God morgon

Solen skiner ute och detta skulle kunna vara starten på en bra dag. Vi får väl se hur det blir med den saken :p 3 timmars föreläsning med danskan och sen basgruppsarbetet på det, jippee! Mitt huvud kommer vara helt förstörd sen. Bara att sitta tre timmar och koncentrera sig till max känns oerhört påfrestande men jag måste göra ett försök. Hoppas på att basgruppsarbetet går snabbt och smidigt sen :) Tror att jag har en förkylning eller något på G också men hoppas på att jag känner fel.. Åh, längtar redan tills jag är hemma igen :p Dags att göra sig i ordning nu i alla fall.

 

Lääääst

Det har jag gjort som en tok idag! Vet inte varifrån min självdisciplin kom men den var definitivt mer än välkommen :) Kan absolut känna mig stolt över min insats idag tycker jag :) Det var inte världens roligaste bok, eller halva var rätt bra tyckte jag men sen blev det för krångligt och min hjärna för trött så nu har jag lagt ifrån mig den och tror inte jag kommer läsa något mer ikväll om jag ska vara ärlig.

Lika skönt väder idag som igår så idag blev det promenad med mamma och den andra systern och hennes lille söte son :) Jättmysigt faktiskt, vi umgås alltför sällan tyvärr :( Så skönt när solen skiner, jag tror jag blir på lite bättre humr då och lite mer positiv :)

Äntligen har jag och Andréas räknat ut alla skulder som vi hade till varandra. Blir lite jobbigt när man säger "Jag betalar så kan du ge mig pengar sen", det blir en jäkla massa kvitton och skit att komma ihåg :p Nu känns det i alla fall skönt att ha gått igenom det och fört över pengarna så vi står på noll igen :) Måste aktivera korten till vårt gemensamma matkonto nu så vi kan börja använda dem.

Vet inte vad resten av kvällen kommer med men jag hoppas på lite slapp myskväll med älsklingen, det vore välbehövligt :)

 

Vårdag med minnen

Vilken vårdag det har varit idag! Var på promenad med mamma, systern och barnen. De skulle ta kort på dagis och då väntade jag ute på en bänk med hunden. Satt där i solen och bara njöt, det var så varmt och härligt. Till saken hör att jag har gått på den skolan när jag var liten så när jag satt där började massa minnen tränga fram, saker som jag inte tänkt på på flera år. Kändes så härligt att sitta där och komma ihåg alla discon, hur vi hängde vid den där bänken precis utanför ingången, men skulle vi prata kärlek fick vi gå längre bort där ingen annan kunde höra ;p Då satt vi på en trapp på en stenkulle och hade hela tiden utkik så ingen tjuvlyssnade :p Så lätt allting var på den tiden :) Fast då måste jag erkänna att kärleks- och vänskapsbekymren kändes riktigt tunga ;) Började fundera på om jag kommer se tillbaka på den här tiden som är nu om 10 år och tänka samma sak då? Att allt var så lätt "då"? Hmm... Det tål att tänkas på men jag antar att bara tiden kan svara på den frågan. Hur eller hur så njöt jag av att komma ihåg hur vi gick i klunga till matsalen hela klassen för att äta och vilket tjaffs det var om vem som skulle ha sällskap med vem, trots att vi gick nästan alla tillsammans :p Härligt när man minns sådana saker :)

Nu ska det bli skönt att sova. Hoppas på att få mycket pluggat imorn och att många bitar faller på plats :) Godnatt!

 

Barn

Tänk så mycket barn kan ge en? Jag träffade min systerdotter på 1 år och 3 månader ungefär igår och så bra hon fick mig att må! Vi gick runt hemma hos mamma och pappa och tittade vad alla gjorde och släpade omkring på en bok. Hon nickade när jag frågade om vi skulle läsa den :p Och så lägger hon en docka över axeln när hon går och låtsas att den gråter ibland, så himla gulligt! :) Och det där skrattet när man busar och kiittlas, det är så himla underbart! Blev lite sugen på att ta med henne hem men då hade nog inte min syster blivit så glad ;p

Myskväll med älsklingen igår :) Lagade god mat, tittade på "Stjärnor på is" (som faktiskt var helt okej tyckte jag) och sen tittade vi på en film. Vi såg "Rendition" och den var rätt bra. Kanske inte så bra som jag trodde men den funkade i alla fall :)

Idag blir det förhoppningsvis lite plugg innan jag ska sticka iväg till jobbet. Hoppas på att jag får en kul kväll där men det tror jag nog :)

 

Ny bekantskap

I torsdags efter skola och simning träffade jag en klasskompis. Så jätteny bekantskap kanske det inte var, vi har ju gått i samma klass i ett år nu men man umgås ändå inte mycket med de i de andra grupperna tyvärr. Så jag och M är lika gamla och bor 2 minuter ifrån varandra så vi bestämde att vi skulle hitta på något. Jag gillar att umgås med nya människor :) Det tar ett tag innan man blir riktiga vänner men det är alltid kul med många människor runt omkring sig :) Vi åkte ner till stan och tog en fika, vi var tvungna att testa dumlemazariner och de var faktiskt riktigt goda :) Gick en sväng på stan också, hittade lite grejer jag blev lite sugen på att shoppa. Hade ju bestämt mig för att äntligen köpa de där jeansen på JC för 750 :- eftersom jag fick rätt bra lön den här månaden. Sälvklart var det slut när jag nu väl hade bestämt mig. Åh, vad sur jag blir, ville ju verkligen ha dem! Kan lova er att de var hur snygga som helst... Jaja, åter till mig och M, vi åkte hem till oss och praade lite sen, komiskt hur mycket man har gemensamt ibland :) Hade en mycket trevligt kväll och jag hoppas på fler sådana :)

Seminariet förresten gick bra. Danskan pratade hela tiden så att delta aktivt var en omöjlighet. Hon läste upp våra diskussionsfrågor och besvarade dem sen själv. På slutet fick vi prata lite själva men det var inte mycket. Måste säga att jag hörde bättre vad hon sa den här gången :) Dock tror jag att hon missuppfattade varenda fråga, i alla fall missuppfattade hon båda mina.

Simningen då. Lyckades självklart hamna mitt i pensionärsstimmet. Vi var 7 stycken på två banor vilket alltså var rätt trångt. Fick simma saktare än jag brukar så det tog lite extra tid men är glad att jag inte struntade i det i alla fall. Jag var faktiskt på god väg att ge upp och åka hem istället :p

Igår var det jobb och sen åkte jag hem till Andréas mamma. Hon och hennes man kom hem från Grekland nämligen. Andréas hade lagat mat åt dem och städat hela huset, ruskigt snällt :) Jag fick en kanonfin klocka av dem också :) Var en bra dag. Kändes faktiskt riktigt kul att jobba :) Idag är jag ledig men imorn blir det jobb igen. Ska fortsätta plugga nu tror jag :p Blev längre inlägg än planerat men nu ska jag sluta skriva :p

Ciao sålänge :)

 

Sååå segt

Har haft föreläsning om vetenskaplig teori idag. Jippee! Eller inte. Usch så tråkigt och svårt det är än så länge, hoppas på att det känns lättare snart. Något som gör det hela ännu värre är ju att vi ska ha danksan på seminariet den här veckan och nästa vecka både på föreläsningen och seminariet. Vilken tur vår klass har då som får två seminarier och vissa andra klasser inget? Gud vad vi i våran klass kommer hamna efter... Är ju inte så lätt att hänga med när man inte förstår vad hon säger. Kan säkert tänka mig att det är mycket lättare när man har personen framför sig i verkligheten så det kanske är därför ingen annan lärare på skolan tar det här problemet på allvar. Men det är faktiskt vår utbildning som blir lidande.

Hade tänkt läsa mer idag men just nu är mitt huvud så fruktansvärt fullt och trött så jag kan nog inte ta in mer. Får fokusera på att komma på två diskussionsfrågor istället. Ska gå och hämta lilla Ellen på dagis med mamma sen vid 4 också :) Det gäller att prioritera :p Haha, nädå, men kan jag ändå inte ta till mig det jag läser är det ju ingen idé. Skulle egentligen jobbat ikväll men det behövdes inte vilket kändes hur skönt som helst måste jag säga, fast lite småtrist också :s Jaja, jag jobbade ju några timmar igår och så ska jag jobba både fredag och söndag i helgen så det blir nog bra :) Känns skönt att få hoppa in lite då och då, både för pengarna men också för själva arbetet, jag har fått en helt ny syn på det hela tror jag :)

Och varför skiner solen nu men inte när jag skulle till skolan imorse? Det ledde ju till att jag fortsatte vara latmask, miljöbov och fruktansvärt oekonomisk. Jag tog alltså bilen istället för att cykla som ja bestämt mig för innan :p Dags att ta tag i mig själv och försöka ta mig upp ur soffan tror jag, hoppas ni får en bra kväll :)

Förresten, kommer ni på bra diskussionsfrågor angående vetenskapsteori så tveka inte att kontakta mig ;p

 

RSS 2.0