Sooommar!!

Åh, det känns verkligen att det är sommar nu! Jobbade ju igår kväll och några timmar i morse. När jag kom hem idag gjorde vi oss i ordning för lite solande och åkte ut till Skanvik. Så himla härligt! Det blåste riktigt mycket så det var precis lagom varmt och skönt, satte man sig upp kunde man till och med frysa lite ;) Älskar när vi gör saker tillsammans, min sambo och jag, även om det bara är sådana här små saker :)

Passade dessutom på att läsa ut boken jag lånat av svärmor, "När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var" av Jessica Andersson. En riktigt bra bok som handlar om hur det kan vara att växa upp i en missbrukarfamilj. Den rekomenderas! Nu har vi duschat och ätit så snart blir det kalas hemma hos svärfar, Andréas syster fyller nämligen år :) Ciao så länge!

Midsommarhelgen

Jag har haft en helt sjukt bra midsommarhelg! I fredags åt vi först tårta hos svärmor innan vi åkte ut till stugan. Där bjöds det på sill och potatis, tårta och födelsedagsfirande och sist men inte minst grillat och massa god dricka. Blev lite tight att hinna med allt men det gick bra. Hela familjen var samlad där ute så det var riktigt kul! Självklart dansade vi runt midsommarstången med barnen också :) Tråkigt bara att sambon var tvungen att åka in ihop med syster redan vid halv 9... Syster skulle jobba natt och sambon började kl. 6 i lördags morse. Ute i stugan fortsatte dock trevligheterna :)

På lördagen var det min tur att åka in mot stan och jobbet.
Hade fått ett eftermiddagspass så det var bara att åka och tjäna lite pengar. Var en riktigt bra dag på jobbet! Så det gjorde inte så mycket ;) Åkte hem en sväng och pussade på älsklingen innan jag åkte ut till stugan igen.

Igår hade jag inget jobb på schemat så dagen spenderades i solen ute i stugan. Skönt! Ena systern med familj åkte hem för att åka ut på sjön och andra systern åkte in för att jobba men vi andra var kvar. Spelade lite spel med syskonbarnen och passade på att läsa massor. Så härligt att läsa vanliga böcker istället för kurslitteratur :p

Hade sån tur så när jag kom hem fick jag lite plocka-undan-ryck.
Har behövt få det rycket i två veckor nu tror jag så jag var glad att det kom :p Nu känns det lite lättare att ta tag i städningen... Ingen städning idag dock för ikväll blir det jobb. Hoppas ni får en bra dag!

Nöjd

Förresten så känner jag mig ganska nöjd över den här dagen :) Känner att den verkligen har varit bra och jag är en erfarenhet rikare. Förmiddagen var jag iväg och fixade lite men eftermiddagen spenderade jag faktiskt lite i solen på balkongen. Så skönt! Det har ju varit en riktig sommardag idag :) Var förbi hos mina föräldrar och fikade lite innan vi åkte och handlade kvällens middag. Vi grillade jättegott kött på elgrillen och så rösti, sallad, bearnaisesås, fetaost och vitlöksbröd till det. Mums! Nu väntar sängen, vi är trötta som jag vet inte vad båda två...

The Men Who Stare at Goats

Neeej, vilken dålig film! Ångrar verkligen att vi slösade bort vår kväll på denna. Och jag är så besviken på George Clooney, trodde han gjorde bättre filmer än såhär... The Men Who Stare at Goats handlar om en journalist som hittar en man som var med i en grupp i armén där de hittade nya krigsmetoder i rörelser som New Age. Allt gick ut på mental träning och det skulle kunna leda till att man kunde gå genom väggar och döda getter bara genom att stirra på dem. Helt plötsligt är den här journalisten indragen i ett hemligt uppdrag.

Ni hör ju hur det låter...
Tydligen ska det dessutom vara en komedi, enligt mig ingen komedi som man skrattar åt utan bara en film där man inte kan känna igen sig det minsta utan det mesta är bara flummigt. Dessutom var jag riktigt trött ikväll så kände inte direkt att det gjorde filmen bättre. Den har inte fått jättedåligt betyg men det är ändå ingen film som jag skulle rekomendera.


Bild lånad från cdon.com

Wallander - Indrivaren

Så sjukt bra film! Vi såg den förra veckan och om jag ska vara helt ärlig så var det nog den bästa Wallander-film som vi sett :) Det börjar med att en kvinna blir mördad och precis som titeln pekar på så handlar allt om skumma affärer och spelskulder som ska betalas. Självklart finns dåligt avslutade förhållanden med på ett hörn också ;) Har en känsla av att det här var den sista filmen i serien men jag hoppas verkligen inte det. Gillar ni de andra filmerna så måste ni verkligen se den här! Och gillar ni inte de andra kan ni ge den här en chans tycker jag ;)


Bild lånad från cdon.se

Gokväll

Sitter här och känner mig lite trött trots en rätt lugn dag. Har mest suttit vid datorn och letat efter än det ena och än det andra... Känner mig ganska klar nu. Sambon jobbade lite extra så när han kom hem tog vi en promenad i det fina vädret, härligt med lite sommar! Var ute och kollade på andra hands sorteringen av bland annat saker från Iittala, hittade lite fint som jag kan tänka mig :) Frågan är bara om jag har någon användning för det? :s Ska fundera lite på saken.

Föräldrarna har varit här ikväll en sväng. Alltid trevligt med besök :) Fick lite råd och tips vilket jag tror att jag kan behöva. Men allt ska nog gå bra hoppas jag :) Känner mig som sagt rätt trött nu, sambon ligger och sover bredvid mig. Funderar på att gå och lägga mig men har ingen riktig lust... Blir nog en liten stund till framför datorn eller TV:n ;)

High Crimes

Det blev kvällens filmval. High Crimes (2002, crime/thriller/drama) handlar om en man blir åtalad för mord på 9 personer under sig militärtjänstgöring. Hans fru är advokat och hon gör allt i sin makt för att avslöja korruptionen som ligger bakom morden och därmed fria sin man. Behöver jag säga mer än att Morgan Freeman är med på ett hörn? Har ni någonsin sett en film som han är med i som är dålig? Nej, precis. Med andra ord är det en spännande film som är värd att lägga tid på att se :)

Bild lånad från cdon.com


Shopping

Dagen har bjudit på en jäkla massa födelsedagsshopping! Känns som att alla fyller år på samma gång, en idag, en imorn och en på fredag. Det blir med andra ord en del kalas framöver :) Jag och mamma sprang i alla fall och letade presenter idag och blev klara med lite i alla fall. Får se hur mycket mer jag måste leta :) Hade en trevlig dag! Nu tror jag bestämt att sängen återigen väntar på mig... Godnatt!

Klassfest

Jaha, nu har jag varit på första och sista klassfesten för min klass som jag gått i under tre år. Det känns... Bra? Konstigt? Ledsamt? Kul? Allt på samma gång tror jag. Tråkigt att vi inte gjort det här tidigare, klasskänslan har liksom uteblivit tyvärr. Tror att mycket beror på basgrupperna som vi jobbat i... Jobbigt bara att det har känts bättre sista året.

Hur eller hur så hade jag en supertrevlig kväll!
Den började i solen i stadsparken och sen förflyttade vi oss hem till en av tjejerna. Vi har pratat, druckit och ätit gott snacks :) Vi gick gänget runt och valde varsin låt hela tiden, riktigt kul faktiskt, kändes nästan som att man lärde känna varandra bättre. Plus att vi fick lyssna på en jäkla massa bra musik och en hel del gamla godingar ;)

Tråkigt dock att vi var så några,
av 17 stycken kom bara 8. Vet att en del jobbar och en del har långt att åka så det är ju inte så mycket att göra åt saken. Känns tråkigt bara. Skönt ändå att vi sågs rätt tidigt så jag kom hem skapligt, jobbar visserligen kväll imorn men är rätt skönt ändå :) Tror att jag ska följa med sambon och göra honom sällskap i sängen nu, han har ytterligare en lång dag framför sig imorn... Hoppas ni haft en lika trevlig lördagskväll som jag har haft! Godnatt :)

Berg- och dalbana inombords

Har varit lite halvkonstigt igår och idag, hur jag känner mig pendlar så mycket. När jag vaknade igår kändes det som världens skitdag, dåligt väder och humöret var inte på topp. Ganska snart blev jag dock på betydligt bättre humör och solen tittade fram, härligt! Tog en promenad till Andréas mamma för att hämta bilen och äta av tårtan som var kvar sen i torsdags :) Så när vi skulle åka blev jag på pisshumör igen, vi hade fått en jävla p-bot! Åh, så irriterad jag blev! De har precis infört nya regler på deras parkering och vi hade lagt in en besökslapp precis som vi skulle. Men nej, då visar det sig att man ändå bara får stå på de 5 första platserna. Vi har aldrig parkerat på den sidan så hade ju parkerat precis som vanligt! 300 spänn i sjön... Jättekul... Åkte vidare till svärfar och sen till min syster så då höjdes humöret igen :) Dessutom hade sambon varit världens underbaraste när jag var hos syster så han hade städat heeela lägenheten! Hur underbart var inte det? :)

Idag har jag jobbat.
Smygbörjade lite inför sommaren. Egentligen börjar jag inte förrän nästa helg men det behövdes personal den här helgen också och jag behövde pengar så, lika bra att passa på ;) Har nästan inga pass i juni nämligen. Så vill ju ha åtminstone lite pengar att leva på i juli :)

Ikväll blir det klassfest. När jag kom från jobbet kände jag mig inte det minsta pepp, ville helst bara lägga mig i soffan och dra något gammalt över mig... Tror dock att jag återfått lite energi till att sticka iväg, även om det kanske inte blir så lång stund för min del. Dags att äta lite mat och fixa till sig i alla fall. Ha en trevlig lördagkväll :)

Toppendag!

Vilken härlig sommardag det har varit idag! Började dagen med att åka till stranden och sola med Emmi. Dock tyckte vi att det var liiite tidigt att bada ;) Hade i alla fall en trevlig stund med massa prat att ta igen :)

I kväll har vi varit hos svärmor och grillat lite för att fira min examen. Mycket trevligt! Och massa god mat och tårta ;) Så härligt att änligen kunna sitta ute lite på kvällarna, myggen förstör visserligen lite men ändå. Fick dessutom ett superfint halsband av svärmor och hennes man :) "Carpe Diem" av Efva Attling. Lite komiskt att jag köpte exakt likadant halsband till min syster när hon tog sin lärarexamen. Så båda vi systrar fick varsin cykel från Sjösala och Efva Attling-halsbandet :)

Oskarshamn

Igår hade jag och sambon en heldag tillsammans. Först åt vi lunch i simhallens restaurang, som för övrigt har blivit riktigt bra sen de gjorde om där, och sen styrde vi kosan mot Oskarshamn. Pratade om att åka till Söderköping eller Kalmar också men så blev det inte. Finns ju inte så mycket att göra i Oskarshamn men vi fördrev tiden genom att promenera runt lite och kolla i lite affärer. Satt på en bänk i solen och bara njöt flera gånger också :) Så härligt! Ibland behöver man bara få komma bort lite, inte långt och inte länge, utan bara en stund och bara vara. Fler sådana här dagar tack! :)



Igår var det också ett år sedan vi sa godnatt till dig. Mer än ett helt år av saknad.

Vänner i Linköping

Tog en tripp till Marika i Linköping i söndags, det var verkligen på tiden! Vi har nämligen inte setts sen hon flyttade dit vilket är 1,5 år sen, helt förskräckligt! Med andra ord var det mycket mer än trevligt att ses igen :) Hade så mycket att prata ifatt om så vi visste inte riktigt vart vi skulle börja :) Dagen lyckades vi fylla med massa trevligheter i alla fall: shoppingtur på stan, fika på Espresso House, promenad längs med ån och massa prat hemma i hennes soffa. Nu får det absolut inte dröja lika länge tills vi ses igen. Blev faktiskt riktigt nöjd med det jag shoppade också :) Trots att min ekonomi inte är den bästa för tillfället så tyckte jag att jag var värd att få införskaffa lite nytt till garderoben :) Ska rensa ur lite gammalt också... Men det gör jag en annan dag... ;)

Marika och jag på promenad, snodde bilden från hennes blogg ;)


Skitväder...

Precis som jag förutspådde så mådde jag inte toppen när jag vaknade. Visserligen mådde jag inte alltför dåligt heller, det kunde varit värre som tur var :) Tyvärr har det blåst hela dagen och kommit lite småregn då och då så det har verkligen varit skitväder. Tog en snabbispromenad med Marlene innan jag begav mig av till sambons jobb för att droppa av lite lunch. Kan säga att ingen av oss hade lust att laga mat i natt så det fick bli mitt projekt imorse ;)

Sen spenderades resten av eftermiddagen i stugan. Härligt när solen var framme men så fort den försvann så blåste det halv storm och blev iskallt! Helmysko väder... Ska se om jag och sambon kanske ska mysa lite framför TV:n innan det är läggdags, hoppas på det :) Hoppas ni haft en fin lördag!

Slips sommarfest

Ikväll var det dags för den årliga sommarfesten på sambons jobb. Tredje gången gillt för vår del ;) Hade en så sjukt trevlig kväll till slut! :) Förstår dock inte varför det alltid ska regna när den här festen är, det slår aldrig fel! Som tur var satt vi inne i nya aktivitetshuset ikväll, annars har vi suttit ute i ett stort partytält där det varit kallt och rått. Så att vi satt inne bidrog nog en hel del till att det var extra kul :) Dessutom bestod inte underhållningen bara av ett band som spelade utan det var show över det hela också. De hade satt ihop ett nummer i flera delar av låtar som gick från 60-talet till 90-talet eller något sådant, riktigt bra!

Vi borde fan vunnit tipspromenaden.
Vi hade alla rätt och var 12 ifrån på utslagsfrågan. Fattar inte hur de kunde få det till att vi hade 1 fel? Vi måste ha kryssat i fel ruta någonstans, för vi dubbelkollade sen att de svar vi bestämt oss för var de rätta...

Blev alldeles för sent och en del dricka... Har en känsla av att jag inte kommer må så bra imorn, som vanligt :s Tycker dock mer synd om sambon, han drack mer och ska vara på jobbet pigg och klar kl. 06. Stackarn! Ska gå och krypa ner hos honom nu och hålla tummarna för att han mår bra imorn :) Godnatt!

"Green Zone"

Ikväll blev det film och mys igen. Kvällens val blev "Green Zone", en ny krigsfilm med Matt Damon i huvudrollen. Den handlar om kriget i Irak och Matt Damon som börjar undra varför de aldrig hittar något under sina tillslag och därmed ifrågasätter källan. Något som inte alla i armén verkar uppskatta... Den var riktigt bra! Så jag kan rekomendera er att se den :)

Bild lånad från cdon.com


Annars har det varit lugnt idag. Tråkigt väder idag med och sambon har jobbat så blev en promenad med mamma. Passade på att gå och hämta min skål som varit inne på lite lagning, skönt att det gick att fixa :) Hoppas det håller nu bara... Ikväll skulle sambon hjälpa en jobbarkompis med lite datorproblem, skulle ta cirka en kvart så jag följde med. Hmm... Åkte därifrån 2,5 timme senare :p Tur att hans fru var hemma så jag hade någon trevlig att prata med medans killarna höll på med datorn :) Alltid något som ska krångla när det gäller datorer ju.

Hoppas ni haft en bra torsdag!

9 juni 2010

Kan ni fatta att det redan är exakt fyra år sedan jag tog studenten? Helt sjukt ju! Och nu sitter jag dessutom här med en högskoleexamen! Herregud så fort tiden går. Dagen började med en omgång squash tillsammans med syster, skönt att få göra av med lite energi känner jag. Vi hann med en liiiten shoppingtur på Lager 157 också, dock åkte vi hem och beställde på nätet istället eftersom det vi skulle ha var slut i butiken :p

Eftermiddagen bjöd på en biltur och mat på Corner. Härligt att min mat idag har bestått av:
Frukost: Fil och flingor
Lunch: Två hamburgare med bröd
Middag: Hamburgare med bröd och pommes
Kvällsmat: Varma mackor

Känns som en såndär riktigt bra dag i matväg, eller inte... Haha, jaja, ibland måste det bli så också. Som tur är händer det inte särskilt ofta ;)

Kvällen skulle spenderats på bion, SATC 2 med Marlene men så blev det icke. Vi kollade nämligen inte så att den gick både runt 6 och 9 så när vi kom dit såg vi att den bara gick vid 9. Blev en välbehövlig promenad i regnet istället och sen åkte vi hem och umgicks. Lika trevligt det, bion tar vi en annan dag ;) Är glad att jag har vänner som henne! Nu tror jag bestämt att sängen väntar...

Underbar eftermiddag!

TV:n blev äntligen lagad efter två veckor. Båda HDMI-portarna hade gått sönder så det har varit lite problem att kolla på TV från datorn... Skönt att det är fixat :) Sen tog vi en cykeltur ner till stan och käkade kebab på Kebabmästaren, riktigt gott. Blev sen en två timmar lång promenad. Var så himla härligt! Underbart att göra något bara vi två och verkligen umgås :) Hoppas på många fler sådana här dagar framöver! Nu blir jag snart hämtad av systerns sambo, ska iväg på årets första speedwaymatch för min del, kul! :)

Göta kanal 3

Herregud vilken film! Hade på känn att den inte skulle vara bra eftersom tvåan inte var det, men ville ändå se den så man i alla fall har sett den när man sett de två första. Helt ärligt så var den sämre än jag hade förväntat mig. Så har ni inte sett den, låt bli! Tyvärr kom den inte ens till den gränsen att det dåliga blev något komiskt utan den blev bara dålig. Det fanns en enda scen som jag skrattade åt, det säger det mesta. Jaja, nu har jag sett den i alla fall. Ska glo lite TV innan jag kryper ner i en renbäddad säng, härligt! :)

Bild lånad från cdon.se


En himla massa tvätt!

Jag och mamma spenderade en hel del tid i tvättstugan idag. Vi hade 11 omgångar sängkläder som skulle tvättas. Tack gode gud för tvättstuga med fyra snabba maskiner och två stora torktumlare! Skönt att vi fick det gjort så snabbt ändå :) Och jag lyckades faktiskt hinna med att tvätta vår egna tvätt också, toppen! :) Man hinner mer än man tror på tre timmar. Ikväll har mamma och pappa varit här och fikat och umgåtts. Alltid lika trevligt :) Nu blir det film och mys med sambon.

Härlig söndag

Hade en riktigt bra dag igår! Åkte ut till sommarstugan tillsammans med föräldrarna och var där hela dagen. Så underbart! Passade på att städa bilen invändigt och slappade lite i en solstol med en bok. Äntligen lite sommarkänslor! Idag kommer mamma hit så ska vi tvätta alla sängkläder som ska dit ut, det går lite snabbare i vår tvättstuga så erbjöd mig att hjälpa till :)

Hoppas ni får en härlig måndag trots det halvtrista vädret!




Examensfirande

Igår firade vi min examen lite hemma hos mina föräldrar. Bjöd dit båda systrarna med familjer och hade en riktigt trevlig kväll! Tyvärr kunde ena systerns sambo inte komma men är inte lätt att få ihop hela min familj samtidigt :p Bjöd på bröd med skinkröra till förrätt och till varmrätt blev det ytterfilé, hemmagjord potatissallad, såser, sallad och vitlöksbröd. Sen avslutade vi det hela med chokladpannacotta till efterrätt. Allt blev riktigt lyckat! Som jag sagt tidigare så gillar jag när alla samlas :) Sen så fick jag ju en riktigt fin cykel i examenspresent också! Inte helt fel ;) Min nuvarande har jag ju haft ett par år så det var dags för en ny. Avslutade kvällen rätt tidigt för de flesta skulle upp skapligt idag och jobba med olika saker. 

Själv hade jag en helt ledig dag.
Sov ut ordentligt och njöt sedan av solen :) Dags att sova nu, är trött och vill upp skapligt imorn... Godnatt!

Examinerad! :)

Herregud vad fort tiden går! För snart tre år sedan satte jag foten på Högskolecentrum för första gången och idag gjorde jag det för sista gången. Åtminstone för den här utbildningen... Igår hade första gänget examinationsseminarier och senare på eftermiddagen hade vi examinationsmiddag. Härligt att samlas hela klassen! Det bjöds på mat, tal och blommor. Trevligt! Kändes så konstigt att sitta där, har inte fattat att jag är klar med skolan...

Idag var det vår tur att köra våra examinationsseminarium. Först opponera på en annan uppsats och sen respondera på vår egen. Gick faktiskt helt okej tycker jag och vi blev ju godkända :) Så i eftermiddag fixade vi till några småsaker och sedan skickade vi in den. Jag är alltså helt klar med skolan nu! Shit, det är helt jävla otroligt rent ut sagt! Har verkligen inte fattat det än...

Känns så skönt men samtidigt så tomt.
Känns konstigt att inte ha ett skolarbete att planera, inga böcker som måste köpas och läsas... Inga kommande tentor och inga sena nätter med plugg... Även om det varit fruktansvärt jobbigt många gånger så har det också varit fruktansvärt roligt. Kommer sakna klassen känner jag... Undrar om jag ens kommer träffa vissa av dem igen? :s

Kvällen har i alla fall firats med lite fika och jag har fått superfina blommor både av älskade sambon och av mina älskade föräldrar. Så gulliga allihopa! Har också förberett lite till examinationsfirandet som vi ska ha imorgon kväll :) Snart dags att sova tror jag, blev alldeles för lite sömn i natt...

Long time no see...

Ja, det var ett jäkla bra tag sedan jag uppdaterade här! Närmare bestämt nästan en månad sedan... Ajdå. Har inte alls funnit något motivation till att skriva något i alla fall så då kändes det lika bra att låta bli. Hoppas på att jag ska kunna komma igång nu dock :)

Vi kom i alla fall hem som planerat från Rhodos, även om det var nära ögat att askmolnet stoppade oss... Hade en helt underbar vecka med massa sol och bad! Åh, längtar redan iväg igen! ;) Tänkte försöka bjuda på några bilder men har inte ens kollat igenom dem själv än så de kommer senare i sådana fall...

Annars är det skolan som har upptagit det mesta av min tid.
Vi är verkligen i slutfasen i skolan nu, C-uppsatsen är inlämnad och imorgon och på torsdag väntar opponeringar. Spännande och läskigt! Känner att det är väldigt mycket nu så jag går mestadels på rutin och gör det jag måste, annars orkar jag inte. Ska bli så skönt när allt är över, jag hoppas på att jag kan finna lite lugn då och återhämta lite energi.

Nu känner jag att min mage börjar kurra så ska nog gå och fixa lite mat.
Sen blir det troligtvis en liten promenad. Förresten så kom världens bästa sambo hem med en bukett rosor till mig i eftermiddag! Hur gulligt är inte det med tanke på hur allt känns nu? Älskar honom mest av allt i hela världen!

RSS 2.0