Årets nyårsrevy

Igår var jag och sambon på årets nyårsrevy. Vi skulle egentligen inte gå men fick höra att den var bland de bästa som gjorts så då gick vi i alla fall. Tyvärr tyckte vi nog att den varit bättre de andra åren vi varit men det var trevligt ändå.  Alltid skönt att komma iväg och göra något :) Sen har jag ju världens bästa sambo också som bjöd mig på middag på Briggen innan ;) Tack älskling! <3

Nu ska jag fixa en fruktsmoothie och sen göra mig i ordning. Blir middag och Robinsonfinal hos svärmor ikväll :)

Saw VI

Tror att jag vågar påstå att det är sambons favorit-film-serie och igår fick han äntligen se den senaste av dem! Vi skulle sett den på bio men eftersom de inte får samma uppmärksamhet i Sverige som i USA så är det inte det lättaste. Den kom inte till stan och när vi skulle åka iväg för att se den hade den slutat gå på de orter i närheten (om den ens hade gått...). Surt!

Igår såg vi den i alla fall och den var bra!
Som vanligt så är det spännande och väl genomtänkt, finns alltid något som överraskar en. Skräckfilmer är inte mina favoritfilmer även om jag gärna ser vissa. Men just de här, där det finns en historia med som man får följa med i och som inte alltid är så självklar, det gillar jag. Allting som händer i filmen har en mening. Så ja, har ni sett de första och är sugna på att se denna också så gör det, ni kommer inte bli besvikna! :)

Läs mer om den här.

"Once you see death up close, then you know what the value of life is"

 



2012

Inte den bästa filmen jag sett. Har ni tänkt se den men redan sett andra filmer som handlar om att jorden går under? Då kan ni skippa denna.  Om ni inte är intresserade av att se specialeffekter i två timmar. Okej, jag kanske är lite väl hård men det var faktiskt så det kändes. Inget fel på den egentligen, det bara kändes som att jag redan sett den så den överraskade liksom inte. Och alla specialeffekter imponerade inte på mig. Det var vad jag tyckte i alla fall. Läs mer om den här.


I biokön

Tjej 1: Du, vad är det där för något?
Tjej 2: Det är typ Ahlgrens bilar, fast rosa. Typ för att stödja röda bandet eller något.

Rosa bilar för att stödja röda bandet? Inte smartaste bruden i stan...


Snabba cash

Igår på kvällen blev det "Snabba cash" på bio med sambon och två av hans kompisar. Jag har inte läst boken så mig störde det inte att filmen tydligen skiljde sig en hel del. Funderar på att läsa boken när jag får tid... Annars känns det som att filmen fått för mycket lovord för den var ju inget jättespeciellt tyckte jag. Den var väl bra men ingen film som jag måste se igen direkt. Men men, nu har man sett den i alla fall och blivit en filmerfarenhet rikare.


Barnvakt

Var barnvakt åt min älskade systerson en timme igår. Syster varnade mig direkt för att han inte bajsat under hela dagen så det kunde mycket väl komma en laddning. Det gjorde det inte utan vi lekte och hade kul :) Världens gladaste lille pojk är han.

Idag ringde sambon och bad om en tjänst. Han och systers sambo blev sena från jobbet och syster skulle iväg. Ryckte lite snabbt in som barnvakt igen, den här gången bara en kvart. Systersonen blev inte lika glad idag när jag kom utan satt bara på golvet och log mot mig. När han till slut kom och ryckte mig i benet förstod jag varför. Syster var jättestressad och sprang iväg och jag ställde mig och torkade bajs. Vad är oddsen? Tur att han låg stilla och var glad, och tur att jag gjort det förr ;)


Årets första grillning

I lördags var det dags för årets första grillning. Tror aldrig jag grillat så tidigt förut :p Var hemma hos systern med familj där det bjöds på stooor grillbuffé! Riktigt gott! Ni vet, massa olika grillat kött, korv, majs m.m. och så potatissallad och eget vitlöksbröd till, mums! Stannade en stund sen och spelade lite spel. De hade precis köpt "Helt hysteriskt" så vi testade det. Det var väl rätt skoj, tror att det blir roligare ju fler gånger man spelar det dock för såhär första gången var det ganska mycket att hålla koll på :p

Bild lånad från dodde.se



I fredags var vi också bortbjudna. Då var vi hos svärmor och även där bjöds det på riktigt god mat! Och självklart blev det spel där också ;) Spelade M.I.G och trots att det känns som att jag knappt kan en enda fråga så lyckades jag kamma hem vinsten en gång, helt otroligt :) Var samma sak sist om jag inte minns fel.

Med andra ord har jag haft en riktigt bra helg :) Lyckades springa på en kompis på Kvantum i lördags som varit i Australien i typ 2 år nu, jag visste inte ens att hon hunnit komma tillbaka till stan så det var riktigt kul! Hoppas vi ses en del nu i vår, har saknat henne även att vi inte umgåtts på flera år :)

Såg förresten "Luftslottet som sprängdes" på bio med älsklingen igår,
vi var väl de enda som inte sett den än ;) Om det nu skulle finnas någon ensam själ där ute som inte sett den än så kan jag tala om för er att den är värd att se!

Bild lånad från cdon.com

Mer kalas

Igår firade vi mamma som också fyllde år :) Bjöds på smaskig lasagne och fika med både kakor och cheesecake. Riktigt gott! Även att vi alla träffades i lördags så var det bara kul att träffas igen :) Mamma fick en snygg vardagsklocka i silver och ett långt "Snö"-halsband och örhängen som passade till. Tror hon blev glad :)

Klockan mamma fick :)

 

I lördags kväll då så åkte jag till Emmi och hängde med henne och Linda. Snackade en del och kollade på film. Såg "The Box" som faktiskt inte var sådär jättebra. Den hade sina bra stunder men den hade också alldeles för många sämre stunder tyvärr...
Sen åkte Linda hem rätt skapligt men jag och Emmi snackade på så jag var inte hemma förrän efter 2. En sen kväll men riktigt kul! Känns inte att vi umgås så sällan som vi gör, vi snackar på precis som vi gjorde för 8 år sedan :) Härligt!


Bild lånad från impawards.com

Hemkommen från kalas nr 1

Nu är jag hemkommen från systerns sambos kalas. Mycket trevligt och sjukt god mat! Åt tills jag sprack. Nästan i alla fall... Mysigt med alla barn också :) Vi hade lagt ihop till en kap- och gersåg som han verkade bli riktigt glad över! Deras son gillade den också, det ska börjas i tid ;)

Nu sticker jag strax till Emmi där jag tänkte hänga lite med henne och Linda. Ska bli riktigt kul! Så länge sen jag träffade mina tjejer, måste bli ändring på det :)

Ciao!

Min fredag

Ja, dagen igår blev bättre än förväntat. I skolan gick det bra förutom att jag inte läst mitt arbete sen jag skickade in det den 18 december och helt plötsligt skulle berätta lite om det. Hmm... Blev kanske inte det bästa men fick något sagt i alla fall ;) Sen kom vi väl fram till att jag var allmänt snurrig men min lärare tyckte bara det var bra, han är också snurrig ;) Lyckades snurra in mig i alla mina resonemang...

Jag och sambon åkte ner till stan och köpte tröjan han fick av mig i julklapp. Vi behövde byta storlek men det fanns ingen inne så vi hade bara lämnat tillbaka den och nu hade någon annan lämnat tillbaka den storlek vi ville ha :) Tur ju!

Sen äntligen körde vi ett pass på crosstrainern nere på Atlet! Riktigt kul och riktigt jobbigt, kände verkligen att jag fick kämpa. Hoppas att det löser sig så jag kommer fortsätta köra :) Kände lite träningsvärk redan igår kväll men idag känns det bra som tur är :)

Såg "Let's dance" hos mamma och pappa igår.
Andréas hade en kompis här hemma så då passade jag på :) Tyckte att Claudia Galli helt klart var bäst men Willy var den som gjorde så jag skrattade mest ;)


Dålig kvalité på filmen men det får duga ;p


Dålig kväll

Jag har en sjukt dålig kväll. Allt känns skit och jag har en obehagskänsla i magen som inte vill gå över. Önskar att jag bara kunde få försvinna just nu... Ska kolla igenom det sista till skoldagen imorn, hoppas på en kort dag för min ork och motivation är i det närmsta obefintlig. Nu vill jag bara få lägga mig i min älsklings famn och bara somna... Behöver få känna extra mycket kärlek just nu... Hoppas på en bättre dag imorgon.

Godnatt!

Får ju inget gjort...

Blir alltid så när man ska plugga, framförallt när det man ska göra är på datorn... Har i alla fall skrivit en respons nu, tror det känns rätt bra :) Svårt att veta om jag tänkt rätt men det borde inte vara helt åt pipan tycker jag. Ska kolla mer på det senare när huvudet fått vila lite.

Det som är kvar att göra idag då är:

> Diska
> Ta en ordentlig promenad
> Snabbdammsuga
> Pilates
> Laga mat tills sambon kommer hem
> Handla

Undrar om jag kommer göra allt jag tänkt?

Bjuder på en bild på vår fina julgran med några klappar under :)

(Ja, jag ser att ljusen sitter snett. Ja, jag har rättat till dem.)

Strul som vanligt

Varför ska saker alltid strula när man inte har tid? Okej, jag är en sista-minuten-människa och får skylla mig själv delvis. Skulle skicka in arbetet 3 minuter innan deadline och då upptäcker jag att sidnumreringen är helt fucked up. Har aldrig varit med om det förut. 1-3 var som vanligt men sen började det om från början igen, försökte fixa det men då fick alla sidor samma nummer. Tog bort numreringen och gjorde om allt från början men det blev samma sak. Försökte detta ett antal gånger innan jag till slut insåg jag att jag lyckats få in två numreringar i ett arbete, hur fan jag nu gjort det. Behöver jag ens tala om att skolans webmail inte gick att komma in på och att jag glömt bort lösenordet till den mail jag helst använder?

Härligt.


Äntligen!

Nu är höstterminens två sista tentor inskickade och klara. Nu väntar jag bara på besked om jag blir godkänd eller inte, kan inte göra annat än hoppas på det bästa :) Kvar har jag nu alltså en reflektion över en klasskompis tenta samt förbereda en muntlig redovisning av min egen tenta. Skönt att lite är klart :) Gillar inte att läsa andras tentor, ens egna känns plötsligt ännu sämre än vad de gjorde tidigare... Och muntliga redovisningar är det värsta jag vet...

Fasen vad det snöar idag! Så typiskt. När jag för en gångs skull hade tänkt ta mig till Atlet och köra lite på deras crosstrainer. Tappade verkligen lusten... Så jag gör som vanligt, skjuter upp det tills imorn ;) Men ärligt, det VRÄKER ner snö konstant!

Årets första söndag är förbi...

...och hela nästa vecka består endast av år 2010. Härligt! Både igår och idag blev det riktiga långpromenader, igår i hela 1,5 timme. Burr så kallt det var! Tinade upp under en 20 minuters varm dusch... Men trevlig promenad var det i alla fall :) Idag nöjde vi oss med kanske ca en timmes promenad, det fick räcka.

Söndagen har varit lugn. Efter promenaden fixade jag lite varm smörgåstårta som jag bjöd mina föräldrar och Andréas på, mums! Riktigt gott :) Pappa kollade på min tenta också, det som är klart av den. Ska skriva det sista ikväll eller imorn.

Imorn blir det först födelsedagspresentsshopping med mina systrar, mamma fyller nämligen år nästa helg :) Kommer nog bli kanonbra, tror vi har lite idéer om vad vi ska köpa i alla fall. Sen jobbar/går vi i skolan om vartannat hela veckan så enda gången vi kan allihopa är imorn förmiddag. På eftermiddagen kommer en kär gammal vän hit som jag inte träffat på ett år :)

Förresten, nya året skulle gå i hälsans tecken sa jag va? Har precis tryckt i mig godispåsen jag köpte till nyår... Har grym träningsvärk i käkarna nu... Men på andra plan funkar det bättre med hälsan ;)

Nytt år

Jaha, då var det 2010 nu då. Ser konstigt ut när man skriver det. 2010. Ja, eller ovant kanske är ett bättre ord. Nyårsafton spenderades lugnt hemma tillsammans med min älskling. Vi lagade trerätters (fast hann aldrig äta efterrätten... :p), pratade och spelade spel. Att det ska krävas en nyårsafton för att vi ska lägga bort våra datorer och stänga av TV:n... Haha. Var i alla fall en riktigt trevlig kväll :) Inte så mycket fyrverkerier kanske men vi såg ju några från balkongen i alla fall så det duger bra åt oss :)

Jag undrar vad det nya året bär med sig?
För min del hoppas jag att det går i hälsans tecken, känner mig motiverad just nu i alla fall så det är väl bara till att hoppas att det går bra praktiskt också. Upp till mig hur det går, jag vet ;) Nya året har än så länge inneburit plugg, sitter just nu med sista tentan för höstterminen. Skönt! Rullar på rätt bra så den ska nog bli klar i tid.

Jag hoppas att ni alla får ett riktigt bra 2010!

RSS 2.0