Tomt! :)

ÄNTLIGEN!
Min inkorg på mailen är nu heeelt tom! Ja, eller jag menar snarare att jag har läst alla mail. Känns så himla skönt :D Jag har nämligen haft olästa mail i åratal nu så jag njuter verkligen av detta! Nu när jag har ett bra internet och en bra dator har jag lyckats komma ifatt så småningom och jag hoppas kunna fortsätta hålla inkorgen så här :)


Tjejerna

Igår träffade jag tjejerna, Emmi och Linda, var verkligen jättelänge sedan jag träffade dem! Emmi träffade jag någon gång i höstas och Linda för ett eller två år sedan, det går på tok för länge emellan! Vi fikade lite på stan, chokladboll och varm choklad blev det för min del. Nej nej, jag är inte alls svag för choklad :p Sen handlade vi och sen snackade vi en hel del hemma hos Emmi. Hoppas verkligen att vi kommer ses mer nu för jag har saknat dem som fan!

Tror inte att de förstår hur mycket kvällen igår betydde för mig :)

Klocka

Den här klockan fick jag och Andréas i inflyttningspresent av mina systrar när vi flyttat in. Den är köpt på auktion och jag gillar den verkligen! Jag hade lagt ett anbud på den men fick den inte eftersom min systers sambos bror bjöd över men sen sålde han den till min syster så de kunde ge den till oss i inflyttningspresent, vilken tur!

Andréas gillar den inte lika mycket som jag gör men han tycker nog ändå att den är okej... Nu till saken då, vi har fortfarande inte fått upp den på väggen! Har inte kunnat bestämma vart vi ska ha den och nu när vi nog vet det kommer den ändå inte upp... Hoppas att vi kanske kan få upp den ikväll eller något :)



Gillar verkligen färgerna och formen :)

Lördagen

Jag och älsklingen velade fram och tillbaka huruvida vi skulle åka till Linköping igår eller inte. Efter många turer fram och tillbaka bestämde vi oss för att åka. Eftersom Andréas skulle handla lite till en kompis så erbjöd vi honom och hans flickvän att följa med i stället.

Det blev en mycket trevlig dag i Linköping måste jag säga! Köpte egentligen inget speciellt vilket var lite tråkigt, men så är det ju när man är fattig student... :p Var skönt bara att få komma iväg lite och umgås med folk :) Gillar att träffa nya människor och det är verkligen toppen de få gånger jag och Andréas kan umgås tillsammans med andra människor, det är annars något som jag verkligen saknar.

När vi kom hem lämnade vi bara av grejerna vi köpt och sen åkte vi till Andréas pappa och hans fru där vi åt taccos. Tittade lite på TV och umgicks sen ända till 12 så det var kanon :)

Innan läggdags satt vi i mörkret hemma och pratade om allt möjligt, det är också en sak jag uppskattar :)

Tack?

Hur svårt är det att säga "Tack!" egentligen? T-A-C-K så sätter man ihop dem och det blir TACK. Borde ju inte vara särskilt svårt? Min granne måste tycka att jag är störd. Han kommer ofta när jag städar trappen och han kommenterar alltid hur fint jag gör och att det verkligen luktar gott, vad svarar jag då? Jo, "Så bra", "Vilken tur", "Det är det som är meningen" eller "Det hoppas jag" men aldrig att jag säger "Tack"! (Jag säger ovanstående saker trevligt med glimten i ögat måste tilläggas)

Måste verkligen skärpa till mig på den punkten, tror det kan bero på den där skrönan om att det betyder otur att svara tack när någon önskar lycka till. Har nämligen formulerat några fraser att använda istället för tack i dessa lägen. Inte för att jag tror på det utan bara för att typ...

Funderar på att sticka ner en lapp i hans brevinkast där det står "Tack" för att jag ska känna mig något bättre. Fast då tror han å andra sidan säkert att jag är ännu mera störd så tror jag låter bli...

Nästa gång SKA jag säga TACK!!

Utmanad av Ina

Jag har blivit utmanad av Ina!

Utmaningen går till så att jag ska svara på dessa 4 frågor och därefter utmana 4 personer!

4 av mina favorit-tv-program:
Rent hus
Wipeout
Herre på täppan
Time warp
(bra med program man inte måste följa för att inte missa något :p)

4 saker jag gjorde igår:
Klippte mig
Spelade squash
Fixade doppresent
Hade föräldrarna på besök

4 saker jag längtar till:
Sommaren
Sommarstugan
Grekland
Dopet

4 favoritrestauranger:
Briggen
Torino
Tre rum och kök
(kommer inte på fler :p)

4 saker på min önskelista:
Systemkamera
Pengar
Vårkläder
Skor


Jag utmanar:
Marika
Erica
Ida
Rebecca

Blött

I morse när jag gick till praktiken var det snötäckt ute (kan man säga så?). Sedan på lunchrasten envisades jag med att gå ut på promenad som vanlgt trots att det regnat mest hela förmiddagen, dålig idé måste jag erkänna. Det var så mycket slask så jag hade vattenpölar i skorna, det plaskade som bara den och jag satt sen blöt om fötterna tills jag skulle gå hem ungefär. Då var det bara att köra ner de torra fötterna i dyngsura stövlar igen. Åh, vad härligt!

Dags att göra något nu, pilates och trappstädning står på schemat.

Torsdag

Jaha, både igår eftermiddag och idag har varit skitdagar. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men ingenting känns riktigt bra... Helst av allt skulle jag bara vilja dra något gammalt över mig och bara sova, sova, sova. Inte behöva göra någonting och inte behöva känna någonting. Varför känns det såhär?

Hoppas på att det känns bättre snart för så här orkar jag inte ha det. Imorn är det praktik igen, ska bli skönt att göra något och träffa lite kul folk men sen lär det väl bli lugnt resten av helgen antar jag.

Jaja, skriver mer när jag har något roligt att skriva i stället.

Mysfredag

Jag har inte haft någon större lust att blogga under veckan som gått så därför har jag helt enkelt bara låtit bli. Hoppas på att få tillbaka lite lust nu framöver så det inte ska gå riktigt så här långt mellan inläggen i alla fall.

I eftermiddag har jag och sambon haft en riktig mysfredag. Vid 4-tiden drog vi oss ner mot stan och Solpoolen där vi badade bubbelbad tillsammans en halvtimme och sedan pep jag över till ett solarium och sambon smet in i bastun. Kändes som att den avkopplingen kunde behövas efter allt!
Jag trodde att jag skulle bränna mig i solariet eftersom det var evigheter sedan jag solade men det gjorde jag faktiskt inte :) Ja, eller jag har inte märkt något än ;p Fast i och för sig brukar inte jag ha särskilt lätt för att bränna mig och det brukar ta ett tag innan jag får riktig färg.

Middag och "Let's Dance" hemma hos mina föräldrar sen, mysigt! Nu har vi legat i soffan och tittat på TV och bara tagit det lugnt, har verkligen njutit :) Känns som att hela veckan varit kaos så en slapp eftermiddag/kväll var precis vad jag behövde!

Skithelg

Fredagen den trettonde är INTE otursdag. Det är däremot lördagen den fjortonde.

Igår kväll råkade jag göra en grej som ledde till att jag hamnade i en mindre chock och jag hade panik några timmar efteråt. Skämdes och kände mig som en stor fet idiot. Som tur var lyckades jag bli lite nedlugnad av mina nära och kära så det kändes bättre efter ett tag. Tycker fortfarande det är pinsamt och tänker på det men försöker släppa det lite.

I natt sen så jobbade ju sambon på OKG. Resten kan ni räkna ut själva... Lider med mitt hjärta och tänker göra allt jag kan för att finnas här för honom!

Fan då vilken helg detta blev.

Utgång med kussen

Utgången med kussen igår kom igång väldigt sent men det tog vi igen genom att ha riktigt kul :) Har verkligen jättekul med honom så det är synd att vi inte ses oftare :/ Kvällen började hemma hos oss där vi satt och snackade. När vi skulle dra oss ner mot stan fick han tokspelet på mig (byta kläder, fixa smink, packa handväska, beslutsångest kring vilken handväska jag skulle ha, klagomål på att jag inte hade pengar uttagna så jag fick dra med mig kortet), ja det var väl ungefär allt :p JAG ÄR TJEJ FÖR GUDS SKULL!! ;)

På stan blev det Morella -> Sahara -> Morella -> Palladium. Vi hann faktiskt till och med dansa lite på Palladium vilket var välbehövligt och kul :) Gjorde ett försök att komma in på Harrys också men de bytte tydligen åldersgräns under kvällen, eller i alla fall så började de helt plötsligt bry sig.

Jaja, hade en riktigt kul kväll som självklart avslutades med en Åhmans på vägen hem ;)

Besök

Idag har varit en tråkdag som inneburit tvättande, städning av trappuppgången och städning av lägenheten. Jippee! Tyvärr är det ju sådant som måste göras och helgerna är då jag har mest energi till det.

Idag kom min kusse från Skåne hit till Viken så ikväll ska vi hitta på något :) Efterlyste ju en fest igår och utan att ha läst min blogg hörde en gammal klasskompis av sig och bjöd mig på fest ikväll. Timing! Har inte snackat med kussen än om vad vi ska göra ikväll så vi får väl se om vi åker dit. Hon bor på helt andra sidan stan, så långt ifrån mig man kan komma så måste fixa transport dit och eventuellt hem.

Ska bli riktigt kul att umgås lite med kussen i alla fall :) Vi har inte setts sen i somras så det var ett tag sedan. Hoppas vi får riktigt kul vad vi än gör ikväll! Hoppas ni andra får kul ikväll också så klart ;)

Fredags eftermiddag

Var på en träff via praktiken i eftermiddag som var hur intressant som helst! Kändes verkligen toppen :) Ska få följa med på fler lika dana träffar, längtar redan! Inte ofta man känner klockan 3 en fredagseftermiddag att man vill vara kvar istället för att åka hem :p

Nu håller vi på med det sista på min favorithelgsmiddag: fläskytterfilé, rösti, tzatziki och sallad med fetaost. Mums! Blir lite Let's Dance medan vi äter och sen film.

Hoppas ni har en trevlig kväll!

(Förresten, om någon har en kul fest åt mig imorn så kan nu ju höra av er på något sätt :p)

Bio

Ikväll var jag och sambon på bio, "Män som hatar kvinnor". Riktigt bra film måste jag säga! Rekomenderas starkt att ses om man inte redan sett den, bland de bästa svenska filmerna som har gjorts skulle jag vilja säga :)

17.40 springer vi ner till bilen (ja, eller går fort i alla fall), 17.45 börjar bion. Nere på stan sprang vi som tokar och skyndar in på bion för att lösa ut biljetterna, vi är inte ensamma.

Killen som river biljetterna berättar för de framför oss att de snart ska köra igång reklamen. Jag frågar då lite halvt andfått om vi sprungit som idioter i onödan. Han skrattar fram ett ja. Jahaja, men det var ju ett kul inslag i vardagen. I och för sig är jag van vid att springa som en idiot så fort jag ska någonstans så jag anklagar inte dem på bion och jag var inte sur.

Klampar in i salongen och beklagar oss högt och tydligt över att någon snott våra platser. Andréas ska leta upp dem. Vi hittar våra platser. Tomma.

Stackars människa som släppte en brakare mitt under en sån där tyst scen. Han/hon tänkte säkert "Hoppas ingen hörde" men våra stolar skakade av att vi skrattade så mycket.

Mitt hår

Har haft två lite halvkonstiga konersationer om mitt hår på sistone...

- Shit! Vilket hår jag har fått!
- Ja, det kanske är dags att du klipper dig.
- Va? Är det inte fint?
- Jag menade inte så, det är bara så... långt.

__________

-Oj, mitt hår är verkligen slitet. Kan knappt ens borsta det längre än hit nu. (visar)
- Ja, det syns faktiskt att det är riktigt slitet. Du får ta och klippa dig.


I den första situationen var jag positiv till vilket hår jag fått. I den andra vet jag inte vad som hände med: "Nej, men det syns absolut inte! Du är jättefin i håret!"

Antar att en klippning är på sin plats när ekonomin tillåter det.

TV-kväll

Lika seg som vanligt så det behöver jag väl inte skriva mer om :p Har en underbar sambo som lagat mat till mig och nu diskar han, så skönt! :) Visserligen gjorde jag samma sak åt honom i helgen så vi ställer upp på varandra :)

Ikväll ska vi för första gången på snart en vecka ta det lugnt tillsammans framför TV:n, vi har ju missat massa av de program vi följer så ikväll ska vi försöka komma i fatt lite. Ska bli riktigt skönt! Synd bara att jag ska upp tidigt imorn igen så det blir ingen sen kväll inte. Men men, imorn kan jag vara uppe hur länge jag vill :)

Undrar om Andréas vill gå på bio med mig imorn? Ska fråga honom sen (ifall han inte läser det här först :p), finns ju massa filmer jag vill se :) Hoppas bara de går i stan.

Spårlöst

Sådär, då har man tjutit klart till "Spårlöst" nu då i alla fall. Fattar inte att jag alltid ska vara så känslig?!

Precis som alla andra måndagar så har det varit en lång praktikdag, känner mig riktigt trött så ska nog sova när som. Trots att det varit en lång dag så har den varit riktigt bra :)

Nu är Andréas ledig i fyra dagar, snacka om att jag kommer vara avis när min klocka ringer vid halv 7 imorn :p

Utmanad av Erica

Bäst att ta tag i denna utmaning med en gång så här får du svaren Erica :)

Gillar:
Kvalitetstid med sambon och andra i min närhet, lediga dagar, att göra nytta (både för mig själv och andra) barn
Gillar inte: Bråka, sova ensam, långdragna vintrar, orklösa dagar
Blir glad av:  Bra dagar, barn
Modekjedja: Jaha... Hmm.. Räknas H&M?
Läser annars: Just nu är det mest kurslitteratur som gäller men annars gärna Jonas Gardell.
Lyssnar på: Radio för det mesta, typ mix megapol. Just nu är Säkert en annan favorit men lyssnar på det mesta. Gärna lite äldre musik också.
Dricker: Cola, äppeljuice, cider
Äter: Mycket och det mesta. Ytterfilé, rösti, tzatziki och sallad med fetast är en given helgfavorit.
Färg: De flesta faktiskt. Beror ofta på vad det är på men ofta är det kul att variera.
Doft: Escada, Hugo Boss m.fl.
Smink: Max Factor på mascara och foundation. Annat varierar mer.
Skor: Oftast typ sköna gympaskor eller sköna stövlar. På sommaren har jag mina favoritballerina.
Vad klär du dig helst i: Det mesta, allt från baggy jeans till små söta kjolar och strumpbyxor, ofta beroende på väder och humör.
Vad klär du dig aldrig i: Nitar och läder.
Sparare eller slösare: Definitivt slösare! Fast vill gärna ha koll på min ekonomi och planera större inköp i förväg. Har nog blivit mer av en spara kanske trots att det är svårt när jag inte har något att spara :p
Morgon - eller nattmänniska: Har alltid varit nattmänniska och det lär jag nog alltid vara. Fast har blivit bättre på att lägga mig tidigt och komma upp tidigare på sistone.

Skickar utmaningen vidare till Marika, Camilla och Ina

Söndag

Varit runt och kikat på tapeter med mamma och pappa idag igen, finns himla mycket att välja på men det är ändå inte lätt att hitta någon som inte är för blek men heller inte "för mycket". Tror att vi kan ha hittat två bra alternativ, nu får de bara besluta om de ska ha fondvägg eller inte också :p
Fick så himla god middag där, helstekt kyckling! Det var inte igår jag åt det kan jag ju säga.

Har precis städat nu, luktar inga spyor än så länge, eller så är jag bara för täppt i näsan för att känna det... Dags att förbereda mat tills Andréas kommer hem också, och så ska jag skriva ihop lite till praktiken till imorn. Min handledare ville nämligen att vi skulle sätta oss ner och gå igenom de frågor och funderingar jag hade så det ska jag ta med mig imorn. Jag har varken några frågor eller några funderingar men det får jag väl försöka lösa. "För något måste jag ju ha". Har en vag idé om vad vi kan prata om, hoppas att den duger...


Här var det tomt...

Vadå lika?

Min moster ringde hem till mina föräldrar igår och eftersom jag satt närmast telefonen fick jag svara. Vi småpratade lite först och sen lät det såhär:

(moster) - Hur mår lillpojken då?
(jag) - Jodå, han mår bara bra.
- Blev det bra efter operationen?
- Ja, det blev jättestor skillnad!
- Är han lugnare och gladare också?
- Ja, det tycker jag nog att han verkar vara.
- Sover han hela nätterna än?
- Jadu, det vet jag faktiskt inte...
- Nämen herregud! Är det SABINA jag pratar med?! Du och din syster låter ju så himla lika på rösten!
- Jo, vi har fått höra det...


Haha, ja, där kopplade hon för det vore ju ingen bra mamma om man inte vet hur ens son som är 6 månader gammal sover om nätterna :p

Jag och min syster ÄR väldigt lika på rösten, våra föräldrar har tagit fel på oss några gånger och en gång ringde vi min systers dåvarande pojkvän. Jag pratade först och sen tog hon över mitt i samtalet. Han märkte inget :p

Telefonist?

- Andréas telefon det är Sabina.

I och med att Andréas fick nytt jobb så fick visst även jag det. Hans mobil ligger nämligen hemma med ljudet på och jag kan inte låta den ligga och ringa, blir superstressad! Dessutom vet man ju att människorna ringer igen så lika bra att svara så de slipper undra varför Andréas inte gör det.

Först ringde hans brorsdotter (snart 4 år), hon pratade mer med mig än vad jag trodde att hon skulle men sen fick pappa ta över :p

Sen ringde Andréas föredetta jobbarkompis, han tänkte komma och lämna en film han lånat och det gick ju bra. Så häftigt att jag frågade när han skulle komma och han svarade om ca 40 minuter. Då var klockan 11.12. Nu har han precis gått och jag kollade klockan för skojs skull och då står den på 11.52. Lugn timing!

Hundskit

Kommer ni ihåg inlägget jag skrev för nästan precis en månad sedan med samma namn? Jag har fått äta upp det jag skrev idag. Skulle gå till praktiken imorse och hade inte kommit långt förrän jag klev i en redan uttrampad hundskit. Lyckades skrapa bort det mesta i snön och fortsatte gå. Fick en konstig tanke att jag kanske fått under andra skon också trots att den varit långt ifrån. Fan också! Det gick inte bort i snön. Hur lyckas man?! Hundskit under båda skorna 20 i 8 på morgonen?! Tur att jag bara kom några minuter sent och dessutom tror jag ingen hade märkt något om jag inte sagt något så det var inte hela världen men ändå.

- Ursäkta att jag är några minuter sen men jag trampade i hundskit på vägen hit så fick springa hem och byta skor. Slängde mig i bilen men hann inte ändå.

Pinsamt.

Bästa flickvännen?

Ja, det kan rent av vara så att jag tar hem detta pris ikväll. Sambon har nämligen börjat på nytt jobb idag. Han åkte hemifrån klockan 5 i morse och kom hem strax före 8 ikväll, stackarn var ju helt slut! Men här hemma väntade jag med middagen nästan helt klar och en bukett rosor på bordet. Är inte det omtänksamt så säg? Gillar verkligen inte hans nya arbetstider eftersom jag verkligen inte vill sova själv hemma faktiskt. Men men, jag är glad att han fått ett jobb i alla fall så det får gå bra :)

Han ska upp igen vid kvart i 5 imorn så nu ligger han och sover, ingen höjdare att sitta själv en fredagkväll men stackarn måste ju få lite sömn. Jag ska nog inte heller vara uppe halva natten, försöker hellre komma upp lite skapligt imorn.


Godkänd!

Kollade precis min skolmail och där låg det ett oläst mail och väntade. Det var resultatet på senaste tentan. Den kändes ju inte jättebra direkt när jag skrev den men ändå okej till sist. Och nu fick jag äntligen veta att jag blev GODKÄND!! Känns så sjukt bra!! :) Fick dessutom riktigt bra ömdöme så jag njuter utav bara den!

Kommer fortsätta le heeela kvällen ;)

Jag tänker inte bli sjuk

Har tränat klart nu, det var den värsta gången av alla :p Kände inte att jag tog ut mig max men blev ändå helt slut och det kändes som att jag kokade. Kände mig riktigt jäkla sjuk helt enkelt! Antar att man kanske trots allt inte ska träna om man känner att man har en förkylning liggandes i kroppen... Fast vad fanken, jag har ju känt mig småförkyld utan att det bryter ut i över en vecka nu! Hoppas att det snart går över, är så himla sugen på att verkligen ge järnet nu och ta ut mig riktigt ordentligt :)

Efter en dusch känner jag mig bättre i alla fall :) Nu känner jag mig inte sjuk längre. Snart är det dags för lunch, ska fixa till mig först, och sen bär det av mot stan med mamma. Hon behövde smakråd och jag tackar inte nej till att få komma ut lite :) Måste verkligen försöka läsa en del sen också, maktboken ropar på mig ;)

Morgonträning

Min lediga dag den här veckan så vad gör då jag uppe? Jo, jag ska träna! Har aldrig förstått folk som tränar på morgonen, än mindre sätter klockan på ringning för att träna. Nu sitter jag här i alla fall och är en av dem. Jag som hade längtat efter att få sova ut på riktigt... Men men, såhär blir det när man ska träna med sin syster som jobbar både morgnar och kvällar samt har en sambo som jobbar skift (detta spelar in eftersom de har 2 barn) och jag som har praktik, inte lätt att hitta en tid som passar direkt :p

Jag trodde att jag försovit mig till praktiken när jag vaknade så flög upp ur sängen med världens panik och det tog någon minut innan jag lugnat ner mig :p

Ringde nyss för att boka bana, han talade om för mig att det säkert inte var några problem för det är inte många squashare vakna den här tiden, ja förutom jag då...

Dags för lite frukost tror jag!

Kort dag

Var väldigt skönt med en kort dag idag på praktiken! På förmiddagen var jag inte särskilt mycket med eleverna utan jag och min handledare styrde med annat. Bland annat fixade scheman till eleverna och letade litteratur som jag kan läsa om jag vill. Hittade flera intressanta böcker :)
På eftermiddagen däremot bakade jag chokladbollar med en elev. Rätt svårt när man inte vet hur mycket de klarar själva men det gick bra :)

Hann hälsa på mamma och pappa en sväng också vilket var trevligt :) Känns som att det var längesen jag var där nu :p Ikväll blir det lugnt, vi hade vaga planer på att gå på bio men filmen slutar inte förrän elva och Andréas ska upp runt halv 5 imorn så det kändes lite sent. Blir mys i soffan framför TV:n istället och det klagar jag inte över :)

Generad

Vad fasen då! Jag blir i princip aldrig så generad så att jag blir knallröd i ansiktet men idag hände det nog för det hettade i hela ansiktet på mig verkligen... Sista mötet för dagen var nämligen ett AP-möte med hela skolan, alltså även hela grundskolan och expeditionen. Vi hade det i matsalen och jag kan tänka mig att det var åtminstone 100 pers där inne. Vi satt lite på kanten längst bak och när mötet typ var slut frågar den ena rektorn den andra om hon har presenterat mig. Nej, det hade hon inte och det hade inte gjort mig något kände jag.

Rektorn: Där nere sitter Sabina som är vår praktikant.
(ALLAS blickar vänds i slowmotion åt mitt håll)
Min handledere viskar: Nu får du ställa dig upp.
(Inser att det är fullt omöjligt med tanke på hur trångt jag sitter)

Fick vidare berätta att jag ska vara där i till och med vecka 22 och att jag läser Socialpedagogiska programmet på distans från Högskolan Väst i Trollhättan. Fick också berätta att jag bodde i Västervik och att jag själv gått på skolan och känner igen en hel del personal.

Så då har jag åtminstone blivit presenterad för hela skolan i ett nafs. Nu kanske jag känner mig mer bekväm i personalrummet :p

Det mest komiska utav allt var dock att jag hade hellre ställt mig upp längst fram inför all den här personalen än framför mina egna klass...

Ser jag SÅ ung ut?!

I fredags var det en vikarie inne och jobbade på min praktikplats. När han kom in i vår klass tittade han på mig lite undrande.

Killen: Jaha, du är praktikant här eller?
Jag: Ja, precis.
Killen: Jaha, från barn- och fritid då antar jag eller?
Jag: Nej, från Socialpedagogiska programmet vid Högskolan Väst.

Hallå?! Ser jag verkligen ut att vara 18?! Jag är faktiskt 21. Tack för den komplimangen. Han själv var ju bara 2 år YNGRE än mig. Ja, jag fortsätter tacka.

Idag är det faktiskt inte så kul när någon säger så, kom igen om 10 år, DÅ kommer jag uppskatta det!

Okej, jag vet att det kanske inte är jättelätt att se skillnad på en 18-åring och en 21-åring men ändå... Jag var faktiskt tvungen att säga det sista i konversationen ovan ganska så markant...

Fixarsöndag

Idag har varit en riktig söndag, ni vet en sån där dag där man fixar en massa. Vi har bland annat tvättat allt sånt som måste köras separat och inte är så viktigt så det har legat i tvättkorgen i månader :p Har även hunnit med att städa trapphuset och hela lägenheten. Behövde plocka i ordning på massa papper och annat skräp också, allt är inte gjort men lite i alla fall. Andréas har varit duktig och lagat jättegod köttgryta som vi bjöd hans mamma på :) Som sagt så är det alltid trevligt med besök :) Vi fick pengar till bio istället för en blomma, så omtänksamt! Blir troligtvis "Valkyria" som vi går och ser :)

Kvällen bestod av promenad och sen film, nu blir det ett avsnitt av "Mia och Klara" och sen är det sängdags. Jag ska ju upp till praktiken imorn :)

"Changeling"

Sjukt jäkla bra film som vi såg ikväll! En dramafilm som utspelar sig i 1920-talets USA med Angelina Jolie i huvudrollen. Hon spelar riktigt grymt bra som mamma till en son som försvinner. Måste säga att det är en av de bättre filmer jag sett på länge, gillade den verkligen :) Att det dessutom är en sann historia gör ju inte filmen sämre direkt ;) Den var inte som andra filmer där barn försvinner faktiskt, mycket kanske för att den inte utspelar sig i nutid men framförallt för att den chockerar gång på gång.. Den var rätt lång men det märktes inte, den var så fängslande. Rekomenderar er verkligen att se den!

Läs mer om filmen här.


Bild lånad från smartcine.com

RSS 2.0