den jag är idag :) Nu får jag sluta bli sentimental här, dags att göra något annat :p

Klippte av en vissen blomma idag, en stor jätteväxt som vi fick av Andréas pappa när vi flyttade in. Jag har inga gröna fingrar så nästan hela hade vissnat och mamma gav mig rådet att klippa bort allt visset. Nu finns det inte många blad kvar... Hoppas den tar sig igen :)

 

Att hälsa

Idag var konstigt. Just det här med att hälsa. Var och handlade med mamma och pappa och för det första så händer ju allt självklart mig så när jag står och pantar strejkar helt plötsligt maskinen och piper lite lagom högt så att hela affären vänder sig om och tittar på mig (det kändes åtminstone så). Försökte skämta lite med tjejen bakom men det blev mest bara konstlat och pinsamt. Fick lyfta telefonen på väggen och be personal komma så det löste sig ju. Fattar inte varför jag kände mig så dum? :s Jaja.
Sen i alla fall så går jag där inne och handlar lite för mig själv och helt plötsligt dyker en kille upp som är tillsammans med en tjej som jag pratat med några gånger. Vi känner till varandra men tror aldrig att vi pratat men hux flux så hälsar han! Jag hälsade tillbaka och fortsatte handla. En liten stund senare dyker en kille upp som jag gick på lekis tillsammans med, vi var alltså 6 år då. Sedan dess har jag nog inte pratat med honom eller haft någon kontakt alls. Kan hända att vi träffats på en fest en gång för några år sedan men inget mer. Hans flickvän däremot hälsar jag på men pratar bara med om någon annan är med som vi båda känner. Hur eller hur så hälsar han också! Hälsade chockat tillbaka utan att fatta vad som riktigt händer.
Ta inte detta som ett klagomål, jag gillar när folk hälsar, det är trevligt och inte alls konstigt egentligen :) Känns bara så märkligt att båda dessa hälsade på mig just idag :p Jag undrar om de hälsar nästa gång vi ses?

 

Squash

För ett år sedan ungefär spelade jag och Andréas squash tillsammans relativt flitigt. Det dog tyvärr ut av sina anledningar vilket jag tyckte var väldigt tråkigt. Men igår var jag tillbaka på banan igen, den här gången tillsammans med M :) Hade glömt hur fruktansvärt kul, jobbigt och givande det är! Älskar när något är kul samtidigt som man fakiskt känner att man verkligen får ut något av det. Hoppas verkligen på att vi fortsätter spela tillsammans :) Förhoppningsvis utvecklas vi dessutom tillsammans också så vi kan få ut ännu mer av det och ha ännu roligare ;)
Squashmatchen satte dock sina spår känner jag idag. "Åh, min rumpa!" har nog varit min flitigaste kommentar till M idag i skolan :p Framförallt när jag skulle sätta mig eller resa mig, har en känsla av att det kommer kännas mer imorn.. ;p

Har varit en låååång dag idag. På förmiddagen hade vi föreläsning och på eftermiddagen seminarium, jag är inte van vid att sluta skolan vid 4 längre känner jag :s Somnade nästan på seminariet (trots att vi hade läraren i klassrummet och typ bara en meter ifrån mig!) vilket jag tror att relativt många i klassen såg.. Jaja, piggnade till något sen i alla fall men känns lite pinsamt just på grund av läraren, jag hoppas att han inte tror att jag tyckte det var så ointressant så att det var det det berodde på. Nu är jag fortfarande trött så blir lite prison break eller något innan läggdags och sen dags för en ny skoldag :)

 

Jobbarhelg och fars dag

Ja, den här helgen har mestadels bestått av jobb. I alla fall igår och idag :p Jobbade kväll igår och morgon idag så jag tjänade ju lite pengar :) Var faktiskt rätt kul att jobba även om jag känner mig helt slut nu! Fast det kan ju bero på på tok för lite sömn i natt i och för sig...

I fredags fick vi höstfint i sovrummet också, mörkgröna gardiner och hyllorna på golvet är nu borta :) De får stå i förrådet tills vi bestämt hur vi ska ha det där inne :p Skönt att i alla fall ha fått lite ordning här hemma, fick faktiskt lite organiserat i förrådet också.

Fars dag idag ju :) Pappa fick två helt olika böcker, en ny macklåda och en skitsnygg t-shirt. Han verkade faktiskt bli glad även att han inte gillar sånt här ståhej :p Fick kanongod middag, kött och potatisgratäng och det var mysigt att ha hela familjen samlad. Ja, eller alla utom en, ett bonusbarn som inte var med tyvärr. Älskar verkligen att träffa alla syskonbarn! Det är en speciell känsla när de nästan slåss om att få kramas och sitta i knät, barn kan verkligen ge en så himla mycket som inte går att beskriva i ord :) Kan inte ens föreställa mig hur det känns när de är ens egna, längtar efter att få känna den känslan :) Fast jag avvaktar ett tag till så inga spekulationer tack! :p

Nu ska jag slita mig ifrån datorn och umgås med mitt hjärta :)

 

Höstfint :)

Idag har jag och hjärtat fixat till vardagsrummet så det blev riktigt höstfint :) Fick fina gardiner av svärmor så idag kom de äntligen upp. Behövde köpa säkerhetsnålar eftersom de var för långa så därför la vi ner projektet igår :p Köpte lite nya ljus och nya ljusgrejer idag också så de skulle matcha gardinerna och dukarna så det blev kanon! Bara soffkuddar och en ny filt som saknas :) Trist bara att klockan tickar iväg, hade gärna myst tillsammans med hjärtat framför en film eller något men nu är det ju snart dags att sova :/

 Imorn får vi fixa sovrummet men nu vill jag bara myyysa ;)

 

Irritation och lite positivt

Hade lärare på plats idag på seminariet, kul! Stackarn fick ta emot all kritik som vi hade mot de andra lärarna och så men han verkade ta det bra ändå, vi behövde ju prata med någon från skolan som lyssnade på oss och tog våra irritationer på allvar. Apropå (vad fult det såg ut när man skrev det!! :p) irritationer så blev jag riktigt irriterad igår på föreläsningen. För det första var den inte särskilt bra, den handlade bara om lärarnas egna erfarenheter och inga direkta tydliga kopplingar till böckerna som för övrigt den här veckan är två stycken på engelska så föreläsningen hjälpte inte mycket. För det andra blir jag tokig när folk börjar klaga högljutt på att föreläsningen är dålig och börjar prata om annat. Snälla, vill man inte lyssna behöver man inte, jag stänger också av öronen ibland, men vill man prata om annat kan man väl ändå lämna klassrummet? Föreläsningarna är faktiskt frivilliga och det finns andra som vill lyssna och det är jäkligt svårt med kackel runt omkring. Fine, jag bryr mig inte om man småpratar lite någon gång men igår tyckte jag att det blev för mycket faktiskt...

Fick korta ner våra forskningsdesigner idag hela klassen :p Vi drog ner ordentligt på vår, väntar på svar om vi drog ner för mycket nu :p Men men, det blir nog bra i slutänden, tycker det här ska bli rätt kul faktiskt :) Gillar gruppen jag har och ämnet känns intressant så ser fram emot just fältarbetet. Förstår dock inte hur vi ska kunna läsa all litteratur och allt annat samtidigt men det löser sig väl på ett sätt eller annat :)

Förresten så blev jag och M godkända på artikelgranskningen, jippee!! :)

 

 

Angel

 

Spend all your time waiting
For that second chance
For a break that would make it okay
There's always some reason
To feel not good enough
And it's hard at the end of the day

 

I need some distraction
Oh beautiful release
Memories seep from my veins
Let me be empty
Oh and weightless and maybe
I'll find some peace tonight

 

In the arms of the angel
Fly away from here
From this dark cold hotel room
And the endlessness that you fear

 

 


Usch och fy och blä för litteraturbeställningar

Förstår inte hur detta alltid kan hända? Varför är jag alltid sen med att beställa böcker när jag vet att det slutar i ett rent helvete och panik? Gaaah! Har i och för sig böckerna till den här veckan men nästa veckas litteratur får jag delvis på måndag nästa vecka om jag har tur. Den sista boken jag ska ha nästa vecka tänkte jag beställa idag, bättre sent än aldrig tänkte jag. Fick precis svar från den studentbokhandeln där den skulle finnas och det visar sig att alla exemplar är sålda/bokade och det går inte få tag i fler eftersom boken har utgått. Nämen grattis Sabina! Hur fan är det möjligt? Jag hatar verkligen det här med att fixa böcker till kurserna... Ska göra ett sista försök på biblioteket idag när jag är på stan men jag vet ju redan att den troligtvis inte går att få tag på där heller. Men då har jag åtminstone försökt. Jaja, that's life.

Ska ner på stan och shoppa fars-dags-present efter lunch. Tre systrar + tre barn = ansvar för varsitt. Eftersom jag inte har några egna får jag låna ett :p Detta kan bli ruskigt intressant och tempofyllt ;)

 

Filmtips

Länge sedan jag uppdaterade här nu. Jag har sårt att säga vad det egentligen beror på men jag har i alla fall inte haft någon större lust och det har inte känts det minsta motiverande. Det är nog den enda förklaring jag har :s Får se hur uppdateringen kommer bli framöver, hoppas på att få lite lust igen.

Ikväll tänkte jag bara för sakens skull dela med mig av ett filmtips. En film som jag och Andréas såg för någon vecka sedan och som jag inte kan släppa, "Taken" heter den. När vi såg den vägrade jag pausa för att hämta godis och läst, jag väntade hellre tills den var slut för det gick inte pausa :p En action/crime/drama/triller film som verkligen höll måttet och var hur grymt bra som helst!! Rekomenderar er verkligen att se den :)

Det var väl det jag tänkte skriva ikväll, nu behöver inte Marika fundera på om Bloggkoll verkligen funkar för nu får hon ett mail om att jag uppdaterat ;)

Hej sålänge :)

 

RSS 2.0