Bra dagar

Igår blev det lunch på stan med Andréas och en av hans kompisar. Skulle ätit lasagne men det blev pizza istället ;) Senare trättade jag en av de tjejer som stod mig allra närmast under gymnasiet. Inser verkligen hur mycket jag saknar henne! Även att jag fortfarande känner att hon är en riktig vän som jag litar på till 110% så hoppas jag att vi kan komma varandra lika nära igen. Vi var i alla fall i lekparken och lekte med hennes dotter följt av en långpromenad :) Riktigt mysigt!

Idag kom Andréas kompis hit så tittade vi på en dokumentär om attacken mot WTC, finns många frågetecken och man kan ju undra vem som egentligen ligger bakom attacken... Sen såg vi en film, "Watchmen". Alldeles för lång och inte alls så bra som jag hade hoppats på.

Trots min förkylning har jag haft två bra dagar. Halsen har slutat göra ont så nu är det näsan som får lida i stället ;p Jaja, det går väl över så småningom :)


Bild lånad från dischop.se

Långledig

Nu har jobbet dragit ner lite på tempot och jag är lite långledig. Har sett fram emot den här veckan och hoppats på mycket sol. Egentligen skulle vi ju försökt åkt på någon semester men utan bil blir det lite svårare... Så nu ska vi vara hemma då i alla fall så får vi se om vi åker någon stans senare. Ibland blir jag så trött på att vara ledig för jag blir alltid sjuk! Vaknade imorse och hade jätteont i halsen, och det lär väl inte bli bättre än antar jag.... Vill ju vara frisk när jag är ledig!  I och för sig är det alltid så här, kroppen vet när den inte har tid att vara sjuk så när man kopplar av kommer det. Vi som skulle åka ut i skärgården och äta middag :( Jaja, inget annat att göra än att ta det lugnt och hoppas på att det släpper.

Film

Tänkte dela med mig av en film som finns på nätet. Mig gav den ännu en tankeställare och ont i magen. Ta er tid att se den!


80-årskalas

Andréas morfar har nyligen fyllt 80 år så det firade vi med stort kalas ikväll. De flesta av hans barn, barnbarn och barnbarnsbarn firade honom. Vi åt jättegod middag och tårta som hans barn fixat. Är alltid så kul att träffas massa folk tillsammans tycker jag :) Känner mig lite trött nu dock så ska nog snart sova så jag orkar jobba imorn.

Igår sov vi ju i stugan som sagt och sen idag skulle vi ner till stan.
Ett tips: ta inte bilen ner till stan en fredag under MC-dagarna i Västervik. Jag letade parkering i en halvtimme! Tänkte åka hem och lämna bilen och sen cykla ner istället men då hittade jag äntligen en.

Var och provkörde en bil innan kvällens kalas också. En Opel Astra -99 kombi. Vet inte om den kanske är för stor, för dyr (för mig) och så var gasen lite seg tyckte jag :p Jaja, har till måndag på mig innan jag måste bestämt mig.


Jobb...

Känns som att jag inte gör annat än att jobba just nu. De två senaste veckorna har dagarna med jobb avlöst varandra tycker jag. Efter den här helgen lugnar det dock ner sig lite. I tisdags när jag var ledig passade vi på att tvätta, både kläder och soffan. Städning hann vi också med. Känns så himla skönt när det är gjort! Så nu har vi ett städat hem och en vit soffa igen :) När vi var klara åkte vi med mina föräldrar och tittade på bil. Fanns inte en enda intressant bil i min prisklass typ... Framförallt inte hos de större bilfirmorna som knappt hade bilar till salu för under 100 000 kr! :( Jaja, letandet fortsätter... Ska ringa och kolla om en bil som eventuellt är intressant har kommit in imorn.

Solen lyser med sin frånvaro här.
Såg precis regnstänk på fönstret. Så trist :/ Jaja, vi ska äta lite nu, utsvultna som vi är. Sen får vi se vad som händer ikväll, sova i stugan kanske? :)

Födelsedag

Trots krocken så firade vi mig på torsdagskvällen. Hela familjen var samlad ute i stugan där vi grillade, drack och hade allmänt trevligt :) Kändes verkligen toppen! Det var så skönt ute så vi kunde sitta ute i partytältet ända till klockan 2. Vi hann med en kubbmatch också och den vann självklart vi systrar ;)

Morgonen efter kom mina föräldrar och min äldsta systerdotter och sjöng för mig :) Vi firade lite på förmiddagen med jordgubbstårta och presenter. Jag fick lite kläder, strumpor, bok, bricka, pengar m.m. Av Andréas fick jag ett nytt mobilfodral och en resa till Kalmar för att titta på "Svensson Svensson på semester" inklusive hotellnatt. Tyvärr skiter det sig för nu är alla biljetter slutsålda :( Får hålla tummarna för att någon avbokar sina biljetter, annars får vi antingen åka till Malmö istället eller hitta på något annat...

På fredagskvällen firade vi Andréas bror som fyller år på samma dag som mig. Så det blev ännu en trevlig kväll med grillat, dricka och trevligt sällskap :)


Krock

Har inte bloggat senaste veckan, dels har jag jobbat en del och så har det varit fullt upp den lediga tid jag haft.

I torsdags skulle vi fira mig eftersom jag fyllde år på fredagen.
Jag och Andréas var ute i stugan och hjälpte pappa på förmiddagen och sen när vi var på väg hem krockade vi. Vi kom körandes på en huvudled och så kom det en kvinna från en korsande väg som inte stannade. Hennes förklaring var att hon trodde att hon körde på huvudled. Så hon smällde rakt in i sidan på oss, precis bakom Andréas som tur var. Vi slungades iväg och snurrade ett halvt varv innan vi åkte upp på trottoaren. Jag sprang ut och skrek som en tok åt henne innan jag lugnade ner mig. Både jag och Andréas klarade oss utan några större skador som tur var men bilen kommer med största sannolikhet att skrotas.

Det som stör mig är att jag inte fattar hur det kunde hända,
man tar inte för givet att man kör på huvudled på en gata man aldrig kört på tidigare. Sikten var bra så hon kan inte ens ha tittat för då borde hon sett oss tydligt och saktat ner. Jag fattar det helt enkelt inte. Därför stör det mig ännu mer att de kan laga hennes bil utan problem men min bil blir skrot. Jag vill ha min bil!!! Jag är trots allt fruktansvärt tacksam över att vi klarade oss utan några större skador! Jag besökte en jourläkare på kvällen så min värk i nacke och höft finns dokumenterad vilket känns bra även att det troligtvis inte kommer bli något bestående.

     

Gratulation

Jaha, då har jag fått första födelsedagsgratulationen. Den kom via mail från Bulid-a-bear-workshop. Haha, jag har gjort nallar till mina systerdöttrar där och då fick jag uppge min mailadress. De hälsar att om jag kommer dit så ska de sjunga den speciella födelsedagssången för mig plus att jag får en liten present. Jippee, jag måste åka dit! ;)


Visfestival dag nummer 2

I helgen är det visfestival i Västervik. Undrar om någon mer än de som bor i trakterna vet om den? Grunden i Visfestivalen ligger i att massa folk samlas i Slottsruinen för att lyssna på kända visartister såsom exemlepvis Cajsa-Stina Åkerström, Västervik är ju en visstad ;) För alla ungdomar innebär den fylla, fylla, fylla. Fjortisar springer dyngraka överallt (visa ärligt, andra fejkade). De tjuter och spyr i varenda gathörn. Även för mig var detta ett absolut måste för ett antal år sedan.

I år är första gången på länge som jag är helt ledig denna helg.
Så ikväll blev det utgång med Marlene, lite dricka här hemma och tjejsnack innan vi traskade ner till stan. Gick ett varv och insåg sedan att vi är i fel ålder, vi passar inte in i Slottsruinen och inte utanför Mc'Donalds. Käkade lite på Åhmans och nu är jag redan hemma, klockan är inte ens 1.

Trots detta har jag haft en mycket trevlig kväll i min kära väns sällskap :)
Synd att det inte blir att vi ses oftare. Hade i och för sig kanske velat vara kvar ett tag till på stan, mer för att träffa Marlene än för att se allt annat folk. Jaja, nu väntar jag på att Andréas ska komma hem från sin kompis. De mötte upp oss en stund på Åhmans, de var också i för fel ålder på stan ;)

Andra kalaset

Så har tystnaden lagt sig efter andra födelsedagskalaset. Vi bjöd hela min familj på tacos och efter det kaffe och tårta (nej, vi bakade inte, vi köpte). Inte dåligt av oss att få plats med 8 vuxna och tre barn i vår lilla tvåa. Vårat köksbord räckte precis och vi lånade svärmors stolar som stod i vår källare plus våra balkongstolar så allt löste sig. En barnstol fick dock systern ta med sig ;) Det var inte mycket plats över men det gick bra. Antar att vi får bjuda på middag fler gånger nu... ;p

Andréas verkade nöjd med presenterna. Han fick en spikmatta, en t-shirt och ett par kallingar. Testade spikmattan nyss. Det gjorde ont när jag lade mig ner. Det gjorde mindre ont när jag låg där. Det gjorde ont när jag reste på mig. Det gjorde ondast någon minut efteråt. Haha, men kommer nog låna den fler gånger skulle jag tro ;)






Att komma tvåa

Vi hälsade på hos min syster en kväll nu i helgen. Mina systerdöttrar blir alltid så glada när man kommer, det är så kul! I lördags då så kom jag och Andréas dit. Den äldsta (4,5 år) spricker upp i ett gigantiskt leende och börjar springa mot oss. Som vanligt sätter jag mig ner på knä för att ta emot henne utan att ramla, jag slår ut med armarna och ropar "Heeej!". Sitter sen kvar gapande då hon sprungit rätt förbi mig, slängt sig runt Andréas hals och skriker "Åh, vad jag har saknat dig!!".

Behöver jag säga att Andréas är mer populär än vad jag är? ;) Lekfarbrorn nummer 1 ;)

Kalas

I fredags firade vi Andréas hemma hos sin mamma. Grillkväll ute som blev riktigt lyckad! Han fick kläder av de andra och av mig fick han en duschcreme, "Diesel - Fuel for Life" och ett spel, "M.I.G". Var kul att att överraska honom med spelet, han har försökt komma på vad det heter i ett år eller något sådant nu för att han vill ha det. Och så fixar jag det ;)
Hade en riktigt trevlig kväll och mat och tårta var hur gott som helst :)

Resten av helgen jobbade jag så det har inte hänt så mycket mer.
Gårdagen spenderade jag ute i stugan i ösregnet. Låg inne och läste klart Jonas Gardells bok "Fru Björks öden och äventyr". Mysigt! Även att det regnar så kan vår sommarstuga vara den bästa platsen ;)

Några bilder från kalaset.


    

Idag ska Andréas få ännu mer presenter, min familj kommer nämligen hit och firar honom. Vi ska lyckas bjuda 8 vuxna och 3 barn på mat i vår lilla tvåa. Lycka till! ;)

Grattis Älskling!

Idag fyller sambon hela 25 år, han är halvvägs mot 50 ;) Ska snart iväg och fira honom hos hans mamma, det blir grillfest. Kommer bli så himla gott och kul! Så ska han få de sista av mina presenter också, den första fick han i morse i sängen, talade om för honom att han inte skulle vänta sig för mycket.. Haha, han fick ett 3-pack korta vita strumpor :p Vilken 25-årspresent!

Jaja, ska äta något litet innan vi sticker. Ha en bra fredagskväll! :)

Glädje!

Jag är ledsen men jag är faktiskt glad att Holiday Clubs satsning i Västervik ser ut att inte bli av. Det innebär nämligen i sådana fall att vår sommarstuga blir kvar!!! :) Åtminstone ett tag... Det får gärna bli någon satsning ute vid Gertrudsvik men låt naturen runt Maren vara, finns ju snart ingenstans i Västervik där man kan komma ut i skogen, allt exploateras konstant. Hoppas verkligen att förhandlingarna inte tas upp igen. Håller tummarna!

Nu slipper jag känna panik över att jag inte tillbringar tillräckligt med tid i stugan och jag slipper oron över att varje natt kan vara den sista någonsin. Har firat med lite glass och chokladsås nu, kommer sova gott i natt :)


Bra att vara seg ibland...

Gissa om jag är glad att jag inte putsade fönstrena innan vi åkte till Kreta? När vi kom hem hade vi en byggställning på balkongen och den såg ut som nedan. Knappt kunnat vara där ute under tiden de höll på. Putsade insidan och mellan sen i alla fall så ska jag ta utsidan någon dag. Tyvärr putsade jag ju sovrumsfönstrena samtidigt och nu har de flyttat ställningen till andra sidan så de håller på där... Jaja, bara till att putsa om sen när de är klara...

För övrigt tog det en timme att städa balkongen efter dom.

  

Idag har mamma och jag sprungit på stan och letat present till Andréas.
Det tog endast två timmar innan vi var klara. Imponerande! Dessutom är jag nöjd med köpen ;)
Nu är lägenheten städad och som vanligt luktar det spyor. Sambon sover och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Sova snart antar jag...

RSS 2.0