Lååång auktionsdag

Åkte ut till auktionshallen i Björnsholm redan vid 9 imorse. Gillar inte riktigt att köra i det här väglaget så passade på att åka med Andréas, syster och hennes sambo ;) Auktionen började vid 12 och då var det full fart fram till 5-halv 6, hade inte riktigt koll på klockan. Var hur eller hur inte hemma förrän vid 7 ikväll. Så 10 timmar spenderades där ute :p Gillar verkligen auktioner, det är riktigt kul :) Och det är inte alls bara för gamlingar kan jag meddela! En hel del yngre folk där faktiskt och en del riktigt fräcka grejer som man kan fynda :)

Är så sjukt trött nu ikväll, både i kropp och huvud.
Beställde Black and White från Torino som vi åt till Robinson och nu blir det nog snart någon film. Sen ska det bli såååå skönt att krypa ner i sängen! Tidningen var förresten ute och rapporterade lite om auktionen idag, det var ju en riktig kvalitetsauktion, om det kan ni läsa här.

God Jul

God Jul allesammans! Hoppas ni får en riktigt bra julafton med mycket god mat och många roliga julklappar :) Lite trevligt sällskap hoppas jag också att ni har såklart ;) Själv fixar jag till mig för dagens julfirande som blir lite överallt, först en snabbis hos svärfar, sen hem till syster med familj där även föräldrarna är och sen kanske/förhoppningsvis en sväng hem till svärmor :) Låter bra tycker jag!

God Jul!

Julstök

Har hållit igång sedan 9 imorse. Först vika massa tvätt och sen fram med dammsugare, mopp och dammtrasa. Fanns en del att städa på... Tog ett avbrott med en promenad med kameran men det var lite för mörkt för att få några bra bilder... Sen hem igen och julpynta, upp med tomtar och ljuslyktor och bort med det andra "ojuliga". Ikväll sen klädde satte jag och älsklingen upp granen och klädde den, blir sån julkänsla när man får upp granen :) Resten av kvällen spenderade jag på golvet omringad av papper, snören och juletiketter. Så nu är mer än hälften av alla klappar inslagna och ligger under granen :) Mys!

Fullspäckad helg

Igår inhandlades de sista julklapparna. Jag och min älskling hade en trevlig shoppingtur på stan :) Nu är det bara till att slå in allt också, det är rätt mysigt det med :)

När klockan ringde imorse ville jag helst inte gå upp, tvättstugan lockar liksom inte sådär jättemycket...
Framförallt inte när man vet att man har 3 veckors tvätt att ta tag i... Puh! Men det gick bra. Hann inte så mycket mer innan jag åkte ut till Björnsholm med syster för ännu en auktionsvisning. Ska vara en riktig kvalitetsauktion den här gången så det är kul med lite exklusivare objekt :)

Ser verkligen ut som ett bombnedslag här hemma! Tvätt överallt, och då menar jag verkligen överallt! Plus att det är massa andra saker som också behöver plockas i ordning på... Får se vad jag hinner imorgon förmiddag innan Marlene kommer :) Nu väntar sängen.

Förresten.
Anna Anka har verkligen en hel del sjuka åsikter... Men man får sig ju ett gott skratt i alla fall ;)

Jullov?

Idag var sista skoldagen för denna termin. Väntar ett långt härligt jullov nu? Nej, sånt finns inte på högskolor ;) Har en tena kvar att skriva över jul, skulle gärna ha den klar i god tid men man vet aldrig med mig. Så har jag ett arbete från en klasskompis som jag ska läsa och ge en skriftlig reflektion på plus förbereda en muntlig presentation av en av tentorna. Så jullov kan man inte kalla det ;) Hinner nog ta det lite lugnt också visserligen :)

Hade en riktigt bra skoldag idag! Visserligen var det bara jag och en klasskompis som var där plus läraren på telebild då, men det var bra ändå. Blir lite mer dialog av det hela :) Hela förmiddagen handlade om ungdomar och sex, väldigt intressant och roligt. Vi fick vara sex- och relationsexperter samt tävla mot varandra i ett sexquiz ;) Haha, kan inte bli roligare ju!

One done, one to do

Jahaja, då var den här kvällen strax över. Var hos läkaren imorse, ingen svininfluensa och ingen lunginflammation som tur var. Blev hemskickad med Mollipect och råd om att vila. Hur lätt är det just nu då?!

Ena tentan är i alla fall klar nu. Tror jag. Ska läsa igenom den en sista gång. Vet att jag har glömt massor men jag orkar inte försöka få in mer nu, har skrivit mina sju sidor så jag kan inte ha missat så himla mycket. Just nu sitter jag här med min underbara mage som inte tål stress, bara väntar på att kräkas i princip. Men jag ska fan lyckas hålla mig den här gången också! Hoppas på att det känns bättre bara jag får tentan inskickad. Pappa tyckte ju att den var bra i alla fall... ;)

Sambon är på julbord.
Trodde han skulle vara hemma vid det här laget eftersom de ändå bara är 3 anställda inom företaget... Plus att de ska upp och jobba imorn... Jaja, han kommer när han kommer. Längtar lite efter honom bara ;) Finns inget bättre än att få ha sin underbara sambo vid sin sida när man mår såhär! Tur att mamma och pappa sällskapade lite med mig ikväll :)

Det blir bara värre...

Jag har gått och hostat i 4 veckor nu och det blir bara värre. Igår morse kände jag att jag hade liiite ont i bröstet när jag hostade, ikäll har jag ont i bröstet konstant. Ringde sjukvårdsrådgivningen och har fått en tid hos en läkare vid 8 imorgon bitti. Vilken härlig tid med tanke på att det ska bli snöstorm... Jaja, det får gå ändå.

Ringde sjukvårdsrådgivningen ikväll igen för att få komma till jourläkaren istället
eftersom det blev värre på bara några timmar men alla tider var visst upptagna och akuten var nog inte aktuellt. Fick rådet att trycka i mig en jävla massa tabletter men det har ju sjävklart inte hjälpt. Tack i alla fall älskling för att du fixade pillrena som saknades :) Man blir så jäkla fokuserad på att skriva tenta av det här! Eller inte...

Dags att sova nu så jag orkar upp till läkaren.
Sen blir det nog julklappsshopping med mamma kanske och definitvit en jävla massa tentaskrivande. Den måste skickas in imorn så jag har ju inget val. Men det ska nog gå bra, sista-minute-panik är ju min specialitet ;)

Luciatåg

Var visst ett tag sedan jag skrev något nu... Helgen var lugn, var hemma och tog det lugnt med sambon vilket var riktigt skönt :) Hann med en konstvisning också på lördagen och mina föräldrar följde med hem på lite lunch sen, trevligt :) Söndagen spenderades med tenta...

Idag blev det lite julklappsshopping med mamma på förmiddagen :)
Tyvärr hann vi inte med så mycket men... Lite i alla fall. Får se om det kanske blir en tripp imorn också. Känner att jag börjar bli någorlunda klar med julklapparna i huvudet i alla fall.

I eftermiddag blev det först lite promenad och mys med sötaste systersonen, så himla go! :)
Sen var det dags att gå på systerdöttrarnas luciafirande. Så himla fina de var! Och duktiga på att sjunga också ;) Hoppas att det blev några bra bilder trots batteri som dog och fel objektiv på. Typiskt att det alltid ska bli så.

Så hemskt det är när man blir så stressad så man blir apatisk.
Så känner jag mig just nu... Så istället för göra allt jag måste till skolan så skiter jag i allt. Skärpning!
Litteraturseminariet är på onsdag, läst lite men långt ifrån allt. Har dock redan en diskussionsfråga klar tror jag... Tentan måste skickas in på torsdag för jag vill inte missa föreläsningen på fredag. Mer än halva skriven men självklart de klurigaste delarna kvar... Jippe! Inget att göra åt saken då, sakerna måste bli klara i tid och det kommer de att bli också. Hoppas jag... Tar tag i litteraturseminariet med en gång.

Så kör vi lite lagom klassisk julstress på det här också ;)

Winnerbäck

Okej, detta är rätt schysst faktiskt. Winnerbäck kommer till Västervik i sommar. Inget superspeciellt med det egentligen kanske men grejen är den att alla konserter i Västervik hålls ute på Gränsö som ligger lite i utkanten av stan. Och jag bor på andra sidan stan. Gränsö är nu alldeles för litet för Winnerbäcks spelning så den ska hållas på Bökensved istället. Jippee!! Bökensved ligger nämligen granne med oss :) Så om jag nu inte bestämmer mig för att gå på konserten så kan jag sitta ute på vår balkong och njuta ändå :) Hur bra är inte det?

Jag har aldrig varit något stort fan av Winnerbäck.
Tror att det beror på att det var sån sjuk hysteri bland folk här i stan så då satte jag mig på tvären av någon anledning. Ändå så är det så att när jag lyssnar på honom så undrar jag vad fan jag inte lyssnat sönder hans musik tidigare för. Men sen glömmer jag bort det tills nästa gång jag drar igång hans musik igen. Han är faktiskt sjukt bra!

Bra fredag

Har varit en så sjukt bra dag idag! I skolan var det riktigt kul och lättsamt samtidigt som det var ruskigt lärorikt! Bra lärare och intressanta saker han tog upp, det kan ju inte bli bättre :) Skönt med såna skoldagar där man knappt ens känner av att man behöver rast :p Fick dessutom sluta ganska mycket tidigare så det klagar man ju inte heller över en fredagseftermiddag... ;)

Blev en promenad ner till stan med sambon, han skulle på massage och jag kollade lite julklappar. Kollade lite tillsammans sen när han var klar också men hittade tyvärr inget jättekul... Promenerade hem och började med maten istället.

Så nu har det varit en skön fredagskväll i soffan här hemma, skönt att bara få koppla av lite när det är så mycket stress runt omkring :) Och Erik vann ju Idol som alla redan vet. Jag sa att han skulle vinna redan i början, kände det på mig. Fällde en liten tår när han tog upp pappa och sen flickvännen på scenen ;)

Nu är det snart dags att inta sängen,
Andréas har somnat i soffan vilket brukar innebära att jag går och lägger mig EXTREMT sent, det FÅR INTE hända ikväll!!

Förresten så snöade det lite här ikväll, det kanske kan bli en vit jul trots allt? Hoppas :)

Ice age 3

Ice age 3 blev filmvalet efter Idolfinalen. Haha, rätt kul som vanligt men den här var faktiskt lite flamsig också. Men ändå helt klart ett sevärt tidsfördriv enligt min mening :)

Bild lånad från cdon.com


Hostattack

Okej, jag har hostat i tre veckor nu. Börjar bli jävligt trött på det. Förkylningen har visserligen förflyttat sig lite till näsan och pyttelite till halsen också så hostan har avtagit något. Bestämde mig i alla fall för att ringa min chef nyss för att tala om att jag är intresserad av sommarjobb plus att mina LAS-dagar ligger oförändrade trots sommarens jobb.

Hon svarar inte de två gånger jag ringer men ringer sen upp. Vad händer då? Jo, jag får en helt hysterisk hostattack så att jag inte får fram ett ljud och tårarna bara rinner på mig. Försökte hosta bort den lite grann men det blev bara värre. Jippe!! Precis vad jag önskade mig när jag pratar med chefen, en större hostattack än jag haft de senaste veckorna! Fattar verkligen inte hur det är möjligt. Hostade ut lungorna efter samtalet och drack ett glas vatten. Nu sitter jag hostfri igen. Vill något jävlas med mig tro?!

Dags att se om min hjärna vill samarbeta med mig.

Bra skoldag

Kul att en lång skoldag kan kännas kort när den är så trevlig som den var idag. Äntligen fick vi ha lärarna på plats här i Viken och kvalitén på undervisningen stiger som vanligt. Äntligen kom lite motivation tillbaka! Börjar tröttna på att ha allt på distans om jag ska vara ärlig...
Dagen fokuserade på samtal med barn i utsatta situationer och hur vi kan arbeta med föräldrarna till dessa barn för att nyttja deras resurser. Intressant och lärorikt! :)

För övrigt är det mestadels tentaplugg som gäller nu.
Har helt tappat motivationen till allt vad skolan heter för tillfället så jag har ingen aning om hur detta ska gå. Jag försöker kämpa på i alla fall, det är det enda som finns att göra... Nu ska jag snart lägga ner för ikväll, har inte fått mycket gjort men det lilla som skrivits är alltid något :) Snart blir det film med älsklingen istället, vad skulle jag göra utan honom när det känns såhär? <3

Helgen

Kalas för systerdottern i lördags. Jag och min andra syster köpte present tillsammans till henne, då hon önskat sig en Hello Kitty-dator, gissa om hon blev glad? :) Så fick hon även en Hello Kitty-tunika, Hello Kitty-hårband och den senaste filmen om Hanna Montana. Har en känsla av att det blev rätt bra presenter :)

Annars har helgen varit rätt lugnt.
Har inte gjort så mycket som jag borde kanske men å andra sidan kanske jag faktiskt behövde det också. Får lite panik när en efter en skriver klart kommande tentor så kanske borde sätta fart jag också... Fast vi vet ju hur det blir med den saken ;)

Idag är det riktigt tråkväder med regn. Usch! Jag som vill ut på en promenad... Får se hur det blir med den saken. Annars är det plugg som gäller idag.


Grattis systerdotter

Imorn fyller min älskade systerdotter hela fem år :) Gud vad tiden går fort! Så vi ska på kalas vid halv 11, känns lite tidigt men det får gå. Strax dags att sova så man orkar upp och fixa till sig lite. Har precis slagit in presenterna, hoppas hon blir glad :) Fast det vågar jag nog lova att hon blir... ;)



Hade en riktigt tråkig dag i skolan idag :( Trodde att hela kvällen skulle bli förstörd också eftersom jag var så trött och på dåligt humör när jag kom hem men det blev den inte som tur var. God mat och lite tid tillsammans med sambon kan råda bot på det mesta :) Hoppas på en bra dag imorn också.

Dagen

Förmiddagen bestod av ett studiebesök på BUP som var riktigt bra, fick veta massor mer om verksamheten som jag inte visste. Intressant! Lunchade på Kvantum med Marlene, räkbaguette är så sjukt gott! :) Kollade lite present till systerdottern också men hittade inget som föll mig i smaken. Eftermiddagen sen bestod av en föreläsning om BBIC (Barns behov i centrum). Om jag ska vara ärlig så gav den inte så mycket, hade varit mer värt att sitta hemma och plugga.

Direkt efter skolan var det dags att följa med systerdottern till simskolan.
Det körde ihop sig lite för dem idag och jag var ju ändå ledig just då så då är det klart man ställer upp :) Kom försent eftersom vi glömde passerkortet hemma men det gick bra ändå. Och tösen är ju hur duktig som helst så det var nemas problemas i simhallen :)

Nu har vi ätit och jag har diskat undan.
Pratat lite i tele också... Blir att plugga lite förhoppningsvis innan sambon kommer hem igen för då blir det TV-myyys ;)

Första december

Nu är vi redan inne i december och jag kan inte riktigt fatta det tror jag. Men men, det kommer väl ifatt mig ;) Har tappat lite motivation till allt nu och det har jag absolut inte tid med så det måste ändras snarast! Längtar till jul, hoppas jag hinner få lite ledigt och hämta ny energi då... Fram tills dess är det väl bara till att kämpa på antar jag. Resterande av kvällen MÅSTE spenderas framför datorn med lite plugg. Sen hinns lite TV med också så klart ;)


Köpte fina blommor till sambon på han namnsdag igår :) Love you!

RSS 2.0