Dags att fixa till sig...

Idag är det dags att jobba igen, känns lite sisådär just nu måste jag erkänna. Jag känner mig helt slut på grund av allt som är i skolan nu plus att jag vet att jag ska jobba hela helgen. Det kommer säkert bli en riktigt bra dag på jobbet trots att jag inte är så sugen just nu :)

Som vanligt kom jag i säng alldeles för sent vilket ledde till att jag sov halva förmiddagen och jag är fortfarande jättetrött. Tror att det är relativt lugnt ikväll på jobbet och till middag blir det tacos :) Ska trots allt bli skönt att få göra något vettigt av dagen :) Tjäna lite pengar är ju inte heller helt fel... ;)

Ska se om jag kanske hinner fixa mitt register till pärmen också innan jag börjar. Men först ska jag fixa till mig och så måste vi bestämma vad det blir för lunch innan jobbet. Hoppas ni får en bra dag, det ska jag ha :)

Skönaste kommentaren

Precis hemkommen från mamma och pappa där jag umgåtts och tittat på Let's Dance. Skönaste kommentaren ikväll kom självklart från David Hellenius efter att Morgan Alling snurrat honom i ett lyft:

-Oj, jag tror att det kom lite kiss men det kanske det ska göra!

Haha, det tyckte jag var lite lagom skönt sagt ;)

Nu är det dags för film: Tropic Thunder. Älsklingens val, hoppas den är bra :)

Let's Dance

Efter en skoldag på 6 timmar, 5 minuters rast på förmiddagen och en lunch på 45 minuter, så känner jag mig rätt sliten. Gruppen har suttit med bakgrundsinformation i ett ärende gällande städhjälp genom socialtjänstlagen och utrett detta. Utredningar kanske kan vara min grej i alla fall? :p Haha, inte för att jag kanske är särskilt bra på det men kritiskt tänkande kan jag nog pressa fram ibland i alla fall :p Tur att jag inte sa allt jag tänkte för i sådana fall hade vi nog inte fått till någon utredning alls ;) Ska läsa igenom den över helgen och hoppas på att ingen hittar några större fel för då kan vi vara klara på måndag :)

Nu har vi precis ätit tacos, glömde bort att jag ska äta det på jobbet imorn... Jaja, det är ju så gott så det ska jag nog kunna äta två dagar i rad ;) Nu ska jag strax åka hem till mamma och pappa, Andréas ska spela lite ikväll så då passar jag på att åka dit och titta lite på Let's Dance med dem. Ikväll måste väl ändå rättvisan segra, Kitty ska hem! :p

Vem ska sitta fram?!

Kommer ni ihåg när man var liten och det alltid var samma diskussion om vem som skulle sitta fram? Som lillasyster var det svårt att vinna platsen om inte mamma eller pappa kom till undsättning. Fast för dem var det ju inte så viktigt medans det för oss systrar var på liv och död :p

Hur eller hur, det jag tänkte komma fram till är att jag för första gången sett två vuxna människor i samma situation förutom att ingen av dem ville sitta fram! Tyckte jag var lite komiskt ;) Vad det berodde på tänker jag inte gå in på här :p

Att luncha med en vän

Det kan verkligen vara ett trevligt inslag i vardagen! :) Är tyvärr alltför sällan som jag gör det men idag blev det lunch och fika med Malin och hennes dotter. Fy vad sugen man blir på att skaffa barn! De är ju så himla mysiga och goa, speciellt hennes dotter som åtminstone var hur snäll som helst idag :) Vi måste ses oftare!

Vi passade på att shoppa lite också, inga större grejer men lite småsaker ;) Kul att gå runt och bara kika också :)

Nu ska vi snart till svärmor och äta middag, det bjuds tydligen på stek. Mums! Känner att jag börjar bli hungrig så det ska bli riktigt gott. Längesen jag var där nu också så ska bli trevligt att ses igen :)

Sen har jag en hel del plugg som måstes ta tag i... Suck... Nu känns inte den här dagen lika rolig längre...

Hur beter sig folk egentligen?!

Var på min systers sambos auktonsvisning precis, han driver en auktionsbyrå tillsammans med sin bror. När vi kom upp på "scenen" där han sitter så upptäcker han att en figurin blivit stulen. Jag vet inte värdet men det var ju inte en 5-kronors direkt i alla fall om man säger så. Jag började undra hur folk är funtade egentligen? De flesta som är på hans auktioner och visningar är liksom folk som han fått en relation till i och med att det är så litet företag och han alltid är där. Så på ett eller annat sätt "känner" han liksom alla och kan namnen på dem. Hur fan kan då en vuxen människa stjäla något bakom ryggen på honom när han sitter endas tre meter bort?!

Min nästa fråga blir hur vi någonsin ska kunna uppfostra våra barn till att hålla reda på mitt och ditt när inte ens vuxna kan det? Det är skamligt.

Dagens planering

Har ju så himla mycket jag vill och behöver göra idag... Har redan ringt jobbet i alla fall och erbjudit mig jobba två av de tre dagar de ville, hoppas på att jag får något i alla fall :) Jag har dessutom hunnit plugga lite, inte mycket men ändå. Ska snart träffa Malin på stan för en lunch så innan dess vet jag inte hur mycket jag hinner. Eftermiddagen behöver faktiskt mestadels bestå av plugg men annat som behövs göras är:
  • Städa
  • Tvätta upp lite kläder för hand √
  • Fixa registret till årets pärm
  • Sätta in alla papper i pärmen
  • Ringa fritids och fråga om jag får komma dit första veckan under praktiken
  • Ringa ett annat samtal och boka en tid
  • Sätta upp de nya gardinerna i köket (känns som att tomtarna gjort sitt liksom...)
Hmm... Vissa av punkterna borde jag hinna fixa men räknar inte med att få allt gjort. Plugga är det viktigaste just nu, sen får hemmet se ut som bara den och tvättkorgen välla över :p

EDIT: Blev ingen lunch med Malin idag, blir i morgon i stället så det innebär ju att jag får mer tid över till allt annat på listan. Fasen också, har ju ingen lust med det :p Jaja, en punkt avbockad i alla fall. Nu måste jag äta lite lunch innan jag gör något mer, kanske ska ta en promenad med mamsen också? Ringer henne efter lunch.

Yes!

Lyckades få med min syster på ett squashpass idag! Blev imponerad när jag lyckades övertala henne att boka in det förra veckan men blev ännu mer imponerad över att hon faktiskt följde med idag. Vet inte varför hon var så orolig för att följa med och testa en gång :p Det var det enda jag begärde av henne och om hon tyckte det var kul sa jag att vi kanske kunde fortsätta. Fast hon skulle ju inte tycka att det var kul för det var ju inte hennes grej. Eller? Tror bestämt att jag fått en ny träningskopmpis för hon tyckte det var jättekul och vill gärna fortsätta spela :)

Ska bli kul att se hur det blir med två stressade systrar, hon har alltid massa för sig och jag borde alltid ha massa för mig (planerar ju alltid att plugga men gör det ju inte jämt när jag planerat...). Dessutom har vi båda två en förmåga att skjuta upp träning och alltid ha en förkylning på G när vi ska träna plus att vi hellre ser på TV än att träna... Hmm... Men den här gången är det ju något jag verkligen tycker är kul och jag är inställd på att vara den som ska pusha på. Hoppas vi lyckas! :)

Feels good

VI hade handledarträff idag i skolan så då fick jag träffa min handledare för första gången. Vilken person! Så positiv och trevlig så det hade jag aldrig kunnat föreställa mig. Hon tyckte det var kul att jag skulle komma och hon var trött på alla bakåtsträvare och verkade jätteintresserad av det vi gör i skolan. Känns kanon! Jag tror dock att hon vill att jag ska hinna testa på allt i verksamheten och alla platser som är kopplade dit på något sätt så vi får väl se hur mycket jag hinner ;) Känns skönt i alla fall att hon tar det på allvar och vill låta mig se och göra så mycket som möjligt så att jag verkligen ska utvecklas och lista ut vad jag vill i framtiden. Skönt med någon som bryr sig och vill hjälpa en göra det bästa av praktiken!

Detta kommer nog bli riktigt, riktigt bra :)

"Hej! Jag ringer från...."

Är det bara jag som kräks när jag hör det där i telefonen? Idag ringde någon snubbe från något spärrtjänstföretag som ville prata med Andréas som inte var hemma. Nämen oj, var jag hans fru eller sambo? Då gick det ju lika bra att prata med mig sa han. Fan tänkte jag. Sist någon ringde åkte jag på skiten och sen när jag googlade var företaget från Holland och de hade blåst hur många som helst tydligen. Visserligen klarade jag mig men ändå.

Hur eller hur så berättade han om spärrtjänsten som spärrade mobil, pass, körkort och betalkort inom 5 minuter. Och väntetiden innan de svarade var max 30 sekunder. Vilket kanonföretag! Tyvärr hjälper ju inte det mig om jag blir av med mobilen när jag är själv på stan eller liknande, kan ju ändå inte ringa förrän jag kommit hem. Dessutom skulle de ta alla kontakter som behövs för att fixa allt. Okej, det är väl bra, men jag kan nog ringa själv den dagen jag blir av med allt även om det blir många telefonsamtal. Jag tycker nog inte riktigt att det är värt 399 kr/år för både mig och Andréas, eller 33 kr/månaden som han så käckt erbjöd.

Fick förklara ett antal gånger varför jag inte var intresserad. Han gav sig inte utan skulle bara ha fler och fler förklaringar.  Varför kommer alla bra argument efteråt?! Han bara dumförklarade mina argument hela tiden och var nästan spydig. Till slut sa jag att jag inte tyckte om att beställa sånt här över telefon. Han: "Men då är det så smart så..." Jag: "NEJ! Jag vill inte ha några papper!!" Äntligen blev samtalet avslutat.

Sluta klicka!

Snälla, kan inte alla bara sluta klicka på alla jävla länkar som skickas via bland annat MSN?! Det är virus! Tänk efter, hur många skickar en länk till er på engelska utan att ni skriver till varandra innan? Inte sådär jättemånga kan jag tänka mig. Så snälla, börja granska länkarna istället och fråga personen som skickar vad det är innan ni klickar. Både för er egen skull och för min. Jag är trött på att få massa MSN-fönster ploppa upp med skitvirus!

Gröna fingrar? Nej.

Andreas: Jag slänger den här nu. Den har stått här jättelänge och ser förjävlig ut!
Jag: Neeej! Jag vill verkligen, verkligen, verkligen inte slänga den...
Andréas: Nähä? Och jag vill verkligen, verkligen, verkligen inte ens se skiten.

Jag kan inte klandra honom...

Det var med blandade känslor jag överlämnade min vän från köket till mamma. Den här blomman är ett tydligt exempel på att jag INTE har några som helst gröna fingrar! Hoppas på att mamma kan få lite liv i den igen så jag kan hämta hem den och göra ett nytt försök. Så svårt kan det väl ändå inte vara?




Jag undrar varför Andréas alltid säger "Jaha, ännu en du ska ha ihjäl..." när vi har en ny blomma?

Konsten att få fram det man vill med ett mess

Fick ett mess av min systers sambo tidigare ikväll där det stod: "Tjenare :D Jag undrar vad du har för bredd på sängen? Jag glömde kolla senast jag låg där ;)". Efter ett tags messande bad han mig ringa min syster för att få det hela förklarat för mig. Det själva messet handlade om var att de hade hittat ett sängöverdrag som var 140 cm brett så de undrade om jag ville ha det till vår säng. Jaha, men det fattade ju jag direkt! Och det tog inte alls två timmar innan jag fick reda på det :p

Jag gillar roliga människor som kan linda in saker på ett roligt sätt :) Hur kul hade det varit om han hade skrivit det rakt ut? Då hade jag ju fattat direkt och inte alls fått gå och klura ett tag :p Tror aldrig jag har fått ett tråkigt mess av den karln :)

Nyårsrevy

Ikväll var det dags för oss att gå och se nyårsrevyn i Västervik. Det är tredje året nu som vi går dit men ikväll var inte alls lika roligt som de andra två gångerna. De var självklart lika duktiga som vanligt men jag vet inte, jag skrattade inte så mycket... Andra akten var dock betydligt roligare än första! :)

Känner mig gammal när jag ser en gammal klasskompis till mig (troligtvis) som dansare och sitter och ojjar mig över att jag knappt känner igen henne för det var sååå länge sen jag såg henne. (Undrar dock fortfarande om det verkligen var hon :p)

Känner mig gammal också när jag står och trampar i väntan på att de som sitter innanför oss ska komma och sätta sig. "Meh, klockan ringer ju? Betyder inte det att man ska gå in och sätta sig? Måste de sega så dant?!" För själv är jag ju aldrig i sista minuten till något... Hrhr...

Bokat och klart!

Nu har jag och älsklingen bokat biljetter till showen "Tjong i fontanellen!" på Mosebacke i Stockholm. Ska bli riktigt kul! Skönt att få komma iväg bara vi och få koppla av lite, är ju så himla skönt och mysigt :) Förhoppningsvis hittar vå någonstans att äta en god middag innan showen och sen efteråt drar vi oss kanske tillbaka till hotellet och tar det lite lugnt :) Ser redan fram emot den här helgen!

Varför utsätter jag mig för detta?

Jag gjorde samma sak förra veckan: valde att titta på 5:ans nya serie "Trollkarlens hemligheter". Varför var Andréas tvungen att berätta om serien för mig? Och varför måste han vilja se den? Jag vill ju liksom inte veta hur allt går till men jag kan inte låta bli att titta jag också, utan att streta emot särskilt mycket.

Hela tiden sitter jag med en konstig känsla i magen som säger att jag är en elak jävel som förstör för alla magiker där ute. Fast det är ju magikern i serien som har den uppgiften. Hur ska jag kunna uppskatta magi igen? Jag har ju kommit in i tänket lite och börjar kunna lista ut mer och mer hur det går till... Fasen också! Hoppas att massa nya trick helt plötsligt uppstår och att den här magikern slutar visa alla trick efter den här serieomgången :p

Några trick borde han väl ändå lämna oförklarade åt mig? :s


Förresten verkar Andréas vara på väg att bli magiker nu, han sitter vid datorn och letar korttrick. Ja, någonstans måste man ju börja ;) Tror ni jag får vara hans assistent sen? Då måste jag ha korsett på mig där brösten nästan ramlar ur, tigha små trosor som inte är string men fortfarande inte täcker skinkorna, heta nätstrumbyxor och högklackat, supersexigt! Helst ska kläderna glittra också. Så är det för det har jag sett på TV att de har. Fast själva magikern ska vara väl påklädd, i alla fall om han är manlig.

Skrattanfall

Jobbade ikväll, det blev mycket lugnare än vad jag var inställd på så det var skönt :) När första barnet kom från skolan gick det och skrattade som en tok. Det höll säkert på en halvtimme alltså! När vi skulle välja film kunde jag knappt hålla mig heller så där stod vi två och asgarvade som två idioter. Eftersom det är ett barn som inte säger särskilt mycket så har jag ingen aning om vad vi skrattade åt! Ja, eller jag skrattade ju åt att vi skrattade och sen åt att det kändes så dumt att vi stod där och skrattade :p Kul hade vi i alla fall!

Ett barn till en manlig personal: "Ska jag sparka snoppen av dig eller?" Haha, de var inte ens oense om något! Haha, gud vad jag skrattade då :)

Som ni säkert hör så har jag ofta ett väldigt kul jobb med mycket skratt :)

Kvällen

Skulle träffat en kompis ikväll som jag inte träffat på ett tag emn blev inte så vilket kanske var lika bra då jag somnade hemma hos min syster vid kvart över 8. Jag måste vara sjuk, detta är inte alls likt mig. Vid 9 gick jag in i lekrummet för att plugga, fick välja på att sitta på en liten barn-trästol eller ligga på golvet. Jag valde golvet. Varför har man inte en skön vuxenfotölj i barns lekrum? :p Fick lite läst i den förbaskade engelskaboken till skolan i alla fall.

Trots att jag varit så trött så körde jag igång med lite pilates när jag kom hem vid halv 12. Duktigt av mig tycker jag! Sen tog jag disken från Andréas lunch idag och nu är mina varma mackor i ugnen. Jag vet att det inte är det smartaste att äta efter att man varit duktig och rört lite på sig men det är fruktansvärt gott och så går det snabbt :)

Muntlig redovisning

Det är verkligen det värsta jag vet! Vet inte vad som har hänt för när jag gick på gymnasiet gick det rätt bra att stå och redvovisa inför klassen men nu på Högskolan går det inte alls. Panik flera dagar i förväg och mår riktigt dåligt när jag väl ska börja prata. Antar att viss press från sina håll inte gör det hela bättre heller... Idag hade vi muntlig redovisning i alla fall och jag överlevde. Vi fick sitta ner på våra platser så det kändes mycket bättre än att behöva stå upp där framme som ett fån :p Skönt att jag kunde andas någorlunda under hela redovisningen också :) Övade för Andréas i natt, han talade om för mig att han satt där framför mig och inte nere i pappret... Det enda jag brydde mig om var att jag fick fram det jag skulle säga :p Nu är det bara en muntlig redovisning kvar i den här kursen och för övrigt för hela terminen, wiee :) Önskar att vi kunde hoppa tills den är gjord nu :p

Jag och Marlene skrev ihop infon om den kursen vi ska redovisa för våra handledare på tisdag. Jäklarns! Då är det ju muntligt igen :@ Fast borde gå bättre då tycker jag, för jag känner dem ju inte :p Jaja, skönt att vi ska hålla i infon två och två istället för i basgrupperna. 6 stycken som ska skriva ner info om tre kurser, tjena, det hade ju tagit en vecka för oss...

Efter att ha skrivit ihop det blev det lunch på Corner och sen ut till Lager 157, köpte ett par örhängen som jag ska ha till halsbandet jag fick av Andréas i julklapp :) Sen var vi på stan en sväng, jag köpte biljetter till Nyårsrevyn till på lördag och hämtade ut mina Jonas Gardell-böcker som jag beställt :) Långpromenad, Blomsterlandet och sen åkte hon hem :p


Örhängena :)
Dålig bild men jag orkade inte fixa en bättre ;p

Hmm...

Jag som skulle plugga idag, vad hände med det? :s Jag har i och för sig städat en massa och varit ute på en skön promenad. Dessutom har jag fixat lite annat till skolan, men inte läst något... Läste en del i natt i alla fall så jag ligger inte efter på så vis. Ska se om jag kan läsa lite till ikväll. Ska fixa lite här hemma nu innan jag åker bort till mamma och pappa en sväng, vi ska käka lite middag ihop plus att de är barnvakt till ena systerdottern så kanske blir lite lek med henne också om jag orkar :)

Den här veckan känner jag inte alls igen min kropp, den är så trött! Kan inte komma ihåg när jag var så här trött senast. Så nu körde jag igång med vitaminer och omega-3 igen så får jag hoppas på att det vänder för så här kan jag inte ha det. Jag orkar ju ingenting! :s Helt allvarligt så skulle jag kunna gå och lägga mig och sova nu utan några som helst problem, jag är tröttare än vad jag brukar vara när jag ska sova normalt sett. Sjukt...

Öronen trillar av

Ja, det kändes som att de skulle göra det efter en hel dag med föreläsningar. Den första har jag inget minne av längre, vet inte vad föreläsaren ville komma fram till. Jag var både trött plus att jag inte tyckte att han kom någon vart så då slutade jag lyssna en stund och sen var det svårt att komma in igen. De där diskussionerna som föreläsarna har med campus är dessutom alltid lika roliga... Den andra föreläsningen efter lunch var betydligt bättre! Jag förstod i princip allting utan större problem tror jag :) Kan bero på att jag fått i mig lite mat, att föreläsaren var bra eller att vi läst en del av det för ett år sedan :p Tror det var en kombination av det :)

Jäkla bil då som ska frysa! Stod hur länge som helst hemma hos mamma och pappa. Först för att ens få upp låset och sen för att kämpa med att slita upp bildörren. Till slut kom jag in. Skam den som ger sig! ;D
Var förresten glashalt på vägen sen. Fick knappt stopp på bilen i en fyrvägskorsning vilket gav mig lite smått panik då det kom en bil från vänster också. Puh!

Ville egentligen skriva om något annat än min dag men jag orkar nog faktiskt inte det. Blir lite varma mackor, eventuellt plugg och sen sova.

Såå trött!

Basgruppsarbete i skolan idag, satt mellan 9 och 2 ungefär. Det är verkligen ingen höjdare att jobba 6 stycken tillsammans! Alldeles för många viljor, tankar och idéer som ska samsas. Hade glömt hur påfrestande det är faktiskt. Vi var ju 4 stycken som skrev fältarbetet tillsammans vilket var mycket mer lagom. Men men, vi vänjer oss väl sakta men säkert in i det gamla mönstret igen så att vi på något sätt lyckas få allt att gå runt.

Hjälpte systern med barnen idag när de skulle klippas hos min kompis/hennes frisör :p De var fakiskt jätteduktiga och blev kanonfina :) Längesen jag träffade denna kompis nu men på torsdag ska vi försöka ta en fika tillsammans, ska bli trevligt :) Hon är världens snabbaste frisör måste jag säga men ändå tyckte ett av barnen att det tog lång tid :p Haha, en kvart har jag aldrig blivit klippt på av någon annan ;)

Ikväll är jag så fruktansvärt trött! Andréas kommer hem om ungefär 45 minuter, vet inte ens om jag orkar hålla mig vaken men jag hoppas på det. Hade tänkt plugga ikväll men jag har verkligen varit så trött så det har inte ens varit någon idé att försöka, jag skulle ändå inte orka mer än en kvart. Ska se om jag orkar plocka lite disk nu och kanske diska upp det sista. Sen fixa till mig och krypa ner i sängen, kanske hinner läsa liiite innan Andréas kommer i alla fall.

Nä, nu ska jag i alla fall slå ihop datorn, ska skriva ut lite föreläsningsmaterial först bara :) Godnatt!

 

Läggdags

Min söndag har bestått av följande: en promenad på ca 1 timme med Andréas, kallt men otroligt skönt! Sen fika med varm choklad, fixade till mig inför kalas, gick på kalas, hem och plugga lite och sen varma mackor och dokumentär på TV. Nu är det dags att sova. Ska till skolan för basgruppsarbete imorgon klockan 9. Är inte det minsta taggad men hoppas att det går bra ändå.

Andréas ska inte sova än så det är ännu svårare att masa sig i säng än annars. Men men, antar att jag inte har något val om jag ska orka med morgondagen. Kanske ska ta med mig någon bok och plugga lite? Då borde jag ju slockna hur fort som helst :p

Godnatt!

 

Smaskens!

När jag kom hem häromdagen stod min älskling där nyklippt och fin. I köket stod en gul påse med röda hjärtan på, det luktade konditori lång väg! På stan hade alltså Andréas passat på att köpa hem semlor och vaniljbullar till oss, gillar verkligen sådana där små överraskningar en helt vanlig dag :) Kunde inte äta särskilt mycket dock innan det var en stor söt gröt i min mage :p Men gott var det! :)

        

 

The X Files: I Want to Believe

Ja, det blev som sagt filmvalet för kvällen. Andréas sa att folk sagt att den inte var bra så mina förväntningar var väl inte särskilt höga kanske. Men jag gillade den! Jag tyckte faktiskt att den var bra, inte sådär glasklar direkt som vissa filmer är utan det tog ett bra tag innan man förstod hur allt hängde ihop. Har ni inte sett den så tycker jag att ni kan göra det :) Jag menar inte att det är världens bästa film , men helt klart sevärd. Länk till IMDB för mer info.

Nu tror jag faktiskt att det börar bli dags att sova, får inte vända dygnet för mycket, är ju skoldags igen på måndag...


Hittade ett mysigt ljus som jag köpte innan jul, hade glömt bort det så var väl dags att elda upp det nu med tanke på att julen är över :p Dock började även glittret brinna och delar av det föll av och ramlade ut på skänken, tur att just de delarna inte brann! Får ha ordentlig uppsikt över detta ljus känner jag.

Mysdags

Min älskling tog så bra hand om mig i morse när jag inte mådde så bra, tack hjärtat! Så jag tog mig igenom hela jobbpasset utan större problem. Andréas har fått se att mitt jobb kanske inte alltid är så soft :p Har i alla fall gått riktigt bra och varit kul :) Slog resten av gänget stooort i maxiyatzy ;) Imponerande med tanke på att det var första gången jag spelade det, mycket roligare än vanligt yatzy men tog lite längre tid :p

Nu är jag helt slut i både kropp och huvud. Efter en skön dusch så är våra varma mackor snart färdiga. Jag har tagit på mig myskläder och snart åker duntofflorna på också. Sen ska vi bara mysa framför senaste Arkiv X-filmen, ska bli sååå skönt! Känner mig riktigt mysig ikväll och jag känner att jag verkligen gjort något vettigt idag :) Har en toppenkänsla i hela kroppen som inte går att förklara! :)

Hoppas ni haft en bra lördagskväll :)

 

 

Pilates

Kände att jag behövde börja träna någonting men visste inte vad. Har ju inte direkt någon kompis här i stan som vill träna det jag vill vilket är lite synd. Jag vill ju ha någon att träna med... Jag har ju en förmåga att tröttna på allt jag tränar, det enda jag verkligen fastnat vid var när jag och Andréas spelade squash tillsammans. Det var verkligen hur kul som helst! :) Det enda jag verkligen känt att jag velat fortsätta med faktiskt.

Nu kände jag i alla fall att mina promenader inte räckte till så jag fixade en Pilates-dvd för att komma igång med något i alla fall. Var lite tveksam till om det verkligen var min träningsform men jag gav det en chans. Det var inte min träningsform.

Testade lite igår och det känns som att jag har ett gigantiskt blåmärke rakt över svanskotan. Syns inget, men det känns! Dessutom blir jag förbannad på kärringen i videon för att hon får allt att se så jävla lätt ut. Hallå?! Jag är otränad och ovig men för det ska jag väl inte behöva känna mig som en idiot?! Ska bara lyssna och inte titta hädanefter. För trots allt ska jag verkligen ge det en chans innan jag sågar det helt.

 

Gästföreläsare

Idag hade vi en gästföreläsare. Hennes tre timmar kändes som 20 minuter. Nästan så att jag inte ville ta rast ens för att jag ville att hon skulle prata längre :p Haha, hon pratade om Elevhälsoteam, hon har gjort en studie kring detta som innefattar kategorisering av barn. Så himla intressant! :) Gillar verkligen sådana här föreläsningar och jag känner att jag skulle vilja jobba inom detta område och försöka förändra vad som pågår där inne. Kul med någon som ger en motivation inför framtiden :)

 

Ärlighet alltid bäst?

Hämtade mina syskonbarn på dagis idag. De är ju bara så himla söta!

4-åringen: Haha, hon ser ut som en apa!
Jag: Men du, så säger man ju inte.
4-åringen: Jo.
Jag: Fast det tycker inte jag, det är ju inte särskilt snällt.
4-åringen: Jo.
Jag: Men tänk om någon skulle säga att du ser ut som en apa, det skulle ju inte du tycka var så roligt?
4-åringen: Men hon ser ju ut som en apa!

Ja, vad ska man säga? Och hur håller man sig för skratt när sådana här situationer uppstår så spontant? Tur att den andra flickan inte förstod... Det var ju inte meningen att vara elak men ändå kan jag inte låta bli att få lite ont i hjärtat... ;(

 

Vadå registrerad?!

Vi hade föreläsning idag. Intressant och jag kunde anteckna, min förmåga kom tillbaka ;) Föreläsaren nämnde en intressant men skrämmande sak, om man är ung idag och har gått på gymnasiet så finns man med i ca 19 000 register. Hur fan kom jag in i alla dom?! Det är min fundering för dagen. Vad är det för register liksom? Vad har de för information om mig? Jag har inga hemligheter så det är inte därför jag reagerar. Jag bara undrar vad 19 000 register kan vara intresserade av att ha för information om mig? Jag vet att i princip allt man gör registreras men snälla nån, 19 000 register är väl ändå lite väl häftigt, eller?

 
EDIT: Jag och Camilla har uppfattat det hela olika så jag erkänner att jag kanske inte alls har rätt i det jag skrivit ovan. Fast jag har ändå för mig om att det var så han sa ;p Jaja, hur eller hur så om inte annat finns det 19 000 register som jag KAN vara registrerad i. Bara det tycker jag är otäckt ändå! Då kan jag ju istället undra hur många av dem jag finns med i och vilken information de har om mig?

 

Ny kurs

Idag har vi börjat en ny kurs: Utredningsmetodik, handläggning och social dokumentation. Jag trodde inte att det skulle vara min typ av kurs men efter introduktionen idag känns det faktiskt rätt bra, jag tror att det kan bli riktigt intressant till och med! :)

Som vanligt strulade tekniken, dock inte lika mycket, men det var i alla fall så att jag bara ville gå och gräva ner mig. Hade glömt hur struligt det brukade vara. Dessutom hade jag glömt hur man antecknar och vad som räknas som viktigt, men när mer än hälften av klassen fattade pennorna och skrev så gjorde jag det också för då måste det ju vara viktigt. Jag undrar om jag ens skrev samma sak som dem? Har inte kollat dagens anteckningar än som tur är. Dessutom fick jag bara ihop en halv sida på 2,5 timme, känns lite klent. Jaja, var ju bara introduktion som tur var. Imorn gäller det på riktigt!

Dessutom var nog lärarna lite tröga. När vi förklarade något som är ett problem för oss svarade de att campus hade samma problem. Fast de har de faktiskt inte. Så sa de hela tiden att de förstod vad vi menade och förklarade samma sak igen vilket inte alls var vad vi hade menat. Jag tror att åtminstone halva klassen bet sig i tungan för att vråla: "MEN FATTAR NI INTE?! DET ÄR INTE ALLS DET VI MENAR!!!". Eller så var det bara jag som uppfattade situationen som sådan.

Skulle skriva ett kort, snabbt inlägg innan jag ska sova tänkte jag. Kort blev det inte men skrev det relativt snabbt :p Godnatt!

 

Filmkväll

Vi har sett två filmer ikväll, den första vi såg var "En komikers uppväxt". Jag läste ju böckerna ungefär när jag startade den här bloggen och förra helgen hittade jag filmen. Jag kan inte ens beskriva den i ord men hade inte Andréas sett den med mig så hade jag nog tjutit än :p Utanförskap i skolan och under uppväxten är så oerhört gripande så det finns inte, jag tror att i princip alla känner igen karaktärerna i filmen, de finns mer eller mindre i varje skola/klass. Eftersom jag har läst böckerna tror jag att det var ännu mer sorgligt, allt är ju inte med i filmen men jag hade många fler scener i mitt huvud... Sjukt bra film i alla fall måste jag säga! Även om böckerna är 10 000 gånger bättre ;) Ingen kan skildra verkligheten lika bra som Jonas Gardell!

Efter den filmen så körde vi igång "Meet Dave". Kändes som att en komedi var en bra idé efter allt sorgligt :) Haha, ingen toppenfilm direkt men den fick oss att skratta ;) Ni vet, sådana där låga skämt som man inte vet om man ska skratta eller gråta till. Det blir roligare om man skrattar dock så det gjorde vi ;)

Undrar om Andréas typ vill spela Monopol nu? Lagom passande tidpunkt, eller hur? :)

 

Är jag elak?

Var på stan med min syster häromdagen för att leta present till mamma. Inne på Åhléns ser jag en grön tulpanvas och kan inte låta bli att kommentera det för min syster eftersom hon älskar grönt.

Min syster: Ja, jag såg den precis jag också. Så himla snygg! Kan inte du köpa den till mig när jag fyller år?
Jag: Vill du ha en sån då?
Min syster: Ja, kan inte du köpa den i present till mig?
Jag: Jag vet inte, du får väl önska dig den och se om du får den eller inte.
Min syster: Fan vad du är taskig!

Är det så elakt av mig? Jag tycker faktiskt inte att det är jättekul att köpa presenter till folk när de är med om det inte är något jättespeciellt som jag verkligen måsta köpa då. Jag har ju tänkt köpa den till henne alltså, men jag kan väl ändå få hålla henne lite på halster tills födelsedagen ;)

 
Firade mamma idag förresten, full rulle med barnen. God middag, gott fika och trevligt sällskap, kan det bli mycket bättre? Jo, det kan det: mamma blev jätteglad över presenterna också! :)

 

Mail

Jag rensar mailen. För tillfället har jag 25 nya mail. Vissa kom för ett år sedan... Snacka om att jag hamnat efter! Det beror till stor del på att när jag bodde hemma var vårat internet så långsamt så jag struntade i att kolla de som innehöll power point eller filmer. Det har kommit ifatt mig kan jag ju säga. Stadigt men säkert så minskar nu siffran, nyligen var jag ju uppe i över 100 olästa mail. Vill att den ska ligga på NOLL! Det är mitt mål.

Läskigt hur en proppfull inkorg kan orsaka sådan stress dock, tänk om det som idag skickas som mail hade skickats som post för. Stackars brevbärare och stackars de som behövde ha hundratalet brev liggandes hemma oöppnade för att de inte hade tid att läsa.

Lite otäckt egentligen också att procentandelen som är riktade till just mig och ingen annan är fruktansvärt låg. Mailens syfte är borta och jag själv gör heller ingenting för att hindra det.

 

Det är inte fullt förrän det rasar!

Frågan är om man kan stapla mycket mer i ett diskställ? Och är det lättast att stapla eller att plocka ur?

Känns som att det kan liknas vid det där spelet där man i tur och ordning ska ta en bit var utan att tornet rasar, den som får det att rasa förlorar. Fast i vårt fall handlar det om att det aldrig ska rasa.






Bambi på hal is

Jag såg nog ut som Bambi på hal is under vår promenad, ni vet sådär att benen  flög åt varsitt håll och jag sprattlade som jag vet inte vad i luften. Tur att min stöttepelare i livet gick bredvid mig, Andréas fångar mig alltid när jag är på väg att falla ;)

Med andra ord rekomenderar jag ingen att ta en promenad i Västervik idag, slasket har packats till rena rama isbanan på flertalet ställen. Ska man gå ska man låta bli att spänna sig (som jag gör) och vara avslappnad (som Andréas är) så slipper man ramla. Alternativt ska man ha någon avslappnad bredvid sig som fångar upp en :p

 

Ny design!

Okej, jag är verkligen inte bra på sådana här saker men nu har jag i alla fall fixat en ny design. Har gjort några småförsök förut men sen lagt ner dem eftersom jag inte kommit på hur jag vill ha det eller hur jag ska få det så. Idag helt plötsligt lyckades jag leka fram lite i Photoshop och sen ändrade jag designen till det här. Tryck F5 om det fortfarande är den gamla rosa som syns :p Jag hade faktiskt tröttnat rätt rejält på den, har ju haft den ända sedan jag startade den här bloggen så nu var det dags att byta. har dock varit lite "rädd" för att fixa för mycket, jag har varit bombsäker på att jag ska förstöra allting och sen inte kunna fixa tillbaka som det var :p Men men, nu är det gjort och jag har inte förstört något :) Hoppas bara att jag inte ångrar mig...

Nu blir det promenad med älsklingen! Hörs sen :)

 

Snorungar

Haha, jag hittade klipp på Aftonbladet från en norsk serie som heter "Snorungar". Dessa tre klipp är faktiskt riktigt kul, det sista skrattade så jag tjöt när jag såg! Haha, så himla grymma ungar ju :D De lyckas verkligen lura folket! :p

Telefonintervju med en norsk författare :)


12-åring raggar på stan :)


Kunder vill få sina datorer lagade :)


Jag gillar verkligen killens attityd mot kunderna! Trevlig men lyckas ändå reta upp dem som fan ;D Och han låter verkligen som att han själv tror på det han säger :p

 
Alla klipp är hämtade från aftonbladet.se

 

Så jäkla sött!

Läste precis på Aftonbladet att en pojke på 6 år och en flicka på 5 år skulle åka till Afrika tillsammans med flickans syster som var 7 år för att gifta sig. Systern skulle vara vittne :p Hur himla gulligt är inte detta då? Stackars föräldrar dock som fick vakna upp och inse att deras barn var borta... De hade tagit sig en bit på väg innan en polis stoppade dem och gjorde dem besvikna genom att inte låta dem gå ombord på tåget. Jag kan inte låta bli att le och tycka att de är hur söta som helst :) Jag undrar dock varför de valde Afrika? De hade verkligen packat solglasögon, leksaker och sommarkläder så de hade ju koll på vart de skulle. Haha, så himla gulligt! :)

 

 

Småseg

Känner mig lite småseg efter den här dagen. Vid 7 imorse mötte jag upp pappa så att vi kunde åka och lämna min bil på verkstaden. Komiskt hur jag kände att jag kommer sakna tjutet bilen avger sen när det är borta :p Haha, kommer nog ha glömt det ganska snart sen förhoppningsvis ;) Fast det har blivit lite av en sport att titta efter hur många som vänder sig om och glor på en när man kommer åkande :p

Åkte hem till mamma sen så åt vi en mysig frukost tillsammans :) Var evigheter sedan jag åt en sådan frukost med yoghurt och TVÅ vanliga mackor! Jag är ju inte frukosttypen direkt... ;p

Dags för skola vid halv 10 och då var det dags för opponering. Den gick väl bra antar jag :p Läraren hade inte mycket att anmärka på angående vårt arbete och det var absolut inget större så vi fixade till det lite snabbt direkt efter att alla opponerat klart, så skönt! :) Känns som att vi verkligen kan vara nöjda över vårt arbete!

Passade på att frosta av frysen nu ikväll när det är rätt kallt ute, blev en hel del mer plats :p Oftast handlar det ju i och för sig bara om att lägga saker mer organiserat och utnyttja ytorna. Det gör man när man ligger in varor när frysen är tom men sen tar man det i botten, river om i hela lådan och pressar in saker när man är klar :p

Jaja, nu ska jag lägga bort datorn och kika på Grammisgalan tror jag :)

 

Opponering

Imorgon är det dags. Hela klassen ska grillas. Riktigt ordentligt.

Nej, så illa får vi väl allt hoppas att det inte är men vi ska i alla fall opponera på våra fältarbeten. Känner mig lite smånervös, jag undrar vad de andra tycker och tänker om vårt arbete... Känner ju inte direkt att jag är säker på att det inte kommer sågas totalt. Jaja, finns ju inte så mycket jag kan göra åt det i sådana fall, det är bara till att le och vara glad :) Min grupp fick äran att studera det arbete som Camilla var med och skrev. Jag gillade det verkligen, tyckte det var jättebra! :) Man får ju lite tankar när man läser andras arbeten, känner att jag inser vad vi kunde gjort annorlunda... Jag är nöjd med vårt arbete i alla fall :)

Nu ska jag ta det lite lugnt innan vi ska sova, vi har bestämt oss för att sova relativt tidigt idag, jag undrar om vi kommer lyckas? :)

 

Irritation

Just nu är jag irriterad över ett antal saker. För det första för att jag sov för länge idag, mitt eget fel men det är fortfarande irriterande. Lätt att somna ikväll nu då? Ska ju upp vid 6 imorn och då måste jag vara pigg.

Det andra jag är irriterad över är skolan. Lärarna har nämligen lagt upp information om kursen som börjar nästa vecka på campusstudenternas sida men inte på distansstudenternas(vår alltså)! Så fruktansvärt irriterande. Så inatt hittade jag äntligen lite info, schema, litteraturlista m.m. Känns lite lagom sent. Fruktansvärt dålig stil tycker jag! De ska väl ändå ha koll på att det är två olika sidor för guds skull?!

Blev sen irriterad på att böckerna var så dyra, min ekonomi ligger nämligen på botten nu, har inte en aning om hur jag ska fixa detta. Som tur var hade en kompis några av böckerna så två kan jag köpa av henne och en kan vi dela på eftersom vi inte behöver den samtidigt. Tur! Lite irriterad över att jag inte hittar en av böckerna i någon bokhandel också men har mailats skolans egna bokhandel nu så jag får hoppas på att de har den.

Nu ska jag försöka sluta vara irriterad och göra det bästa av dagen, sista dagen innan skolan kör igång på riktigt ju.

 

Trettondagsafton

Vilken trevlig kväll jag har haft! Kom nyss hem från middagen som var hur god som helst. Bankad snitzel med typ pressad potatis med rödlök och majs i samt sallad, mums! Till efterrätt fick vi glass med krossad choklad i och hallonsås på detta :) För en gångs skull lyckades jag dessutom äta mig lagom mätt.

Efter maten pratade vi lite innan vi letade fram "Alias". Jag och Andréas förlorade rätt stort :p När vi bytte lag så jag var med Andréas mammas man gick det dock bättre och vi tog hem segern ;) Jag tycker verkligen att det är hur kul som helst det spelet! Haha, så kul att det är så lätt när man sitter bredvid men sen när man sitter där själv är det inte lika lätt :p Efter det gick vi över till "Geni". Det kan jag ju inte säga att jag var något direkt :p Trots att jag var på lag med svärmor så lyckades vi inte riktigt ända fram. Huvudsaken är dock att jag haft en ruskigt trevlig kväll! :)

På grund av lite intag av alkoholhaltiga drycker fick det bli en skön promenix hem, nej jag är inte ironisk, det var skönt trots kylan :) Andréas ska väl sitta kvar uppe och se Junior VM i hockey men jag tror att jag ska ta och krypa till sängs. Han tänkte ju inte sova alls i natt ändå :p

 

Ready to go!

Detta är sensationellt! Jag och Andréas ska på middag hos hans mamma och hennes man vid ungefär halv 7. Och gissa vad? Jag är redan klar! Ha, jag som alltid stressar runt in i det sista med panik över att jag inte hittar än det ena och än det andra. Brukar sluta med att hela lägenheten är upp- och nedvänd vilket alltid är lika trist när man kommer hem sent, framförallt den gigantiska klädhögen på sängen som jag bara flyttar över till datastolen och sen blir det liggandes där minst en vecka :p Jaja, ikväll slipper jag det när jag kommer hem :)

Tror att det skulle bli middag och spel ikväll vilket jag verkligen ser fram emot, ska bli jättetrevligt! :) God mat, kul spel och trevligt sällskap är alltid toppen! Känner mig på G ;)

Ajdå, jag är rädd att jag ljugit lite i detta inlägg... Behöver ju faktiskt fixa till sminket lite och jag har inte bestämt vilka smycken jag ska ha än... Ska ta och göra det med en gång så jag slipper min sista-minuten-panik :p

 

Nyårsafton

Har inte skrivit här på några dagar nu, vet inte riktigt varför, antar att jag helt enkelt inte haft någon lust bara... Ville i alla fall skriva ett par rader om nyårsafton känner jag. Jag och Andréas firade nyårsafton här hemma bara vi två. Jag måste erkänna att jag var rädd att det skulle bli som vilket kväll som helst. Ni vet, inte orka fixa något speciellt och hamna i soffan i myskläder framför en film. Som tur var så hade jag fruktansvärt fel! Den här nyårsafton konkurerar definitivt om att bli utsedd till den bästa :)

Vi stressade runt lite på dagen för att handla till maten och sånt. Mitt i allt får vi för oss att jag ska utmana konstnären i mig (som jag inte visste fanns :p) och fixa en fin dukning. Eftersom vi var förbi hos svärmor snodde jag lite idéer från henne (TACK!) men försökte göra det lite på mitt eget sätt ändå. Fick stressa till de affärer som var öppna (inte många klockan halv 4 kan jag meddela) och hem till mamma och pappa där jag också hade lite grejer. Måste erkänna att jag faktiskt blev nöjd :) Väl hemma gick allt i ett, inte superstressigt men inget slappande heller :p (Kan tipsa om att man ska måla fransk manikyr EFTER att ha diskat, slitit upp plastförpackningar och liknande...)

Menyn för kvällen var följande:
Förrätt: Hjärtformade mackor med creme fraiche röra på
Varmrätt: Inbakad fläskfilé med gratinerad potatismos och sallad
Efterrätt: Glass med hallonsås
Ruskigt gott alltsammans!

Kvällen spenderades i köket där vi spelade spel och pratade ända tills klockan slog 12. Då stod vi på balkongen och tittade på fyrverkerierna tillsammans med de andra grannarna. Ja, de stod på sina balkonger förstås.. :p
Kvällen var med andra ord absolut lyckad! :) Vi umgicks på ett helt annat sätt än vad vi gör annars och det var verkligen toppen, mer sådana kvällar! :)


     
Dukningen                       Förrätten    

  
Varmrätten

  
Efterrätten                    Jag       






 

RSS 2.0