Näst sista veckan slut

Har haft praktik idag igen :) Jag trivs verkligen så himla bra! Ska bli så tråkigt att sluta nästa vecka :( Fick sluta vid lunch idag i alla fall vilket var rätt skönt. Har inte ens hunnit hälften av vad jag behövt här hemma men lite är ändå undanstökat. Skönt att jag fick hjälp med städningen av älsklingen idag också :) Nu ska jag snart fixa till mig lite, ska snart iväg på auktionsvisning med svärmor :) Kanske hinner styra lite till innan vi ska åka.

Bloggtrafik.nu

Hittade en jättebra sida via Designa din blogg som för övrigt är en toppensida. Där kan man få tips och råd om det mesta när det gäller att fixa med bloggen. Sidan han tipsar om heter i alla fall bloggtrafik.nu och är en sida som ökar läsarantalet till din blogg. Lite kul grej att testa :) Får fler klick på bloggen, sen gäller det ju bara att få dem att stanna också :)


Genom att bara bli medlem garanteras att du får 100 nya besökare och sen kan du få ännu fler genom så enkla saker som att värva nya medlemmar eller surfa runt på andras bloggar.

Födelsedagsfesten

I lördags hade då min syster sin födelsedagsfest. Klockan 6 samlades vi tre systrar och fem av hennes kompisar hemma hos henne för lite middag, hon bjöd på jättegod grekisk pyttipanna och smarrig efterrätt :) Satt och pratade och drack till framåt kvart i 12 då vi åkte taxibuss ner till stan.

Efter lite röstning hamnade vi på Harrys. Jag och ena systern kände inte att det var kul så vi drog sedan vidare mot Palladium med den tredje systern. Haha, så kvällen slutade med att systrarna svängde de lurviga på Palladiums dansgolv ;) Ja, efter att vi fått utrymma på grund av att brandlarmet gick... Dert hände väl 5 minuter efter att vi kommit dit så totalt spenderade vi nog en halvtimme på dansgolvet. Jaja, det var en rolig halvtimme!

Tillsammans tog vi sedan en promenad hem,
alla med onda fötter och trötta kroppar. Var helt underbart att få dra tillbaka klockan en timme när man kom hem ;) Hade i alla fall riktigt roligt hela kvällen!

Istället sitter jag här...

Åh, ikväll kunde jag varit på Råsunda och sett AIK spela 1-1 mot Örebro! Men istället sitter jag här... Ett gäng på praktiken skulle åka men en var sjuk så det fanns en plats ledig. Jag får skylla mig själv som inte tog chansen att följa med för det hade varit sjukt kul! Vilken jäkla stämning det måste varit :) Och jag som är AIK:are ;) Men men, är ingen fotbollsfantast på så sätt så jag grämer mig inte så mycket :)

Nu är det dags att sova igen, innan läggdags är tydligen min favoritbloggtid eller något för det är alltid då jag slänger in ett inlägg :p Har kollat vad kurslitteraturen till de två kommande kurserna kommer kosta, över 1100 spänn! Och då köper jag ändå tre böcker privat som inte är inräknade i den summan... Plus att jag inte räknat med en annan av böckerna... Ibland är det lagom surt att vara student! Jaja, nu intar jag sängen. Undrar om jag hinner dit innan jag somnar^^ Godnatt!


Bild lånad från svt.se


JAAAA!!

Fick reda på att jag klarade senaste salstentan ikväll!!! Jippee!! Vilken lycka, går inte att beskriva :) Kändes ju verkligen inte bra när jag skrivit den och så fort jag tänkt på resultatet så har jag fått ont i magen... Och så klarade jag den?! Det känns helt fantastiskt! Tror inte att det känts så skönt någonsin att klara en tenta :) Eller, kanske första tentan jag någonsin skrev :p Eller, det kanske alltid känns så här bra att klara en tenta :p Jaja, nu ikväll njuter jag i alla fall av detta. Dags att sova nu, praktik imorn igen, längtar :)


Firade med lite smaskig choklad ;)


Partyhelg

Sitter här och känner mig rätt seg. Igår kväll kom Marlene till mig så åt vi tacos och drack lite, avslutade kvällen nere på stan på Morella. Var inte så mycket folk ute men hade kul ändå. Det är alltid kul när jag och Marlene hittar på något :) Plus att jag faktiskt träffade lite folk som jag umgicks med förr och det är alltid kul :) Känner att jag saknar de tiderna ibland...

Idag mår jag inte riktigt lika bra men är ingen större fara ändå tror jag.
Jag hoppas inte det i alla fall för ikväll blir det party igen ;) Nu ska jag äta lite och fixa till mig lite så ska jag ta en promenad med Marlene sen :)

Dagen

Idag har ingenting gått som jag velat känns det som. Skulle fixa lite lunch och när jag dragit igån ugnen stinker det bränt i hela lägenheten. Kakan som jag var så duktig och bakade till sambon häromdagen hade läckt ut och nu brändes det fast. Jippee!! Ville inte bränna ur ugnen med rengöringsmedel eftersom jag var stressad och svinton var kastad så det var inte att tänka på. Bytte lunch. Sen promenad i regnet med mamma och brorssonen och sen upp till sambon på jobbet för att lämna hans kreditkortsetui. Passade på att handla på systemet också, blir ju massa party i helgen :)

Köpte svinto på vägen hem så jag kunde laga middagen tills sambon kom hem.
Sen kom mina kära föräldrar på lite fika :) Lika trevligt som vanligt. Imorn är det skoldag, känner mig lite nervös. Är alltid lika orolig över att jag ska ha missuppfattat uppgiften helt, haha :p Dags att sova snart dock så man är pigg imorn. Blir nämligen lite party med Marlene på kvällen! :)

Dessa två tunikor/klänningar shoppade jag i Linköping när vi var där :)
(bilder lånade från Gina Tricot)

199:-

199:- (fast min är mörklila)

Släkten har utökats!

Åh, idag fick min kusin och hans tjej äntligen sin efterlängtade lille son! Han ringde imorse och berättade hur de låg till och nu fick jag nyss ett mess med en bild på den söte lille pojken :) Åh! Blir själv lite sugen på en bebis ibland ;) Men det får vänta ett tag till! Just nu är jag bara glad för deras skull och önskar dem all lycka till :)

Så tråkigt att de bor ända nere i Skåne så tyvärr ses vi inte så ofta... Önskar att de bodde närmre... Nu när farmor är borta finns det inte lika stor anledning för varken honom eller hans bror att komma upp hit och hälsa på längre... Och jag har inga ärenden nere i Skåne förutom om jag åker för att hälsa på dem. Får se om det blir så framöver, det är inte omöjligt :)

Att köpa present...

Det är i princip omöjligt att köpa present utan att komma hem med något till sig själv också ;) I torsdags köpte vi present till min syster som fyller år. Själv har jag egentligen inte pengar till att handla till mig själv men kom i alla fall hem med en bolero och ett superfint halsband. En svart bolero har jag letat efter och velat ha jättelänge så det var nästan självklart att jag var tvungen att köpa den. Halsbandet har jag kikat på ett tag och så var det på rean så... ;) Dessutom hade jag 25% rabatt på ett helt köp. Lite svårt halsband att använda dock, kläderna måste vara väldigt diskreta så det inte blir för mycket när det är så stort.

Bolero 249:- (bild lånad från lindex)

Halsband 39:- (bild lånad från lindex)

Nu är det dags att fixa till sig. Ska iväg och fira min syster ikväll :) Ska bli riktigt trevligt! Hoppas jag hittar några kläder att ha halsbandet till nu ;)

Stulen! Eller...?

Sambon var säker på att hans cykel blivit stulen. Den stod inte hemma och inte hos hans mamma. Då kom han på att han hade ställt den olåst hemma eftersom han hade glömt nycklarna och det går inte låsa den utan nycklar. Så letandet efter kvittot började.... Till slut hittade han det men hann inte ringa och polisanmäla och styra igår, som tur var. När vi kom hem igår kväll kom han nämligen helt plötsligt på att han ställt den nere i källaren eftersom han inte kunde låsa den. Så i två dagar trodde vi att den var stulen men så stod den bara i källaren :) Haha, vilken tur!

Ta gooood tid på dig...

Jag och älsklingen var och handlade på Willys ikväll. Betjänades av den mesta långsamma kassörskan någonsin. Helt ärligt, hur ofta står du och VÄNTAR på att få packa ner varorna?! Brukar ju bildas ett gigantiskt berg med en gång och när den andre betalat har man fortfarande hälften kvar. Men inte idag, nej då, vi tar god tid på oss och jag får vänta flera sekunder mellan alla varor. Ingen stress där inte. När älsklingen betalat är allt packat utom de få saker som inte kommit hela vägen fram än. Hann i och för sig packa någorlunda mer logiskt än annars... Tur att vi inte hade bråttom :p


Andra veckan påbörjad

Idag var första dagen på andra praktikveckan. Började med en kort dag, var bara där mellan ett och fyra i eftermiddag.  Trots det hann jag med en del och hade riktigt kul :) Efter praktiken småhanldlade jag lite och kollade present till min syster som fyller år på torsdag. Åh, så svårt att köpa present! Har dessutom inte tid att springa och leta i alla affärer den här veckan. Dels har jag praktiken men också en hel del som måste läsas de stunder jag får över. Ska se om jag kan få lite läst nu innan Svenska Hollywoodfruar drar igång ;)

Grattis till andra systerns sambo som fyller år idag :)

Film igen

Ikväll såg vi "Johan Falk - Leo Gaut", senaste filmen i serien. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva vad den handlar om :s Men GSI ska väl försöka stoppa ett gäng som hotar restaurangägare ungefär, de vill ta över garderoberna och när de inte får det hotar de restaurangägarna. Den var rätt bra men tyvärr inte lika bra som de föregående... Hoppas på att de kommande är bättre igen! :)




Första praktikveckan avklarad

Det är fredag och min första praktikvecka är nu slut. Det känns fortfarande bra, ska bli spännande att se vad nästa vecka bjuder på :) Men oj, vad tiden går fort! Ska försöka lägga upp ett litet schema nästa vecka, på ett ungefär i alla fall.

Efter praktiken åkte jag och Andréas på en liten shoppingrunda. Jag skulle bland annat kolla en lampa på Rusta men sprang på en hårfön direkt när jag kom in så lampan glömde jag bort... Men nu har jag i alla fall en hårfön med diffuser ;) Köpte en billigare eftersom jag har en bra lite dyrare i vanliga fall men ska se om jag kan fixa till håret lite snyggt med just en diffuser. Hoppas! :)

Skönt med vänner som lyssnar på vad man säger. När jag säger att de kan ringa mig mitt i natten om det är något så menar jag verkligen det. Hoppas det löser sig nu gumman, tänker på dig!

Omtumlande dag

Var i Vimmerby idag med praktiken. På förmiddagen åkte vi runt så jag fick se lite olika verksamheter där och på eftermiddagen var vi på en konstlektion. Träffade en människa idag som satte ord på saker jag känt i flera år, det var både läskigt och fascinerande. Idag har fler olika känslor väckts i mig, både bra och dåliga, på gott och ont. Tankarna och känslorna bara snurrade runt i hela kroppen på mig och jag fick ingen ordning på något. Det hade inte med själva praktiken att göra utan med mig personligen. Ett utmärkt ämne till storytellingen som vi ska göra men tror det är för personligt och för känsligt... Tog en promenad sent ikväll för att rensa huvudet och det hjälpte :) Nu är jag "bara" fruktansvärt trött, ska nog sova rätt skapligt.



Första dagen på praktiken avklarad

Det gick bra idag som tur var :) Det var en ganska lugn dag men det gör inget, kan vara skönt med en mjukstart faktiskt. Hoppas på att det kommer fortsätta kännas bra :) Har åkt runt lite idag så jag har fått se lite olika delar av verksamheten vilket känns toppen. Ska lägga upp ett schema för hur jag ska fördela tiden sen också. Så vi får väl se hur det blir :)

Efter praktiken var det full rulle. Först köpa en såndär T-grej att lägga mellan våra madrasser, känner nämligen fortfarande lite av skarven även om det inte är mycket. Sen tanka, vilket är trist och dyrt. När jag kom hem ville sambon ha lite skjuts så då ställde jag upp såklart. Blev en tripp förbi föräldrarna också vilket var trevligt. Efter en god middag hemma blev det TV-mys, me like! Nu är det dags för sängen igen, måste vara pigg imorn igen :) Haha, jag skriver visst alltid här precis innan jag ska sova :p Jaja, godnatt!

Johan Falk - National Target

Ännu en sjukt bra film i serien om Johan Falk!! Den här gången ska GSI stoppa en estnisk liga som säljer stora mängder amfetamin i Sverige. Självklart går inte allt som planerat... Återigen håller spänningen i sig i hela filmen och man kan inte vara säker på hur det ska sluta. Imorn ska vi förhoppningsvis ses ännu en film i serien, Leo Gaut. Hoppas den är lika bra!


Imorn är första dagen för mig på praktiken. Hoppas verkligen att det blir bra! Jag har en bra magkänsla så det blir det nog ;) Är bara så svårt att säga hur man vill lägga upp allt, känner att jag behöver få mer koll på hur organisationen ser ut först och bara få vara med ett par dagar först. Det här blir nog bra :) Kanske dags att sova nu så man är pigg imorn. Godnatt!


Jag lär mig ;)

Måste bara berätta att jag imponerade på mig själv idag. Jag gillar inte riktigt att laga mat, speciellt inget som tar någon längre tid eller när flera saker ska göras samtidigt. Blir stressad och lyckas aldrig få allt klart samtidigt vilket resulterar i att jag blir frustrerad och tappar motivationen :p I alla fall så lagade jag kycklinggryta ikväll och det blev faktiskt gott! Ha, ja lär mig ;)


Fikagäster

Så länge sedan det var som någon kom hit och fikade! Ikväll kom i alla fall mamma och pappa hit för en fika, lika trevligt som vanligt :) Jag vet att de har flera att åka till och att deras kvällar för det mesta är inbokade av något så jag vet varför de inte kommer så ofta. Det gör det ännu trevligare när de väl kommer :) Dessutom är ju jag hos dem en del så vi ses ju ändå ;) Tyvärr insåg vi dock att vi inte kunde fixa det vi skulle ikväll, typiskt :( Men men, får ta det en annan dag.

Var på stan och shoppade med mamma i eftermiddags. Det var egentligen hon som skulle handla men jag lyckades komma hem med en jeanskjol i alla fall :p Perfekt plagg, det funkar alltid! :) Nu är det snart dags för sängen, känner mig trött. Godnatt!


Bio

Igår kväll var det återigen dags för bio. Det har blivit en hel del på sistone :) Igår såg vi i alla fall "Flickan som lekte med elden". Jag tyckte den var precis lika bra som den första! Lika spännande och den höll måttet hela vägen igenom. Vi kanske är sist med att se den men nu är det faktiskt så att vi inte gillar att gå på bio när det är svenska filmer och precis fullproppat av folk. Bättre att vänta tills det lugnat ner sig lite. Då får man dessutom också nästan alltid precis de platser man vill ha ;) Synd dock att jag satt och frös nästan hela filmen, det kändes lite halvjobbigt... Förstår inte att jag blev så frusen helt plötsligt :s Sen när jag kom hem var jag genomvarm istället, mysko.


Idag börjar praktiken. Min handledare är bortrest med jobbet och kommer hem imorn så vi har bestämt att jag börjar på onsdag istället och tar dessa två dagar som pluggdagar. Har börjat kolla lite i böckerna, kanske ska börja läsa också ;) Efter lunch blir det nog stan med mamma :)

Ladies Night :)

Kom upp till Linköping runt 4 i fredags och då checkade vi in på hotellet direkt. Slängde in våra väskor och sen satte vi oss och drack lite vin och pratade. Efter att vi fixat till oss sprang vi runt i stan och letade restaurang, nästa gång ska vi förboka bord ;) Hittade en liten mysig restaurang med bra mat till slut i alla fall. Självklart gick mina strumpbyxor sönder så fick springa till hotellet och byta innan vi gick vidare mot Cloetta Center.

Showen började klockan 9 och den var hur bra som helst! Andréas Johnson, Martin Stenmarck, Mikael Tornving och Magnus Samuelsson var ju klockrena :) Mycket musik och en jäkla massa humor hela showen igenom! Hade ont i kinderna av allt skratt :p Tyvärr missade systrarna massa av showen när de skulle handla dricka till oss allihopa, man fick nämligen inte ta med det in på läktaren sen så de fick dricka upp allt utanför. Det var riktigt synd, de borde informera bättre! Hur eller hur så hade vi superkul allihopa :) Gick sen tillbaka till hotellet och drack och pratade lite mer :)


Efter en god natts sömn käkade vi den som vanligt underbara hotellfrukosten. Min syster började sparka på mig när två killar kom, blev lite sur för hon sparkade så hårt två gånger. Tyckte den ena killen var jäkligt snygg måste jag säga. Hmm.. Tog ett tag innan jag fattade att det var Martin Stenmarck, haha :) Sen strax efter kom Mikael Tornving ;) Bara Andréas Johnson som fattades :p Mötte en av dansarna som också var koreograf, han pratade med min andra syster och vår mamma "Fasen, nu glömde jag ju muslin", haha ;)

När vi fixat till oss och packat checkade vi ut och började vår shopping. Först gick vi inne i stan och sen åkte vi ut till Ikanohuset. Fick med mig lite hem: en tunika, en klänning, prese
ntinslagningsgrejer, ljusstakar och två par stövlar. Gjorde av med mer än beräknat men är nöjd med mina köp :) Kanske lägger upp bild sen.

Var helt slut när jag kom hem men det var det värt!
Förhoppningsvis gör vi detta till en tradition :) Nu ska jag försöka packa upp mina väskor, inte lika kul... Men men, det måste göras ;)


Snart kör vi :)

Efter en introduktion på förmiddagen, som för övrigt var hur bra som helst, måste jag nu skynda mig att packa. Snart sticker nämligen jag, mamma och systrarna till Linköping för Ladies Night! Ska bli sjukt kul, känner mig taggad :) Natten spenderas på hotell och morgondagen består av shopping. Kikade in Gina Tricots hemsida igår kväll så jag vet vad jag ska leta efter imorn ;)

Har enorma klädproblem till kvällen dock! Hittade äntligen några alternativ men ska ändå åka till svärmor och låna en superfin klänning av henne, hoppas att den passar och att jag trivs i den :) Nu är det lite stressigt här så bäst att jag slutar skriva :p Ha det bäst för det ska jag ha!

Tentan avklarad

Efter 3 timmar lämnade jag salen, en timme innan tiden gick ut. Har ingen aning om hur det gick! Det kändes bra innan och under tentan men efteråt kändes det sämre... Fick bara svara på en sida på varje fråga och det var inga frågor som skulle ha korta svar. Dessutom var varje rad på pappret 3 cm brett eller något, kul! Så motiveringarna till det jag skrev blev lidande men vet inte hur jag skulle gjort annars... :/ Känns inget vidare men får hoppas på det bästa. 4 veckor tills domen kommer....

Blev lunch hos mamma och pappa sen,
passade på att öva upp mina matningsfärdigheter och matade systersonen som är 1 år. Blev mer mat i munnen än i ansiktet och haklappen i alla fall ;) Sen blev det fika hos syster, hon och döttrarna hade bakat. Kladdkakemuffins och dumlekakor, finns det något bättre för en chokladälskare? :) Hann mysa lite med barnen också.

Storhandling och tvätt sen ikväll, usch så tråkigt! Hela kvällen bara försvann... Jag som skulle ta det lugnt och måla fransk manikyr, som att det fanns en chans att hinna med det?! Nu ska jag prova kläder tills imorn, har inget att ha på mig. Kollade Gina Tricots hemsida nyss så jag vet vad jag ska kolla efter på lördag ;)

Inatt blir första natten på nya madrassen.
Så skönt att slippa skarven! Längtar lite efter att lägga mig :) Tyvärr är det ju skola imorn igen, introduktion till kursen som kör igång efter praktiken. Hade förträngt att jag var tvungen att gå dit imorn men det får väl gå. Godnatt!

RSS 2.0