Bio

Ikväll var vi på bio som sagt och såg "Beck - I stormens öga". Av 200 platser i salongen så fylldes kanske 15... Ibland undrar jag hur Biostaden går ihop :p Jaja, skönt när det är lite folk, framförallt när man ser svenska filmer. Filmen handlar om en grupp miljöaktivister som planerar en aktion mot Forsmark. Tyckte den var riktigt bra! Inte lika mycket polisfilm över den som det är över de andra Beck-filmerna men det gjorde ingenting. Den här gången var allt lite mer personligt...


Sjukt bra helg!

Helgen har varit kanon! Men den har också så klart gått alldeles för fort... I morgon börjar skolan igen och jag känner mig inte så motiverad just nu för allt går emot mig. Men men, jag ska försöka gå dit med en positiv inställning.

I fredags hjälpte jag mamma med syskonbarnen, alltid lika mysigt :)
Sen i lördags åkte jag, min systers sambo och barnen till Hultsfreds marknad. Vi hade en riktigt bra dag! Barnen var kanonduktiga hela dagen. Vi handlade dock inte så mycket utan kikade mest. På kvällen åkte jag och Andréas ut till stugan och sov där. Älskar verkligen det stället!

Idag var jag och Andréas på Loftahammarsutställningen. Finns ju inte alls lika mycket att titta på där men vi gick ett varv i alla fall. Sen avslutade vi med en helikopterflygtur över skärgården :) Riktigt häftigt! Det var en helt annan känsla än att flyga flygplan. Det var en dyr minuttaxa dock, 300 kr för 5-6 minuter... Men det var det värt!

Som ni förstår så har helgen flygit iväg. Haha, vad rolig jag var nu utan att det var meningen :p Ikväll blir det bio, "Beck - I stormens öga". Hoppas den är bra :)




God morgon

Så jävla god är den kanske inte men ändå... Det är fredag och jag hade tänkt ta mig lite sovmorgon i alla fall. Vaknade dock klockan åtta och det gick prompt inte att somna om. Urinvägsinfektion. Grattis! Fy fan vad trött jag är på den skiten... Ska dricka massor med vatten nu så hoppas jag på att bli av med det under dagen.

Ha en bra fredag!

Personalfest :)

Igår var det dags för personalfest, brukar fixa ihop något i slutet av sommaren innan alla sommarvikarier flyttar och börjar skolan igen och så. I år körde vi brännboll i stadsparken och åt lite tillsammans. Trevligt! Jag har inget bollsinne så blev nästan impad över mig själv att jag faktiskt fick iväg bollen varje gång :p Det var inte alla som lyckades så behövde ju inte känna mig sämst. Vårt lag vann i alla fall ganska stort tror jag :)

Sen drog några av oss vidare mot Harrys där partyt fortsatte. Vissa drack mer än andra men jag höll mig på en ganska lagom nivå tror jag :) Råkade dock få en gammal jobbarkompis att bli vansinnig på mig för att jag snott hans öl när jag inte ens hade rört glaset. Det stod kvar precis som han lämnat det. Som tur var lugnade han ner sig och gick efter ett tag.

Det var riktigt kul att träffa jobbarkompisarna utanför jobbet! Hade sjukt skoj :) Skrattade som bara den nästan hela kvällen, det hände lite kul grejer. Längtar nästan redan tills nästa år om jag nu är kvar där då :p

Idag har det inte varit riktigt lika kul. Känt mig seg i kroppen och huvudet och hela kroppen kämpar med träningsvärk. Värsta intervallträningen ju! Jaja, det är smällar man får ta ;) Lackade lite på att min nya tunika sprack igår när vi spelade, den var tydligen inte gjord för att böja sig ner och ta upp en boll i...

Dagen har bara sprungit iväg idag. Jag har tvättat en himla massa, handlat madrass och handlat mat för över 1000 kr, kul att det är så billigt med mat... Oj, blev visst ett långt inlägg. Ska ta det lite lugnt nu och sen sova.

Gokväll :)

Idag har Marlene varit här hela eftermiddagen. Kikade lite på stan men höll i våra plånböcker, duktigt av oss! Tog även en långpromenad på en timme ungefär så vi fick både luft och motion :) En pratstund i solen på balkongen hann vi också med. En trevlig dag med andra ord!

Ikväll var vi hos systerns sambo så Andréas fick hjälpa dem lite med datorn. Jag fick leka lite med systerdottern och sen läsa godnattsaga, så mysigt :) När vi kom hem plockade vi i sovrummet så nu är datorbordet och datorstolen nere i källaren och byrån har flyttat till sin rätta plats. Nu ska vi bara köpa en ny bäddmadrass, tvätta sängkläder och sätta upp hyllor så är sovrummet så gott som klart :) Skönt att äntligen få lite ordning där inne.

Frågan är bara vart jag ska lägga alla mina kläder nu när datorstolen är borta?
I en hög på golvet? Under sängen? Bakom dörren? I garderoben? Nej, garderoben är utesluten. Det får bli något av de andra alternativen.

IKEA-shopping

Åkte till IKEA idag med mamma och pappa, bra med någon som inte tycker det är jobbigt att köra med släp ;) Hittade tyvärr inget  i klädaffärerna mer än en sjukt fin klänning som inte passade av sina anledningar... Fasen, kanske skulle köpt den ändå? :p Handlade lite smågrejer till bilen men inget större, packningen vi skulle ha får vi köpa i stan istället. På IKEA handlade vi en ny säng, kommer tappa bort Andréas om nätterna nu :p Blev lite tillbehör till sängen och några andra smågrejer men höll oss rätt lugna.

Åt självklart köttbullemeny inne på IKEA ;) Vilken stund då, tänkte nästan ge upp hela dagen. Först skulle jag mosa en potatis lite och slinter så jag bryter av en nagel och skvätter mat omkring mig. Sen lägger jag halsbandet i brunsåsen och hinner inte stoppa det innan det slår emot tunikan. Så glad jag var sen :p

Byggde ihop sängen när vi kom hem så det är klart. Nu ska bara datorbordet ut och byrån på plats. Men det får vi ta imorgon... Dags att sova nu, godnatt :)

Slut på sommarjobb

Jobbade min sista helg nu, sista dagen idag till och med. Avslutade med en korthelg, vilket jag haft större delen av sommaren :p Fler helger men kortare, det har faktiskt varit helt okej för långhelgerna är inte så roliga alltid. Framförallt har det varit bra eftersom Andréas ändå varit hemma hela sommaren. Har trivts lika bra i sommar som de andra somrarna, nu får vi se hur det går med timvik till hösten. Beror på mina LAS-dagar och kommunens direktiv om de med många eller få LAS-dagar ska gå i första hand. Jag begär inte mycket men något pass då och då skulle inte skada...

Efter min och Andréas långpromenad i eftermiddag satte jag igång med att städa rent under sängen. Imorn sticker vi nämligen till Linköping och IKEA med mina föräldrar för att köpa en ny säng. Ska bli kul men all min förvaring under sängen försvinner i och med detta, därav min städning idag :p Lyckades få bort allt rätt smidigt vilket jag inte alls hade räknat med. Imorn ska vi även inhandla lite smågrejer till bilen, ska sätta mig och skriva en liten inköpslista innan jag kryper till sängs tror jag.


Avslutar kvällen med en bild på en söt liten groda som hittade ut till stugan förra helgen :)



Tårarna tittade fram

Igår såg jag och Andréas en så ruskigt bra film, Gran Torino. Ett drama med Clint Eastwood i huvudrollen. Han spelar en ensam, sur och olycklig gammal man som precis förlorat sin fru. Han är gammal krigsveteran och när gängen börjar ställa till bråk i kvarteret ger han sig in i att läxa upp dem. Trots att han har sina fördomar utvecklar han en relation till den koreanska grannfamiljen och beskyddar dem. Den var verkligen jättebra! Både komisk och tragisk på samma gång. Det var till och med så att tårarna tittade fram...


Shopping i Vimseby

Igår testade jag bilen på "stora vägen" och tänka sig, den gick ju bra där med :) Åkte till Marlene igår eftersom vi båda är lediga och hade tid att umgås. Vi tog en shoppingrunda inne i Vimmerby och de hade ju faktiskt en hel del där. Kul att jag hade lite pengar över i alla fall så att jag kunde köpa lite i alla fall. Cubus hade erbjudande om ett par jeans och en top för 399:-, kanonpris ju! Så blev det en top till och en mascara. Åt mat på stan innan vi åkte hem, prat och en långpromenad innan jag begav mig ut på vägen för att köra hemåt igen. Blev en riktig heldag tillsammans för jag var inte hemma igen förrän halv elva :)

Mina shoppingfynd

NY BIL!

Jag har ju glömt berätta att jag och Andréas äntligen har köpt en ny bil nu! Så skönt det är att kunna åka vart man vill när man vill igen :) Efter mycket letande en månads tid så blev det en Citroen Xsara -00. Känns som ett riktigt bra köp faktiskt :) Den gick igenom besiktningen utan anmärkningar så det är inga större saker att fixa till. Vi har ju så klart hittat liiite som vi vill fixa men det är inte allför mycket ;) Så nu äger vi en bil tillsammans för första gången :) Ska försöka lägga upp någon bild någon dag men har inte riktigt fått något bra tillfälle att fota den på än.

Kräftskiva

Long time no see, huh? Uppdateringar har lyst med sin frånvaro. Har dock inte hänt särskilt mycket, förra helgen jobbade jag och var i stugan. I veckan njöt jag av min ledighet och jobbade sista vardagen i fredags.

 I lördags var det dags för vår familjs årliga kräftskiva. Som vanligt hade vi extrema svårigheter med att hitta ett datum som passade alla och när vi väl hittat blev ungefär hälften sjuka. Men vi körde på ändå ;) Flyttade hem den till min syster dock, smidigare med sjuka barn hemma än i stugan utan el och vatten. Hade en riktigt trevlig kväll! Först grillade vi och det blev verkligen jättegott. Godare än vanligt av någon anledning :p Sen smaskade vi kräftor lite senare på kvällen.

Jag var förutseende nog att ta med mig strumpbyxor så jag inte skulle frysa. Gick in och började ta på mig dem (hade slängt ner ett par stay-ups).

Systerdotter 4,5 år: Oj, vilka långa strumpor du har!
Jag skrattandes: Ja, det kan man ju säga.
Systerdotter: Ja, de sitter ju inte ihop.
Åh, vad jag skrattade! Klokare unge får man leta efter, hon har ju så rätt!

Igår var en riktig slappdag. Satt ute på balkongen mest hela dagen och läste Martina Haags "I en annan del av bromma", gillar hennes böcker. De är klockrena!




Lata sommardagar

Äntligen har det känts som sommar igen! Har spenderat de två senaste eftermiddagarna hemma hos min syster vid deras pool. Har badat med syskonbarnen och njutit av solen i solstolarna. Mys på hög nivå! Har dock träningsvärk i benen nu efter alla upphopp från vattnet med barn på armen... Haha, men det är smällar man får ta ;)

Har även provkört bilar både igår och idag. Har beslutsångest! Men men, kommer väl bestämma oss för något en vacker dag. Ikäll grillade vi ute i stugan tillsammans med mina föräldrar och min morbror och hans sambo. Kvällen har bjudit på en hel del skratt kan jag lova ;)

Ska se lite Oz nu, sjukt bra fängelseserie, som jag och Andréas tittar på. Min första gång och hans tredje gång tror jag... Behöver jag säga att han verkligen gillar den? :p Sen ska jag sova för imorn börjar jobbarhelgen.


Speedway

Igår eftermiddag kom Marlene hit och det var dags för årets första gemensamma speedwaymatch. Trots att vi hejade på olika lag höll vi oss sams hela matchen ;) Västervik vann stort med 60-36, toppen! Var kul att träffa Marlene lite igen, var så himla länge sen :) När jag kom hem såg jag att jag hade fått mess från en person som betytt väldigt mycket för mig, blev så sur på att jag hade missat henne på speedwayen! Jaja, vi skulle ses någon dag framöver när hon är inne i stan så det blir nog bra :)

Tog alldeles för lång sovmorgon idag, lite panik över det nu känner jag... Ska ringa syster och se hur fullbelamrad poolen är, kanske åker dit och gör dem sällskap ;)

Slut på ledigheten

Idag drar jobbet igång igen. Om 1,5 timme rättare sagt. De följande 7 arbetspassn ska jag jobba tillsammans med min syster, känns lite mysko. Under de 3 år som jag varit tim-  och sommarvikarie på hennes jobb så har vi nog inte jobbat 7 pass tillsammans sammanlagt så det här kan bli intressant :p

Helgen har varit bra. Vi skulle åkt ut till Idö och ätit middag i lördags men vi missade båten. Det stod fel på 5 minuter på turlistan på nätet och vi som är i sista minuten missade den då den alltså gick 5 minuter tidigare. Istället blev det grillkväll hos Andréas pappa och hans fru. Tre arbetskamrater till Andréas pappa och Andréas var också med. En kul kväll! :)

Citat från i lördags: "Jag blir aldrig arg, jag får spelet direkt istället"

Städtime

Tänkte bara meddela er att det faktiskt kan vara ganska kul att städa ibland. Framförallt när städandet innebär att man hittar julkalendern från i vintras med bara 10 öppnade luckor. 24 chokladbitar kvar som man kan trycka i sig fritt! :) Slemmigt i halsen nu dock... Men hungern avtog ;)
Dags att fortsätta.

Snart slut

Snart är ju sommaren slut, har ni tänkt på det? Det är redan augusti och jag förstår inte vart tiden har tagit vägen... Ärligt talat så har jag inte ens badat i havet hemma i Sverige än, frågan är om jag ens kommer att göra det i år. Hoppas på att sommarvärmen kommer ordentligt nu för jag har bara 9 arbetspass kvar på sommarschemat som sträcker sig fram till v. 34. Så skulle det bli varmt borde jag hinna få lite solbränna och bada ;) Bara algerna håller sig borta...

RSS 2.0