Det såg ut så..

Jag och älsklingen var på Willys ikväll och storhandlade. Andréas börjar plocka saltgurka inne i grönsaksdelen.

Jag: Vad fan! Är det där bananer eller?! Eller jaha..
Andréas: Sabina, sånt säger man inte högt..
Jag: Men från den här vinkeln såg det ut som bananer, man såg liksom inte vart de började och slutade.. Är det vita grukor?
Andréas: De är skalade...

Jaha, och hur fan skulle jag kunna veta det? De såg faktiskt ut som bananer.. Tror inte så många hörde mig, ingen som pekade på mig och skrattade i alla fall ;)

Helgen

Ojojoj! Har knappt varit hemma på hela helgen ju, det är anledningen till kass uppdatering. I fredags fikade jag lite med Danielle innan hon stack till Borås, jag hoppas hon hittar skorna som jag vill ha där :) Sen på kvällen var det kalas för bonus-systerdottern som fyllde hela 6 år, stora tjejen nu :) Av mig och Andréas fick hon en superfin sparbössa från Cult Design (kunde tyvärr inte länka till just den..)

Sov i stugan natten mellan fredag och lördag, riktigt mys!
Sen var det dags att jobba till halv tio. Så upp imorse igen och börja jobba vid halv 7. Direkt efter jobbet stack jag hem till svärfar med familj. Solade och badade i poolen, sååå skönt! :) Hem och duscha och fixa till sig innan vi allihopa möttes upp vid Lysingsbadet för att testa den nya äventyrs-minigolf-banan. Riktigt kul! :) Middag på Taste innan vi åkte hem.

Är sjukt trött så ska nog sova alldeles strax tror jag... Så får vi se vad morgondagen bjuder på ;)

"Knowing"

Vilken film alltså! Ojojoj! Ja, eller största delen av den i alla fall :p Nicolas Cage spelar huvudrollen i den här nya filmen som klassas som action/drama/mysterie/sci-fi/triller. Själv skulle jag nog gärna lägga till skräck också men det är ju bara jag... En sån film där åtminstone jag sitter som på nålar när jag ser vissa scener.

Filmen handlar om ett brev som en pojke får från sin skola när de gräver upp en tidskapsel. Breven som ligger där i har barnen som gick i skolan för 50 år sedan grävt ner. Vill inte skriva för mycket utan ni får se själva ;) Gillade filmen riktigt mycket! Så himla bra verkligen! Det enda var slutet... Jag gillade det inte. Kändes som att hela filmen helt plötsligt blev fruktansvärt overklig, tror att det beror på att det där kom in på tok för mycket sci-fi för min smak.

Tycker i alla fall att filmen var sevärd så den är ett hett tips :) Läs mer om den här.



Bild lånad från impawards.com

Så drog jobbet igång

Första dagen på sommarjobbet idag. Har inte varit inne och jobbat på flera månader så kände mig lite bortkommen till en början men det släppte ganska snart. Får se hur det går när det blir riktigt full rulle där borta ;) Kommer kännas så himla skönt att få tjäna lite riktiga pengar igen. Känns som att jag kommer trivas i sommar igen, tredje sommaren jag är där nu ju :) Har saknat både personal och barn måste jag erkänna. Hoppas på att hela sommaren kommer kännas så här bra :)

Nu är det snart dags att sova, har en tidig morgon imorgon igen. Godnatt!

Sol!

Blev en shoppingdag på stan igår tillsammans med sambon. Fruktansvärt länge sedan som vi bara gjorde en så enkel sak som att gå på stan tillsammans, det måste vi göra oftare! Njöt av att det var så fint väder ute under tiden som vi kikade runt lite. Andréas köpte en ny telefon som jag också vill ha. Måste byta till Telenor i sådana fall vilket jag egentligen inte är så sugen på eftersom jag trivs så bra med Telia. Men vad fanken, jag vill ju ha telefonen! Ska jag eller ska jag inte? Min nuvarande telefon är två år i höst, är det fortfarande för tidigt för att byta? Hjälp mig!

Nu är Andréas bror här, Andréas hjälper honom med datorn och Iphonen. Snart sticker vi nog till stan för lunch och sen förhoppningsvis lite solning någonstans :)

Ha en bra dag!

Midsommarhelgen

Jag har verkligen haft en toppenhelg måste jag säga! På midsommarafton vid lunchtid åkte jag och Andréas till Oknö för att fira midsommar där med hans familj. Vi åt gott och pratade om allt mellan himmel och jord. Supertrevligt! Avslutade kvällen med en kubbmatch, jag och sambon vann de första två matcherna men sen lät vi de andra vinna lite också ;) Alla somnade tidigt utom jag och svärmor som satt uppe och pratade medan de andra sov, trevligt! :)


På midsommardagen åkte vi hem igen runt lunchtid. Vi var bara hemma en snabbis för att duscha och äta lite innan vi åkte ut till min familjs sommarstuga där resten av familjen var. Grillade och hade allmänt trevligt under kvällen :) Jag tyckte verkligen att det var jättekul att träffa allihopa igen och umgås alla tillsammans. Framförallt har jag nog saknat mina små söta syskonbarn ;) Återigen, tänk så mycket barn kan ge en!




Idag har vi firat födelsedagar ute i stugan.
Pappa fyller år idag och min yngsta systerdotter imorn så vi hade dubbelkalas. pappa fick en David Beckham parfym av oss och systerdottern fick en bad-sköldpadda och pengar. Sköldpaddan är hur rolig som helst, den simmar och sjunger! ;)



Med andra ord har helgen alltså varit kanon!

Bilder från Kreta

Det tog tid, jag vet. Här kommer i alla fall lite bilder från vår resa till Grekland.

Första dagarna tog vi det mest lugnt. Vi låg vid poolen och spanade in omgivningarna. Fanns en superfin kyrka precis i närheten av vårat hotell. Förresten kan vi stryka det där med att ta det lugnt för vi promenerade en jäkla massa... :p Hotellet låg fint med utsikt över vattnet i en liten by som heter Rapaniana. Inget ställe för partyprissar men annars gick det ju ta sig överallt med buss.


Utsikt från vår balkong


Vy över hotellområdet

 
Sambon i "vår" pool


Kyrkan

 
"Vår" pool by night


Sambon i Kolimbari


Jag vid vår strand

På måndagen bestämde vi oss för att åka in till Chania för att shoppa lite och se mer av folklivet på Kreta. Fanns en riktigt bra shoppinggränd i gamla stan där vi köpte det mesta som vi hade med oss hem. Skönt med trevliga försäljare som för dens skull inte sliter i en och försöker tvinga en att köpa saker. Var jättefint i hamnen men fruktansvärt varmt. Såg muren där min syster förlovade sig med sin sambo, kul!
Jag i Chania

Jag i Chania

På onsdagen åkte vi på en bussutflykt till Elafonissi, Kretas maldiverna. Riktigt jäkla fin strand! Var där i ca 3 timmar men jag hade kunnat stanna hela dagen utan problem :) På vägen gjorde vi stopp i vita bergen där vi besökte en grotta. Sen stannade vi vid ett kloster och på vägen hem besökte vi en kvinna som sålde egenproducerade olivprodukter samt en restaurang. En riktigt kul dag :)
Sambon i Vita bergen


Inne i en grotta

Jag traskar de ca 300 trappstegen ner igen

Ett kloster som vi besökte

Jag på Elafonissi

Paradiset, vem vill åka härifrån egentligen?

Den rosa stranden.
Anledningen till att den är rosa är att sanden har blandats med krossade snäckskal

Sambon på Elafonissi

Jaha, det här var väl de bilder jag tänkte bjuda på från vår resa. Vet inte vad jag ska säga mer än att det var en helt fantastisk resa som jag sent kommer att glömma. Längtar redan tills den dag vi kommer iväg igen. Hoppas på att det inte dröjer alltför länge men risken är väl stor just nu när jag pluggar... Jaja, ska leva på minnet från den här resan så länge :)

Tack älskling!

Glad midsommar!

Glad midsommar allihopa! Själv så sticker jag och sambon till Oknö nu för att fira med hans familj. Ska bli kul :) Imorn när vi kommer hem så sticker vi direkt till min familjs sommarstuga. Så jag antar att vi hörs på söndag :)

Shoppingdag

Jag och Danielle har sprungit på stan idag för att leta klänning åt henne. Efter fyra timmar (nej, jag vet inte heller hur vi lyckades fördriva så lång tid i affärer i lilla Västervik) så hade vi fortfarande inte hittat någon passande klänning. Själv skulle jag köpa en klänning eller ett par skor som jag redan sett ut och provat. Klänningen var slut i min storlek. Skorna var slut i min storlek. Fan också. Alltid lika surt när man verkligen vill ha något och har pengar till det... Kom hem med ett enkelt vinrött/lila linne från Lager 157 till sist.

Även om vi inte fann det vi sökte så hade vi en riktigt kul dag :) Gillar riktiga tjejdagar, länge sen jag hade en sådan nu... Hoppas på fler roliga shoppingrundor tillsammans :)

Samtal med jobbet

Jobbet ringde i morse. Ja, eller en personal från jobbet alltså.

Personal: Hej! Jag tänkte höra med dig om du kan jobba midsommaraftons kväll?
Jag: Ehh...
Personal: Haha, nej jag bara skojade! Kul va?

Borde varit tvärtom?

Kom på en rätt kul sak. När vi stod på Arlanda den där tidiga fredagsmorgonen för två veckor sedan och väntade kom det en tjej och gick. Blev lite förvånad när jag såg hennes resväska. Den var nämligen mindre än hennes handväska! Är det bara jag som tycker att det borde varit tvärtom? Ser liksom lite halvkonstigt ut när hon kommer med gigantisk handväska och sen en liten miniresväska på hjul efter sig. Tyckte det var kul. Men det är ju bara jag.

Tung dag

Idag har det varit tungt. Har haft begravning och tagit sista farvälet av min älskade farmor. Kändes riktigt jobbigt och jag ville bara skrika och gråta som en tok. Jag skrek aldrig men tårarna rann. Satt med en näsduk tryckt mot tårkanalerna största delen av tiden. Usch så jobbigt det var... Saknar henne varje dag och kan inte hjälpa att tårarna bara kommer rätt som det är... Var en fin och enkel begravning precis som jag tror att hon hade velat.

Begravningsfikat var trevligt. Måste erkänna att mitt i all sorg så var det faktiskt kul att träffa hela släkten igen. Är rädd att det här var sista gången jag träffade många av dem... Känns tråkigt men nu finns det inget som binder oss samman på samma sätt längre. Hoppas på att all kontakt med alla inte försvinner bara... Vi tog faktiskt gruppfoto på alla kusinerna, har inte hunnit lägga in dem i datorn än men hoppas de blev bra.

Blev speedway med systerns sambo ikväll. Var egentligen inte upplagd för det men valde att gå i alla fall och det är jag glad över. Var skönt att få släppa tankarna lite och matchen var riktigt bra tycker jag. Självklart vann Västervik också ;)


Är så himla glad att jag har Andréas dagar som denna! Kan inte beskriva med ord vad han och hans stöd betyder för mig! Älskar dig hjärtat <3

Hemma igen

Nu är vi hemma från underbara Kreta. Kom hem sent igår kväll men allt var uppackat och klart inann vi gick och lade oss. Har haft en helt fantastisk vecka tillsammans med min älskling! Saknar redan värmen och havet... Vill tillbaka! Hade absolut kunnat stanna en vecka till, utan problem ;) Har haft omkring 30 grader varje dag och strålande sol mest hela tiden. Tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder här på bloggen men har inte orkat än, har straxt över 800 bilder att gå igenom nämligen... Men några kommer nog inom kort hoppas jag :)

Hoppas ni haft det bra här hemma ;)

Nu sticker vi!

Har inte skrivit det här än men om mindre än en halvtimme sitter jag och sambon i bilen på väg mot Arlanda. Och imorn kl. 05.55 lyfter planet mot Kreta! Wiee! Ska bli hur kul som helst verkligen! Visserligen kommer jag vara ett nervvrak på Arlanda men det blir nog bra till slut :p Ska kolla packningen en sista gång och sen sticker vi...

Ha det så bra allesammans!

Linköping i lördags

I lördags åkte jag och Andréas till Linköping för att hälsa på hans farmor. Åh, vad jag älskar att köra i andra städer! Not. Man vet inte vart man ska och helt plötsligt är det enkelriktat, sen ska någon jäkla stor buss vara snäll och släppa en före och då får man motorstopp. Sen får man nervsammanbrott.

När vi väl kom fram blev det dock mycket trevligt. Satt ute i solen och fikade och pratade, var ju riktig sommarvärme. Sen begav vi oss till IKANO-huset och åt lite lunch tillsammans. Jättegott! Sprang in en snabbis på Teknikmagasinet och Gina Tricot. Fick med mig ett vattentätt fodral (till mobil, kamera o.s.v.) och ett par jeansleggings hem. Har velat ha ett par sedan förra sommaren så tyckte att jag fick unna mig det nu :) Åkte tillbaka till Andréas farmors lägenhet igen och satt ute och pratade en stund till inann vi började åka hemåt.

Kanondag!

Bjuder på två bilder på hennes lilla söta katt :)





"Vi hade i alla fall tur med vädret - igen!"

Kvällens filmval med andra ord. Haha, behöver väl knappast säga särskilt mycket? De flesta har ju sett ettan och tvåan följer i samma spår fast de har nu förflyttat sig till 2000-talet. Så gillade man första filmen så gillar man nog den här andra, Gösta och Gun är sig lika ;)

Har för övrigt tvättat i tre timmar ikväll och på det städat hela lägenheten. Har aldrig uppskattat att få varma mackor serverade av sambon så här mycket innan ikväll! Känner mig helt slut så är nog dags att sova snart...


Bild lånad från cdon.se

Mors dag

Idag har familjen firat mors dag som bara den. Blev bjudna på grillat med potatisgratäng, sallad och vitlöksbröd. Mums! Riktigt gott :) Jag åt tills jag trodde att jag skulle spricka. Till fikat efteråt blev det nämligen cheesecake och det är ju hur gott som helst det också! Till mamma hade vi systrar köpt en blå blus/tunika och ett blomträd. Mamma blev nöjd och glad vilket var kul :) En trevlig dag med andra ord, jag gillar när hela familjen är samlad.

Tyvärr låg sambon hemma och sov.
Han är sjuk. Tycker riktigt synd om honom och hoppas att han blir frisk snart! Får se om det börjar vända imorgon.

          Systerdottern kom springande när jag kom i bilen.

          Hon: Men, var det bara du Sabina! Jag som trodde det var S och M... (riktigt
          besviken)

          Jag: Jaha, nej det är bara jag och det är ju inte det minsta kul. (tack-för-den-
          attityd...)

          Hon: Nej. (klart och tydligt)
          Jag: Hmm... Men är det inte roligt att jag kommer? (tår i ögat)
          Hon: Jo, det är klart att det är! (glad igen)

          Tack för den. Jag vet ju så klart att hon väntade på sin lekkompis som är mycket
          roligare än vad jag är så det är rätt lugnt. Samtidigt är det tur att man kan omvända
          de smås tankar ;)

RSS 2.0