Kräftskiva, Loftahammar, Volleyboll

Dessa tre saker har jag ägnat mig åt i helgen. I fredags skrev jag ju lite om vad jag skulle göra och jag gjorde allt utom att vattna blommorna men det är gjort nu i alla fall :p Blev så glad att jag hittade dosan, det tog bara fem minuter men skönt att veta att den inte var alltför mycket på vift :)
Sen blev det då kräftskiva, jag och Andréas kom faktiskt först haha, vi brukar alltid komma i mitten eller sist tidsmässigt :p Åt jättegott grillat, hemgjord potatissallad, grönsallad, vitlöksbröd och tzatziki. Nej, den var inte gjord på påse som min kära syster frågade :p Haha, tack för den.. ;p Sen efter ett tag gick vi på kräftorna och åhhhh så gott det är! Det finns ju bara inte! Var proppmätt men när de väl kom fram på bordet smaskade jag på ordentligt ;) Sen blev det snacks och dricka, mysigt att umgås med familjen sådär och sitta och prata lite tycker jag :) Är så sällan vi träffas allihop. Blev en tidig kväll, Andréas höll på att somna vid bordet så vi promenerade hem runt tolv tror jag. Men det gjorde inget för vi slutade kvällen på topp :)


           


      

På lördagen var jag lite småseg men det var ingen större fara så vi gick och hämtade bilen och åkte sen ut till Loftahammarsutställningen. Blev inga större inköp: en tvättpåse, en rulle ståltråd och ett märke till Ellen till hennes "foppatofflor". Hon tappade sitt snövitmärke hemma hos mamma och pappa när jag var där i veckan så jag köpte ett nytt till henne, tänk så glad man kan bli för en så liten sak :) Så vi gjorde av med 30 kronor :p Fick en fin påminnelse om när jag utbrast "Minska klyftorna" för x antal år sedan, tack för att du kom ihåg ;p
Åkte en sväng och letade oss fram till vart Andréas pappa bodde ett tag när Andréas var liten. Jättemysigt hus mitt i ingenstans ungefär :) Så grannarna trodde väl att vi snokade runt för att göra inbrott :p

Åkte ut tills tugan sen igårkväll och sov där :) Jättemysigt som vanligt och hoppas på att det inte var sista natten för i år än. Så idag har jag varit där ute, Ellen har varit där och lekt hela dagen också. Jag har nog inte riktigt tålamod för att skaffa barn än insåg jag :p Fast gud vad jag älskar henne! :)

Sen ikväll blev det volleyboll med jobbet, wiehoo :) Fan så skoj det är! Fast sanden var hård som vanligt så mina fötter var knallröda både av det och av kylan insåg jag när jag kom hem :p Drack lite och hade det trevligt. Jag är ju inte den bästa på beachvolleyboll men det är skoj som bara den ändå! Vill dra ihop ett nice gäng och spela lite :) Kul när man spelar med folk man trivs med och när inte alla är superduktiga.

Nu sitter Andréas och Lasse och spelar gammalt hederligt 8-bits Nintendo i vardagsrummet, ska nog gå ut och göra dem lite sällskap tror jag ;) Jag har faktiskt hållit mig borta hela dagen så nu får de stå ut med mitt sällskap lite ;p

 

Monopol

Jag känner mig fruktansvärt seg och slö idag. Det enda jag har gjort sedan jag gick upp vid 9 är att läsa tidningen, titta på TV och sitta vid datorn. Känns lite lagom skönt men samtidigt blir jag stressad och rastlös :p

Igår kväll var hur kul som helst i alla fall :) Var som sagt hemma hos Andréas mamma. Började med att sitta och småprata lite innan det var dags att äta av den otroligt goda varma smörgåstårtan! Åh, så gott! Sen drog vi fram Monopolet och kampen började... ;p Haha, jag förlorade som vanligt men det var jättekul ändå :D För min del spelar det inte så stor roll om jag vinner eller förlorar, det viktigaste är att ha trevligt och det hade jag verkligen :) Drog oss hemåt sen eftersom Andréas skulle upp och jobba idag.

Nu ska jag nog ta tag i att gölra något. Börjar bli hungrig så kanske skulle ta och värma lite smörgåstårta som vi fick med oss hem? :) Sen ska jag hinna med lite annat idag också, bland annat att leta fram min dosa till internetbanken (jag lägger den alltid på samma ställe och har superkoll på den men nu är den helt borta), göra tzatziki,  vattna blommor, duscha och göra mig i ordning. Finns massa fler saker att göra men det här är mest prioriterat. Så nu ska jag sätta fart :)

 

Första skolveckan avklarad

Nu är äntligen första momentet avklarat i skolan :) Föreläsningen igår gick väl som vanligt. Tekniska problem är ju inget ovanligt, tyvärr varade de i typ en halvtimme. Problemet var att vi bara hörde ena läraren för den andras mikrofon var så dålig, detta förvärrades ytterligare av att de inte hörde oss när vi försökte prata med dom så de visste inte att vi inte hörde. Så vi missade hela kursintroduktionen ungefär. Under campus rast på en kvart fick vi sitta kvar och få en snabbrepetition och sen började föreläsningen om boken vi skulle läsa. På dansk/svenska. Fattade ingenting. Så den var helt meningslös i princp. Uppfattade vissa delar men de är ju inte så användbara när man inte uppfattade i vilka situationer de gäller. Gaah! Får tokspelet på det där. Skönt att vi bara har den här läraren en gång till i den här kursen och det är nästa veckas seminarie.

Idag samlades vår basgrupp för att arbeta med diskussionsfrågorna. Det kändes faktiskt jättebra och vi hade jättekul :) Sen kunde vi nog gjort det bättre men det kan man väl alltid ;p Hade seminarie på frågorna efter lunch. Ytterligare teknikstrul. Först blev vi uppkopplade till fel sal, sen återkom problemet med att läraren inte hörde att vi pratade. Haha, men så söt som skrev lappar och visade oss trots att han visste att vi hörde honom :) Klassen försökte göra det bästa av situationen och utnyttjade tiden till att umgås lite, trevligt :) Vi hade faktiskt riktigt kul mitt i alltihopa! Efter 45 minuter hade teknikerna lyckats lösa problemet och seminariet kunde börja. Det var verkligen ett lättsamt seminarie och det kändes riktigt bra när jag gick därifrån. Så nu är min dag räddad och allt känns toppen :)

Ska fixa till mig lite så ska vi hem till Andréas mamma och äta smörgåstårta och spela Monopol, kan dagen bli mycket bättre? :) Nu ska jag bara njuuuuta!

 

Första dagen i skolan..

..efter sommarlovet. Jag vet inte hur det känns. Ibland helt okej, ibland inte alls bra. Jag hoppas på att den här hösten blir någorlunda som slutet av vårterminen i alla fall och inte som förra höstterminen. Men men, det återstår ju att se. Ska försöka ha positiva tankar och inte förvänta mig det värsta i alla fall så kanske det går bra.
Har försökt läsa som en tok nu både måndag och tisdag. Tror inte jag har lyckats men har läst mer än jag brukar i alla fall :p För mig handlar det inte om att läsa hela böckerna i och för sig, jag tror inte det är det viktigaste utan det viktigaste är nog att förstå det man läser och kunna vidareutveckla sina tankar. Vi ska inte kunna böckerna utantill.
Föreläsningen idag kommer inte ge ett skit, den inställningen har jag redan nu. Läraren som ska föreläsa snackar typ danska med inslag av lite svenska så jag tror ingen förstår vad det är hon säger. Tappar man bort sig, exempelvis för att man antecknar, så hittar man inte tillbaka förrän långt senare. Åtminstone var förra föreläsningen med henne så. Grattis :p Hoppas på att hänga med i något hon säger i alla fall och att hon kanske kan göra åtminstone någonting lite klarare för mig. Nu måste jag fortsätta fixa till mig, har varit uppe sen 8 men fastnade vid datorn med en gång ;p

 

Veckan :)

Lite kort info om min vecka som varit. I måndags var jag äntligen på bio och såg "Mamma Mia" :) Med mamma och pappa! :) De som inte varit på bio på åratal :p Så det var kul :)
Sen i torsdags så var min kära vän Tove och hennes pojkvän Ambjörn här hemma och hälsade på :) Lite synd att Andréas jobbade men jag fick ju träffa dem i alla fall och det var det viktigaste ;) Nu sticker de snart norrut igen och så dröjer det väl ända till jul innan vi ses igen :(
Var på stan med mamma en sväng sen på kvällen och lämnade in mina örhängen som nu gått sönder för andra gången. Den här gången fick jag äntligen ett par nya istället :)

I fredags var det lugnt, träffade Marlene så vi körde ett race och kikade in kläder. Hon kunde köpa men inte jag, får vänta tills nästa lön innan det blir något :p Blev ruskigt irriterade på att jag missade ett "Från" på en jäkla REA-skylt, snacka om att förhoppningarna om ett par sjukt snygga jeans till ett sjukt bra pris grusades ordentligt!
Åkte ut till stugan på kvällen och sov vilket var hur mysigt som helst :) Blev lite småsur för att jag missade älgkon med sina kalvar som var där och åt äpplen precis innan jag kom :p

Igår var jag kvar ute i stugan på dagen, läste ut det sista i Jonas Gardells bok "Jenny", den serien med böcker måste läsas! Så jäkla bra! Drog ut på det sista i boken för att jag inte ville att den skulle ta slut ;p
På kvällen blev det mat hos systern S och hennes sambo M, hela familjen var bjuden :) Trist att inte Andréas följde med :/ Vi åt i alla fall varma mackor med relativt nyplockade kantareller. Jag är inte jätteförtjust i svamp men det var faktiskt gott :)
Sen drog jag vidare hem till Anna där Marika och Emmi också var. Anna ska ju eventuellt flytta till Göteborg nu så vi ville ses innan dess. Vi snackade en hel del om allt mellan himmel och jord plus att vi spelade "Med andra ord" :) Jag och Anna förlorade :p

Idag har jag jobbat, sista passet på en månad nu. Av de 6 passen jag skrev upp mig på fick jag ett som är en vardag och tre timmar långt, det ger inte mycket men förhoppningsvis blir det något mer sen. Hoppas bara på att det funkar med skolan och allt läsande.
Andréas kollar på film just nu så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på :s Kanske ringa Marika och promenera dit och hämta lite böcker till skolan? Något hittar jag väl på i alla fall :)

 

Ikväll

Ikväll ska jag må bra.
Ikväll ska jag ha kul.
Riktigt jävla kul!
Vilket toppenhumör jag helt plötsligt är på efter världens skitdag :D

Effektiv är jag också, planerar kvällen på msn samtidigt som jag sminkar mig och fixar håret ;p
Nu ska jag fixa det sista, ciao :)

 


En dag i Södra Vi

Ja, hela onsdagen spenderades där hemma hos min vän Marlene. Har haft en riktig toppendag! Åkte dit efter lunch och först satt vi och pratade lite innan hennes pappa kom hem. Då följde vi med honom ut och han kikade på min bil. Blev verkligen jätteglad när han sa att han kunde fixa den åt mig :) Är inte så lätt att hitta någon som kan och vill svetsa så det känns super. Sen snackade vi lite till innan vi åt middag ute på deras veranda med hela familjen, riktigt trevligt! Och god mat var det också ;) Blev en promenad för att se lite på omgivningarna innan vi slappade framför "Rumor has it". Haha, en rätt kul film, lite krånglig i början men sen hängde vi med ;p Kom inte hem förrän efter 10 ikväll så fick lite mörkerkörning på vägen hem :p Och på vägen dit hamnade jag i världens regnskur, har aldrig varit med om något liknande! Fick köra av vägen en stund och vänta på att vattnet skulle rinna undan, tur att jag inte hunnit utanför stan.

Måste bara berätta om deras hus, det var så himla mysigt! :) Såg så litet ut utifrån men var mycket större när man kom in. En helt fantastisk inglasad veranda på baksidan som såg ut som att den låg mitt i huset när man stod i köket. Sen trädgården ska vi ju inte ens tala om! Små grusgångar med fina blommor och två fiskdammar. Och en sån där söt liten bro ni vet, åh så fint! Själv kan jag tydligen inte ens hålla liv i blomlåda :p

Ska skriva någon mer uppdatering om resten av veckan men det får bli en annan dag, nu är det stugan som gäller :)

 

Ska man sluta äta p-piller nu eller? :p

Läste  en artikel på Aftonbladet igår kväll  som handlade om att p-piller kan få oss kvinnor att "sniffa oss fram till fel drömman". Är det nu man ska sluta käka p-piller då eller? Haha, jag har i alla fall hittat min drömman och honom släpper jag inte så lätt ;) Jag tror inte mina p-piller får mig att hitta fel man om jag ska vara ärlig. Och skulle det vara så så får jag väl fortsätta äta p-piller resten av livet för det märks tydligen inte förrän man slutat med dom :p Tyckte artikeln var lite rolig dock och jag blir förundrad över hur någon kan lyckas ta reda på en sådan sak, hur kommer man ens på idén? Tänkte bara dela med mig av något annat än min vardag för en gångs skull :)

 

Onsdag den 13:e = otursdag?

Ja, ibland kan man ju undra. Jag skulle precis sticka iväg förut idag men först öppnade vi städskåpet av någon dum anledning. Andréas kom på att vi skulle kasta potatisen som stått där i evigheter (vi har inte så mycket förvaringsplats i vårt kök ;p). När han lyfter upp den rinner det ut mögelvatten som bara den och stanken går inte beskriva med ord. Andréas höll på att spy trots att han höll för ansiktet med tröjan. Usch, usch, usch. Jag är så glad att Andréas var hemma! Han tog det mesta medan jag försökte serva med rengöringsmedel, moppvatten och påsar att slänga skiten i. Skönt att allt är borta nu i alla fall :)

Sen när vi ätit skulle jag diska. Jag kände faktiskt för det ikväll måste jag erkänna. Tänkte fråga om Andréas skulle ta elgrillen sen men tänkte att jag lika gärna kunde ta den också. Dum som jag är glömde jag bort att det är en behållare med vatten under (trots att jag tänkt på det två minuter tidigare), så jag sliter tag i den från spisen och det bara skvätte ut massa vatten med fett från kötter överallt. Lådorna och skåpet under diskbänken samt massa på golvet. Svor en liten stund men städade sedan upp. Har man inte redan jobb så skaffar man sig ;p

På grund av detta känns det som att det nog kanske faktiskt är onsdagar den 13:e som är otursdag. Annars är det bara ett sammanträffande ;p

Igår hade vi heller ingen tur. Andréas hade vunnit VIP-biljetter till speedwayen så vi åkte dit. Det regnade men vi hoppades på att det skulle gå över. Efter en timme av icke-rofylld middag på en blöt parkbänk med bord under ett paraply och sedan väntan stående meddelade de att matchen var inställd. Trist. Bara till att åka hem igen alldeles dyblöta. Kan dock vara tacksam att det inte var jag som hade glömt veva upp rutorna bak på bilen eller lämnat dörrarna öppna. Det hade andra stackare lyckats med ;p

Ett inlägg om vår semester är på väg men har inte orkar fixa med bilder och sånt än så det får vänta lite till. Nu ska vi i alla fall titta lite på "Weeds", måste sova snart för ska upp och jobba imorn igen.
Ha det bra så länge :)

 

Tropikhuset

Igår var en bra dag faktiskt :) När jag vaknade fick jag en kvart på mig innan min syster skulle hämta mig. Efter en timme kom hon :p Vi åkte ut till Lager 157 i alla fall för att köpa svarta koftor tillsammans :p Blev ett vitt linne också för mitt förra fick jag fågelskit på.. Sen hämtade vi upp vår andra syster så åkte vi alla tre ett varv för att leta syratabletter till en pool. Trevligt att träffa dom :) Stack hem till mamma sen och åt en micropizza eftersom jag inte hade ork eller tid till att laga lunch :p Sen hem och hämtade bilen så åkte jag och hämtade upp Andréas hos hans mamma och sen åkte vi till Björnsholm. Skulle nämligen till Tropikhuset som ligger där :) Jag blev störtkär i ringsvanslemurerna!! Så otroligt söta  ;) Även att jag är skraj för ormar, ödlor och spindlar så kunde jag inte motstå att titta nära på dem för det var rätt häftiga. Fast jag gillade lemurerna, aporna, kängururna och sköldpaddorna mest :) Blir definitivt ett besök till där i framtiden!

Sen köpte vi skruv och åkte hem. Fick dock varken upp tavlor eller hyllor men det var för att vi måste planera om lite på grund av en vek vägg. Mamma och pappa var förbi och skulle hjälpa oss men blev som sagt inget gjort. Promenerade hem till Andréas mamma sen. Skulle inte vara där så länge men vi drog igång en film så vi fick en liten myskväll där, jättekul :) Vi såg Under ytan med Micke Persbrandt och Johanna Sällström. Bra men tragisk. Kändes lite jobbigt att se den..

När vi kom hem mös vi ner i soffan igen med ännu en film, Spiderman 2 :) Också en bra film! Idag har jag jobbat. Nu håller vi på att leta hotell, har fortfarande inte bestämt vart vi åker :s Troligtvis Oskarshamn eller Kalmar i alla fall. Ska fixa klart det, packa, äta och kanske se film igen. Skulle behöva fler timmar på dygnet känner jag :p

 

Känslor

Ibland behöver de kanske bara få komma ut? Jag hoppas det. Är så himla glad att jag har min Andréas vid min sida. Jag känner verkligen att han stöttar mig i vått och torrt.

Jag älskar dig! <3

 



Attack!

Herrejävlar så äckligt! Satt med datorn i soffan och nästan helt nersläckt i rummet, bara några små ljuspunkter. Känner något som kittlar till på handen. Tänkte att det är väl en mygga så viftade till lite. Det fortsatte. Tänkte att det kanske var en frans på filten som ligger på armstödet så flyttar på handen. Ser då i ljuset av skärmen att det är en äcklig gräshoppa/vårtbitare eller vad fan de heter!! Gaah! Fick panik och kunde bara flämta fram "Andréas.." Han satt med hörlurar och hörde mig inte så jag skickade iväg den fort som bara den och den landade i andra änden av soffan. Gick ut i köket och beväpnade mig med elracket och hushållspappersrulle. Stekte den till döds i soffan och spolade ner den i toan. Usch, usch, usch! Tur att ingen såg mig.. ;p

Sitter fortfarande och känner hur det kryper överallt på hela kroppen. Får såna idéer om att det finns mängder fler och att alla kommer sätta sig på mig. Jag vill inte! Tycker de är så himla obehagliga så det är helt otroligt.. Slog upp google och sökte på gräshoppa, halkade in på Wikipedia där det stod lite och fanns bilder. Paniken kom när jag läste att gräshoppor kan hoppa en hel meter! Tror dock detta var en vårtbitare men vågade inte läsa hur långt de kan hoppa.. Jag vill inte sova nu! Funderar på att i sådana fall dra sängöverkastet över hela sängen och gömma mig där under.. Vill inte gå på toa heller, den letar sig säkert upp genom rören och ger igen genom att hoppa upp och sätta sig på min rumpa :s
Hur fan kommer de upp till tredje våningen?!?!

Herregud, räckte det inte med att jag fick en jävla skalbagge i pannan härom natten när jag skulle sova?! Dessa djur får gärna leva men de ska hålla sig borta från mig och min kropp. Så det så.


Fan det kittlas överallt...


Inte så effektiv dag

Nej, det blev inte alls som jag hoppades på idag. Min lilla stund vid datorn blev alldeles för lång och sen var det kört :p Åt mat och sen fixade i och för sig jag och Andréas ärendena på stan. Det vi kunde i alla fall. Sen hem en sväng innan jag åkte till mamma och pappa. Pratade och fikade lite med dom och lånade med mig en slagborr hem så vi kan borra i betongväggarna. Kom inte hem förrän ungefär 8 så blev inga hyllor uppsatta ikväll. Lite mer skruv och plugg behövs nog köpas först också :s Lagade middag sen som blev hur god som helst, mums! Nu har vi precis sett klart första Spiderman-filmen :) Varken jag eller Andréas har sett dem förut men nu ska vi ta tag i att se alla tre ;)

Oj, så kort och koncist det blev :p Dags att sova när som i alla fall, måste vända dygnet någorlunda till rätta, funkar inte att somna tre-halv 4 varje natt.. :/ Plus att jag faktiskt är riktigt trött så ska bli så skönt att få gosa ner mig i sängen och bara njuta :) Hoppas på att älsklingen gör mig sällskap :)

Godnatt!



En såhär snygg dränkt katt fick älsklingen hem förut :p
Det regnade lite när jag cyklade hem från mamma och pappa ;p
Haha, kände mig sååå snygg när jag handlade på Konsum på vägen ;)

 
 

Regnet det bara öser ner...

Så jäkla trist! Igår gjorde jag nästan ingenting på dagen, satt bara och kände mig instängd här hemma. På grund av regnet fick jag inte ens lust att gå ut till bilen för att åka och fixa lite. Satt vid datorn hela dagen ungefär, försökte fixa min blogg lite men trots att jag gjorde som jag skulle så strulade det så jag höll på att bli tokig! Har varit så trött på den här designen länge nu så igår tänkte jag att jag skulle ändra om lite. Men icke sa nicke. Det får väl vara såhär då :p (jag har inte gett upp, lägger det bara på is tills jag orkar bli arg igen ;p)

Satt i telefon med Marlene i 1,5 timme sen istället vilket var mycket trevligare och roligare :) Har inte pratat på veckor så var verkligen toppen att få prata lite. Snart ska vi ses också, bara vi slutar jobba ;) Jag lyckades med något helt otroligt när vi pratade, nämligen att sträcka en av tårna som sitter i mitten. Hur fasiken lyckas man?! :p

Idag måste jag göra något så jag inte blir tokig. Det jag vill få uträttat är några ärenden på stan, få upp lite hyllor och tavlor samt att städa (kanske). Städningen har inte stört mig lika mycket som det övriga så den kan vänta lite ;p Borde boka en tvättid också så vi har lite rena kläder när (om) vi kommer iväg på vår lilla semester :)

Nu ska jag sitta lite vid datorn innan jag börjar försöka effektivisera min dag :p

 

The Dark Knight

Ja vad ska man säga om den? Jag och älsklingen kom precis hem från bion. Ca 2,5 timmes action på hög nivå. Action brukar inte alltid vara min grej när det blir för mycket men ändå tyckte jag faktiskt att den var bra :) Dock är ettan bättre enligt min mening ;) Tyvärr så förstördes ju allt ikväll redan från början när jag inser att Rachel inte längre spelas av Katie Holmes, jag som gillar henne... Hade jättesvårt att vänja mig vid det så jag vet inte om det påverkade mig så jag inte tyckte den var lika bra som jag hade gjort annars :s Ibland kan ju vissa saker ha den inverkan. Hur eller hur så var den bra och sevärd :)

Nu är jag vrålhungrig! Måste fixa varma mackor eller något. För tredje kvällen i rad, hrhr.. Börjar bli en ful ovana igen.. Jaja, mat måste jag ha i alla fall :p Kanske kollar lite på "Weeds" också om min kärlek vill..

 

Kussen på besök :)

Efter resan satte vardagen igån igen. Upp på onsdagen för att jobba vilket kändes lite småsegt. Efter jobbet stack jag ut till mina kära vänner Marika och Anna som låg ute på Korpaholmarna och gottade sig :) Solade, snackade och badade. Usch för sjögräs, eller vad säger du Marika? ;)

På torsdagen skulle jag och Andréas bada men såg ut att bli lite för molnigt så drog ner persiennerna och kollade på "Batman Begins" istället :p Var ju tvungen att se den så vi kan se tvåan på bio tillsammans nu :)
På kvällen träffade vi min kusse Rickard och hans flickvän Annelie som var här på besök från Skurup :) Så himla kul att träffa dom så det är otroligt! Vi gick en långpromenad med farmor ute på Lysingsbadet vilket hon uppskattade jättemycket! Hon log hela tiden där hon satt i sin rullstol med sina tuffa solbrillor med flames och dödskallar på ;p Haha, så söt! Sen fika hemma hos farmor och sen stack vi till Torino. Jag och Andréas behövde äta och Rickard och Annelie tog varsin öl. Så ville de ju självklart se hur vi bodde så gick upp hit en sväng och snackade och mös lite :)

På fredagen stack jag och Andréas ut och badade i det sköna vädret :) Brukar inte vara så mycket folk där vi var men just då var det tydligen väldigt populärt för vi var långt ifrån ensamma :p Var skönt ändå som tur var. Sen fixade vi lite hemma innan vi mötte upp Rickard, Annelie och farmor för ännu en promenad. Även om den inte var lika mysig som på torsdagen så uppskattade farmor det i alla fall :) Köpte lite fikabröd på vägen och gick hem till farmor där vi fikade och pratade ett bra tag :)

Jobbade sen både lördag och söndag, en lugn helg som varit bra och rolig :) Och igårkväll blev det till att grilla hemma hos Andréas pappa med familj. Var länge sen jag var där så det var trevligt :)

Nu regnar det men vi ska nog hitta på något att göra ändå, ciao sålänge :)

 

 

Danmark :)

Fredagen kändes som en enda lång dag av resande, vilket det också var :p Hade bara sovit fyra timmar så var jättetrött på kvällen. Vi käkade lite middag när vi kommit fram, tog en promenad vi vattnet och sen slappade vi på hotellet.

     

På lördagen gick vi på stan i Korsør, där hotellet för övrigt låg. Fanns inte så jättemånga roliga affärer men mysigt att titta runt lite ändå. På eftermiddagen badade vi och sen åkte vi till Kalundborg (?) där vi hade tänkt käka lite. Hamnade mitt i deras byfest så alla restauranger hade flyttat ut helt på gatan med långbord och buffér och grejer :p Kändes precis som att komma till en fest där man inte känner någon och man desperat letar efter den där personen som bjöd en :p Haha, så det blev pizza på en liten sidogata istället. En dansk trubadur spelade, lät roligt men var mysigt ändå :)

  

På söndagen åkte vi till ett medeltidsställe. Som namnet antyder hade de byggt upp en medeltidsby där man fick gå runt och titta hur de bodde och hur de jobbade. Fick även se ett tornerspel på häst vilket var rätt kul :) Och mitt i det hämtar han som höll i det ut en tjej mitt på arenan. Hörde inte riktigt allt han sa men han pussade hela hennes arm och sa att hon var vackraste kvinnan där. Sen ser man en man komma ut på arenan med en röd ros och så går han ner på knä och friar till henne. Hur romantiskt som helst ju! Hon blev så himla förvånad och jag stod där med tårar i ögonen :p Vissa saker i livet kanske kan vara som i en Hollywood-film trots allt.. :) Som avslutning på dagen sköt de av en stenkastningsmaskin eller vad det nu hette, riktigt tufft faktiskt :) Bad igen på eftermiddagen och den här gången stötte jag på äckliga sjökalvar. Jag vet att de inte är farliga men jag skrek visst lite ändå och gav upp badandet :p

     

På måndagen gjorde vi en dags utflykt till Tyskland. Fy fasiken så mycket nyckelpigor det var på färjan! Satt ute på däck och solade och såg fem nyckelpigor på mindre än en kvadratmeter, tre av dem gick på rad :p Rätt kul att en mås flög med färjan över däck, han ville ha mat antar jag och det fick han också, såg så kul ut underifrån när han flaxade :) På kvällen efter att vi ätit gick vi en sväng nere vid hamnen och tittade på all båtar, mysigt :)



På tisdagen gick vi en sväng på stan innan vi begav oss hemåt. Kom hem relativt tidigt, runt 7-tiden vilket faktiskt var rätt skönt :)

Ja, det var väl hela resan i korta drag tror jag. Har haft jättekul och som tur var var det inte lika jobbigt att vara ifrån Andréas som jag trodde. Saknade honom dock så det är skönt att vara hemma och kunna mysa med honom igen :)

 

RSS 2.0