Prövotiden slut

Igår kom jag och Andréas på att prövotiden på mitt körkort går ut idag. Jag har alltså redan haft körkortet i två år! Så fort tiden går :) I och för sig så har jag aldrig riktigt brytt mig om det där med prövotid, enda skillnaden är ju att man måste ta om körkortet från början igen om man skulle bli av med det. Och jag har aldrig tänkt bli av med det.

Detta innebär att jag även haft min bil i över två år nu. Shit vad pengar den har kostat de här åren! Haha :p

Jaja, prövotiden är slut i alla fall :)

Politiskt aktiv

Jaha, idag har jag och sambon helt plötsligt blivit politiskt aktiva. Redan förra veckan tog vi vårt medborgerliga ansvar och gick och förtidsröstade till EU-valet men idag tog det fart ordentligt. Vi ska nu dela ut ungefär 2 000 flygblad plus eventuellt affischera i stan. Haha, jag som inte kan ett skit om politik! Säger till mig själv gång på gång att jag måste bli bättre påläst men det händer aldrig något :p Ikväll har vi i alla fall sprungit omkring i ett 20-tal trappuppgångar, schysst motion på köpet :)

Oavsett vilket parti ni röstar på så tycker jag att ni ska rösta till EU-valet, det är ens enda chans att få sin röst hörd. Och har man inte röstat kan man inte klaga efteråt tycker jag.

Sista dagen

Imorgon är det sista dagen på praktiken, har slagit in barnens present och nu ska jag skriva kortet innan jag ska sova. Köpte ett set så de kan göra egna studsbollar, det borde de gilla :) Borde egentligen redan sovit nu så att jag är pigg imorgon, vi ska ju fika massa och ha kalas och grejer. Kommer verkligen sakna både personal och elever måste jag säga! Har ändå varit med dem i princip varje dag i 15 veckor nu, det är ju längre än ett normalt sommarjobb! Jaja, de är inte så långt borta så jag får hälsa på dem :)

Nu ska jag börja dra mig mot sängen, kommer säkert ta evigheter innan jag somnar för både min och sambons mun kommer väl gå i ett. Vi har en förmåga att prata om allt möjligt när det är sovdags nämligen... Bästa stunden på hela dagen! :)

"Rachel Getting Married"

Här kommer en liten recension igen, "Rachel Getting Married". Genren är drama/romantik men själv tyckte jag att jag fick leta efter romantiken. Definitivt ingen "vanlig" Hollywoodfilm som man sett hundra gånger men ändå så gillade jag den inte. Tyckte att det var på tok för mycket tragik och drama för min smak. Dessutom tilltalar det mig inte att se 15 olika tal till brudparet från människor som dessutom inte dyker upp mer i filmen, nästan så att jag var på väg att spola förbi dessa scener. Rätt långasm ibland med andra ord.

Trots detta så gillade jag ändå själva storyn i vissa lägen, en tjej som kommer hem från behandlingshemmet för att vara med på sin systers bröllop. Självklart döljer det sig massa gammalt groll i familjen som man får följa med i. Efteråt känner jag att jag verkligen borde älskat den här filmen men nej, jag tyckte den var för mycket.

Ibland kan ju behövas tips om vad man inte ska se också :)


Bild lånad från yourmoviestuff.com

"The Uninvited"

Detta blev kvällens film och jag behöver väl knappast skriva att det var Andréas förslag :p Visserligen behövde han inte övertala mig det minsta men ändå ;) "The Uninvited" är en drama/skräck/mysterie/thriller. (Kunde de inte klämma in fler genrer?)

Hur eller hur så är ju inte skräck min favorit alltid men denna var så ruskigt bra!! Lagom otäck för lilla mig och en handling som jag gillade skarpt. Handlar om en tjej som hamnar på mentalsjukhus efter att hon sett sin mamma brinna inne i deras båthus och i filmen får man följa henne när hon flyttar hem igen. Åh, så bra den var!! Sådana vändningar filmen tar alltså, helt otroligt!

Vill ni se en bra film med lite lagom mycket skräck i så rekomenderar jag denna ;) Ni kan läsa mer om den här.

Bild lånad från bytesplus.net

Hunden

Mina föräldrar var hundvakt åt min äldsta systers familjs hund när de var utomlands. De kom fram till att de aldrig ska ha skaffa sig en egen hund :p Haha, hon fällde en hel del hår kan jag säga... Tänkte i alla fall lägga ut en kanonbild på hunden när jag och sambon lekte med henne, har ni sett något roligare/sötare? :)





Vila i frid

Jag har förlorat någon som stått mig väldigt nära. Även om det var väldigt väntat så är det verkligen väldigt jobbigt.

Jag vet att det var det bästa som kunde hända dig och du har bett om detta i flera år. Trots detta lämnar du ett stort hål i mitt liv och jag saknar dig. Du lever kvar genom alla de minnen du gett genom åren, är så glad att du var en del av min uppväxt! Saknar att få hålla i dina händer, de var så obeskrivligt mjuka och lena. Saknar allt som har med dig att göra, alla de gånger vi skrattat och pratat. Ångrar att jag inte pratade mer med dig om vissa saker och idag finns det frågor som jag aldrig kan få ett svar på.

Önskar att du kom tillbaka till mig, om så bara för en dag. Vill ha dig kvar i mitt liv, inte så som du mådde mot slutet men så som du mådde innan det blev så här. Försöker vara glad för din skull och i varenda minne jag har är du frisk, pigg och glad.

I sådana här situationer finns det så mycket man önskar att man gjort annorlunda, dock är det för sent att göra något åt det nu. Är glad att jag hälsade på dig så ofta, speciellt den sista kvällen. Jag vet inte varför jag fick kontakt med dig när ingen annan fick det men det är också något jag är glad över. Det sista vi sa var "Hej då".

Du vet att jag alltid älskade dig och du vet vilket tomrum du lämnade!


"Foolproof"

Tänkte dela med mig av den senaste filmen som sågs här hemma. Såg klart den precis nu och som ni säkert redan förstår så hette den "Foolproof". En helt okej action/komedi/drama/triller. Handlar om ett gäng som ska göra ett inbrott åt en kille som inte är Guds bästa barn. Det var ingen kanonfilm men den funkade som tidsfördriv och var ganska lättsmält. Kommer väl kanske inte se den igen men ångrar heller inte att jag såg den (mer än på grund av att jag redan borde sova nu...). Gillade twisten som kom på slutet! Den gjorde att hela filmen blev bättre :)

Nu ska jag sova så godnatt!



Bild lånad från www.impawards.com

Uppdrag barn

Läste precis på Designa din blogg att man genom att skriva ett inlägg om Uppdrag barn och länka till deras sida så kan man bidra till att de får 20 kr. Detta genom ett samarbete mellan World Childhood Foundation och Vattenfall, Vattenfall skänker nämligen 20 kr för varje inlägg som pingas på twingly.com.

Jag ser absolut ingen anledning till att låta bli, och jag ser ingen anledning till att du skulle låta bli! Tillsammans kan vi se till att de får in massa pengar som kan hjälpa alla dessa barn och det enda vi behöver göra är att blogga! Något vi ändå gör i princip dagligen.

Så gör det lilla du kan också :)

Läs mer här eller klicka på bilden nedan.


Fortfarande kräfta...

Ja, jag är fortfarande röd efter den inte fullt så smarta solningen i fredags. Jag var kanske inte smartare igår heller... Tyckte nämligen inte att jag var så röd längre så även om jag försökte sola ryggen så brydde jag mig inte så mycket när jag satt med ansiktet mot solen i lekparken, så jag blev ännu mera röd. Jaja, det lägger sig väl så småningom :p

Blev lite lek med flertalet av syskonbarnen igår och sen på kvällen grillade jag hemma hos mina föräldrar igen. Kommer i säng så sent sen när Andréas jobbar natt ju! Det är ju så mysigt att sitta och ta det lite lugnt framför datorn med lite tända ljus... Ikväll får det inte hända! :p

Tror jag kanske åker ut till stugan en sväng nu, sambon ska visserligen gå upp om en timme men skulle vara skönt att få komma ut dit en liten sväng i helgen i alla fall. Det är soldis ute idag så borde inte bränna mig igen och jag ska försöka hålla ansiktet borta från solen... :p


Humorgala?

Någon mer än jag som såg humorgalan igår? Ja, med tanke på hur många nya världsföräldrar de fick så borde det ju varit det i alla fall... Men var det vara jag som saknade humorn? Tyckte snarare det var en lipgala där tårarna bara sprutade på alla hela tiden och skämten lyste med sin frånvaro.

Missförstå mig rätt, jag har inget emot sådana här galor egentligen och jag tycker absolut att de som kan ska hjälpa sina medmänniskor till ett bättre liv men kalla det för tusan inte för en humorgala! Kan dessutom tycka att humor och alla dessa tragiska inslag inte riktigt går ihop...

Jag skänkte inga 10 000:- och jag blev ingen världsförälder. Jag är inte ond för det, min ekonomi tillåter inte det just nu helt enkelt. Dessutom undrar jag hur mycket det hjälper i längden att enbart rikta in oss på att hjälpa dessa barn, det är ju inte där problemet ligger.

Hjälp länderna att sluta kriga istället, det är det som är grunden till all den missär som råder. Under tiden som vi hjälper dem med detta kan vi underlätta för alla dessa barn och när de sedan slutar förstöra för sina egna kan vi hjälpa dem att bygga upp välfärd.

Bilder från valborg

Här kommer några bilder från igår kväll i alla fall. Har många fler men orkar inte fixa till fler nu :p Dessutom vet jag inte riktigt vad gästerna vill att jag ska lägga upp för bilder på dem ;) Men men, troligtvis kommer de bilderna upp så småningom i alla fall.

Middagen är uppdukad, tzatzikin är godast av allt ;)

Sambon koncentrerar sig ordentligt under kubbmatchen ;)

Där skymtade visst jag förbi :p

Jag och Danielle snackar i soffan (vi har roligare än vad vi ser ut att ha :p)

Ja, det var några bilder i alla fall. Sambon jobbar i natt :( Så nu ska väl jag ta och gå och lägga mig, gillar fortfarande inte att sova utan honom...

Valborg

Kvällen igår spenderades hemma hos oss tillsammans med Lasse och Danielle, alltid lika trevligt att träffa dem :) VI hann med att titta på hockeyn, äta taccos, spela kubb och umgås. Jag och Danielle lämnade dock grabbarna ifred och snackade massa bara vi två ;) Kubben vanns självklart av tjejerna, åtminstone första matchen och andra vann tydligen killarna eftersom vi avbröt den och de då hade övertaget. Funkar kubb verkligen så? :p Jaja, vi kan ju inte krossa dem helt, lite stolthet måste de få ha kvar ;)

Blev en sen natt följt av en relativt tidig morgon så jag känner mig rätt sliten. Jag och älsklingen satt ute på balkongen idag på förmiddagen och jag kan tipsa er om att inte sitta ute i solen i bikini två timmar i början. Man blir lätt röd av vårsolens strålar...

Nu ska kräftan träna lite innan hon åker hem till sina föräldrar och grillar. Hoppas på att få upp lite bilder från igår sen men just nu har jag faktiskt ingen större lust att fixa med det :p

Ha en bra kväll!

RSS 2.0